Des de Terrassa, cinc entitats ens unim per desenvolupar el  programa Ocell de Foc impulsat pel Departament d’Empresa i Treball

27/01/2023

El programa planteja un abordatge innovador per fer una atenció integral a joves de 16 a 30 anys, amb especial atenció a persones amb malestar emocional. El projecte acompanya els i les joves en processos personals per assolir la seva inserció laboral en l’empresa i/o la recuperació del seu itinerari formatiu. 

Aquest nucli es dirigirà a la població jove de  Terrassa, Viladecavalls, Ullastrell,  Rellinars i Vacarisses . En un primer any, ha d’informar i sensibilitzar a un mínim de 1000 persones d’aquest col·lectiu i territori, i l’any següent a 1000 persones més. 

L’Ocell de Foc promou l’empoderament col·lectiu de les persones joves i fomenta la cooperació territorial entre els serveis i les entitats juvenils. Proposa un treball col·laboratiu i molt comunitari per tal d’aconseguir un teixit social que afavoreixi impulsar als joves cap a aquests objectius.

En aquest sentit, Ocell de foc Ègara està impulsat per 5 entitats de Terrassa. Prodis (que actuarà com a entitat guia); la Fundació Educativa Terrassa, la Víbria Intercultural, l’Associació Alba i la Fundació Salut Mental Catalunya. Aquestes entitats, segons les bases de la convocatòria de l’ocell de Foc, desenvoluparan el rol d’entitats sentinelles, la primera responsabilitat que han tingut ha estat la de crear un equip de professionals que són els que hauran de portar a terme totes les accions i dinàmiques que indica i requereix el programa.  Aquesta agrupació d’entitats, junt amb l’equip professional compten  amb la col·laboració de set entitats més de la ciutat, que hi participen com a “Satèl·lits”. Es tracta de: la Fact Fupar, Grup Colònies Ca n’Anglada, l’Esplai Tremola, la Fundació Main, l’Associació Unió i Lleure, l’Ajuntament de Terrassa i Tu Tries. Tot i això, el procés està obert a la incorporació de noves entitats que vulguin sumar-s’hi en qualitat d’entitat satèl·lits o col·laboradores.