La Federació SMC ofereix un webinar sobre els Grups d’Ajuda Mútua per cuidar el nostre benestar a partir de l’experiència de l’Activa’t

30/07/2020

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona en el Pla de Xoc municipal per donar resposta a l’impacte de la Covid-19 en el benestar emocional de la població oferint el webinar “Coneix els Grups d’Ajuda Mútua i cuida del teu benestar emocionalel dilluns 31 d’agost de 12 a 13h.

En aquest webinar descobrirem els beneficis del suport mutu i els seus efectes positius en la nostra salut emocional. A més, les persones assistents s’emportaran la guia per a la creació i manteniment dels GAM.

El Cabàs Emocional és l’espai web del Pla de Xoc de l’Ajuntament de Barcelona que recollirà iniciatives obertes i gratuïtes per a què la ciutadania tingui cura de la seva salut mental i emocional en temps de pandèmia, a través de recursos, activitats i eines digitals.

La Federació SMC, que ja ha incorporat a aquest Pla de Xoc les seves eines i recursos de benestar emocional (GAMs on line, informació i orientació dels Espais Situa’t, guies, vídeos i testimonis…) oferirà també aquest webinar per promoure el suport mutu a través dels Grups d’Ajuda Mútua (GAM).

L’experiència recollida amb el projecte Activa’t per la salut mental servirà per oferir eines per trobar un espai de suport continuat i crear un model de referència per a totes les persones que vulguin organitzar o participar en un GAM.

Inscripcions al webinar

A través d’aquest formulari: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_NpHHekxeTnai6X_SRUYAhA

  • Webinar “Coneix els Grups d’Ajuda Mútua i cuida del teu benestar emocional”.
  • Dilluns 31 d’agost de 12 a 13 hores.
  • Es proporcionarà enllaç a cadascú dels assistents inscrits al webinar a partir del 6 d’agost.
Panelistes/Presentadors del webinar

Cristina Conejo
Psicòloga i psicoterapeuta. Responsable Activa’t per la Salut Mental de Barcelona.

Josep Aguilar
Dinamitzador del GAM de familiars d’AFEM Nou Barris, d’on també n’és el president,. És membre de la junta de Federació SMC.

Ona Yàñez
Psicòloga i musicoterapeuta. Responsable Activa’t Vallès i Bages.

Alba Valero
Dinamitzadora del GAM de primera persona de Sabadell. Activista en salut mental.

Què són els GAM?

Els GAM promoguts per la Federació SMC i l’Activa’t van dirigits tants a persones amb patiment emocional, i es fonamenten en quatre principis bàsics: respecte, confidencialitat, inclusió i compromís d’assistència.

Poden ser grups de 5 a 20 persones, i la seva periodicitat és molt flexible: setmanals, quinzenals, intermitents… Un aspecte fonamental és la voluntariat de les persones que es formen com a dinamitzadors de GAM i dels participants.

L’experiència dels GAM impulsats per la Federació SMC a través de l’Activa’t destaca la importància que els grups de suport mutu tenen pel moviment associatiu en salut mental, ja que es creen vincles i sinergies amb altres col·lectius del nostre àmbit, es donen a conèixer les entitats i es facilita l’arribada de nous membres a les mateixes. En aquest sentit, els GAM també poden funcionar com un motor de l’associacionisme.