La Fundació

L’entitat

La Fundació Salut Mental Catalunya (SMC) promou la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, afavorint la seva autonomia i integració social, i potenciant el seu desenvolupament personal en la comunitat.

L’àmbit territorial d’actuació de la Fundació SMC és Catalunya.

Memòria Fundació

Història

La Fundació es va constituir el 2007 a instàncies de la Federació Salut Mental Catalunya amb el nom de Fundació Privada Funamment.

Al 2010 inicia la seva tasca amb la gestió de diversos Clubs Socials i el prorgrama Respir de la Federació SMC.

Més endavant incorpora altres serveis com el servei d’atenció a domicili i acompanyament comunitari.

Al 2014 va canviar el seu nom pel de Fundació Privada Salut Mental Catalunya i es va integrar a la marca SMC.

Àmbits d’actuació i activitat

La Fundació SMC es constitueix per gestionar projectes, serveis i iniciatives, com els programes que es van engegar des dels seus inicis: les Sortides Respir i l’Acompanyament Comunitari i Atenció a Domicili.

Actualment gestiona 7 Clubs Socials:

  • Club Social Gramenet de Santa Coloma (2007)
  • Club Social El Llorer de El Vendrell (2007)
  • Club Social Tu Tries de Mataró (2010)
  • Club Social Espai 3 de Cornellà (2011)
  • Club Social La Llum de Mollet (2012)
  • Club Social Egara de Terassa (2015)
  • Club Social El Far – La Garriga (2017)

Missió, visió i valors

LA NOSTRA MISSIÓ
Des de la Fundació Salut Mental Catalunya promovem la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, afavorint la seva autonomia i integració social, i potenciant el seu desenvolupament personal en la comunitat.

LA NOSTRA VISIÓ
Salut Mental Catalunya vol consolidar-se com una entitat referent en salut mental al nostre país, representant i defensora dels drets del conjunt de persones amb una problemàtica de salut mental i les seves famílies, promotora i impulsora de polítiques adreçades al desplegament del model d’atenció de base comunitària, treballant per la normalització i la igualtat d’oportunitats de les persones amb problemes de salut mental, i oferint serveis destinats a millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies.

ELS NOSTRES VALORS

Salut Mental Catalunya vol esdevenir líder en el seu compromís per assolir una societat més justa treballant per la igualtat i la justícia social en pro de la millora dels drets de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies promovent el reconeixement de les seves capacitats i la seva autonomia, fent-los protagonistes del canvi.
Treballem amb transparència, fomentant la participació i buscant sempre la màxima eficiència de la nostra tasca.

Premis i reconeixements

Premi Joaquim Bonal 2018

La Fundació SMC va rebre el premi Joaquim Bonal que atorga l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears pel projecte “Acompanyament a la vida independent per a persones amb trastorn mental”.

Skip to content