La Taula de Salut Mental de Mataró es constitueix amb agents de tot el territori

26/07/2017

El passat dimarts 18 de juliol va tenir lloc la reunió constituent de la Taula de Salut Mental de Mataró amb l’objectiu de treballar coordinadament amb tots els agents relacionats amb l’atenció a la salut mental en el territori.

La Taula s’organitza en comissions de treball amb tres línies d’actuació prioritàries:

  • facilitar el coneixement i l’accés als recursos i serveis existents;
  • realitzar projectes i campanyes d’educació i sensibilització en salut mental;
  • i treballar la promoció de polítiques conjuntes per trobar solucions a les problemàtiques en matèria de salut mental a cada territori.

Es vol fer especial èmfasi a millorar la prevenció en l’àmbit dels transtorn mentals i les adiccions a nivell comunitari.

L’origen de la Taula de Salut Mental de Mataró és l’interès de l’Ajuntament de Mataró i de l’Associació Salut Mental Mataró i Maresme per promoure el treball en xarxa per millorar els serveis i recursos en salut mental a territori.

En el seu inici, la Taula està formada per 16 representants d’entitats i associacions: el Consorci Sanitari del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, el Centre de Formació i Prevenció, la Comunitat Terapèutica del Maresme, l’Associació Salut Mental Mataró i Maresme, i la Federació Salut Mental de Catalunya, tot i que  resta oberta a la incorporació de més agents implicats en la salut mental de Mataró.

L’Associació Salut Mental Mataró i Maresme ha comptat amb el suport de la Federació SMC des de l’inici del procés de creació de la Taula de Salut Mental de Mataró, que és la 20a que es constitueix a Catalunya.

Podeu veure el llistat de Taules en el nostre apartat del web.