La Fundació SMC obre inscripcions per les sortides Respir del mes de juny

03/05/2022

Respir Dones a Calella de Mar i Respir a Coma-Ruga seran les properes cites d’aquest estiu

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC), ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut), per a persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves) i per a dones amb problemes de salut mental (Respir Dones). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors i cuidadores.

Sortides Respir per a aquest estiu

Per aquest mes de juny, es preveuen dues sortides diferents, una sortida per a dones del 10 al 12 de juny a Calella de Mar i una segona sortida del 17 al 19 de juny a Coma-Ruga.

Respir dones a Calella de Mar del 10 al 12 de juny

El municipi de Calella de Mar està situat al Maresme, a una hora de tren de Barcelona, un lloc fantàstic per a gaudir d’uns dies de platja. Hi ha de tot: una mica d’història amb els casals gòtics, que conserven gran part de la seva estructura original i elements decoratius del segle XV, botiguetes per a fer compres, terrasses per a prendre una orxata i, a pocs minuts de l’hotel, la platja!

L’allotjament serà a l’Hotel President i aquesta serà una sortida per a descansar, relaxar-se i gaudir de la platja i les comoditats de l’hotel. El desplaçament de l’estació a l’hotel es farà en taxi.

El cost de la sortida és de 95 euros.

El proper dimecres 8 de juny a les 16h se celebrarà una reunió informativa amb lloc encara per concretar.

Respir a Coma-Ruga del 17 al 19 de juny

Aquest cop la ubicació serà Coma-Ruga, un indret tranquil on podrem caminar pel passeig marítim i banyar-nos a la platja o al riuet, l’aigua del quaal neix en una surgència de roques calcàries del massís de Bonastre i descendeix a força profunditat per les falles, que delimiten la fossa tectònica del Penedès, fins a arribar a Coma-ruga. Allí brolla espontàniament a la superfície, deixant un indret tranquil i calmat on fer un bany refrescant.

Durant aquests dos dies també ens aproparem a Calafell amb el trenet turístic i visitarem el Museu de Pau Casals per saber una mica més sobre la vida del músic. A més, durant la nit podrem seure en una terrassa davant el mar i passejar per les paradetes d’artesania del passeig marítim.

L’allotjament serà l’Alberg Santa Maria del Mar i el camí de l’estació de tren fins allí és de 25 minuts a peu.

El cost de la sortida és de 95 euros.

El proper dimecres 15 de juny a les 16h tindrà lloc una reunió informativa amb lloc encara per concretar.

Informa’t i inscriu-te!

Si vols saber més informació sobre aquestes sortides o bé inscriure-t’hi, pots trucar al 635 45 47 96 o bé enviar un correu a raquel.arilla@salutmental.org.