Nou vídeo de CoActuem per la Salut Mental amb testimonis
El projecte de ciència ciutadana vol millorar les xarxes de suport social en salut mental i compta amb persones amb experiència pròpia i familiars com a coinvestigadores de la recerca.
El projecte de recerca de ciència ciutadana CoActuem per la Salut Mental de Salut Mental Catalunya i el grup OpenSystems de la Universitat de Barcelona continua avançant i acaba de fer públic un nou vídeo. En aquesta ocasió es tracta d’un recull de testimonis d’algunes de les persones coinvestigadores en la iniciativa, que vol millorar les xarxes de suport social en salut mental.
Podeu veure aquest vídeo i la resta del projecte en la llista de reproducció de CoActuem per la Salut Mental al nostre canal de Youtube.
Què és CoActuem per la Salut Mental?
És una recerca de ciència ciutadana sobre les xarxes de suport social en salut mental. El xatbot CoActuem per la Salut Mental vol servir per fer propostes per millorar les xarxes de suport social en salut mental. Compta amb un equip ampli de persones coinvestigadores, amb experiència pròpia en salut mental i familiars. I també amb una comunitat de persones i organitzacions que participen en la gestió i el coneixement en l’àmbit de la salut mental comunitària.
Què són les xarxes de suport social en salut mental?
Es refereixen a l’entorn social i afectiu de les persones, a les seves xarxes de relacions. D’una manera o altra, totes les persones en formem part. Totes les persones necessitem un entorn afectiu que ens proveeix estima, acompanyament i suport pel propi benestar. Destaquen particularment les nostres famílies, entenent que la família engloba aquelles persones amb les que compartim vincles afectius estrets i continuats. Tenir un entorn social i afectiu és un element cabdal pel procés de recuperació en salut mental.
Per què la recerca sobre les xarxes de suport social en salut mental és important?
Perquè les persones amb experiència pròpia en salut mental i les seves famílies reivindiquen la importància i l’eficàcia de les xarxes de suport social com a facilitadores dels processos de recuperació i de millora de la qualitat de vida. Les xarxes actuen com a factor preventiu de les situacions d’aïllament i exclusió social. La recerca científica sobre el paper de la família i altres xarxes de suport social en el procés de recuperació encara és força escassa, mancada d’evidències.
Més info
CoActuem per la Salut Mental és un projecte de recerca que ha rebut finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb contracte No. 873048, que vol contribuir a millorar les xarxes de suport social en salut mental a partir de la participació de les persones amb experiència pròpia i el seu entorn familiar.
Al web del CoActuem trobaràs tota la informació i novetats del projecte. Si tens qualsevol pregunta, ens pots contactar a través de: info.coactuem@ub.edu