Una persona amb problemes de salut mental és un “tarat”?

28/11/2023

El DIEC oblida el llenguatge políticament correcte i torna segles enrere incorporant la paraula “tarat” per designar una persona amb trastorn mental.

  • Estupefacció del moviment social de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies per la decisió del DIEC. “Evidentment, tenir un trastorn mental no és cap tara”, declara la presidenta de Salut Mental Catalunya.

  • Salut Mental Catalunya exigeix al DIEC que rectifiqui i exclogui aquesta accepció en sentit figurat del nou diccionari. Barcelona. Ahir dilluns 27 de novembre es van fer públiques les noves incorporacions del DIEC davant la sorpresa i l’estupefacció del moviment social en pro de la salut mental que a Catalunya agrupa 80 entitats d’arreu del país de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

Barcelona. Ahir dilluns 27 de novembre es van fer públiques les noves incorporacions del DIEC davant la sorpresa i l’estupefacció del moviment social en pro de la salut mental que a Catalunya agrupa 80 entitats d’arreu del país de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Una de les noves accepcions del diccionari és la paraula “tarat” per designar allò que té una tara o, en sentit figurat i despectivament, per a algú que té un trastorn mental.

Salut Mental Catalunya, com a moviment social que representa a 80 entitats d’arreu del país de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies i entorn, exigeix al DIEC que rectifiqui i exclogui aquesta accepció en sentit figurat del nou diccionari.

“Les persones tenim tares? Hi ha persones perfectes sense cap tara?” es pregunta la presidenta de Salut Mental Catalunya, Mercè Torrentallé, a qui fa més de 20 anys li van diagnosticar una esquizofrènia paranoide. “És una definició discriminatòria i molt perjudicial, les persones amb problemes de salut mental no som tarades”, sentencia.

Per a més informació o entrevistes:
Mar Novel | premsa@salutmental.org | 605 912 718
Elisenda Ferrer | elisenda.ferrer@salutmental.org | 657 747 595

Accedeix a la Nota de Premsa