Tanquem el 2023 amb formacions a l’Ajuntament de Rubí, al CEJFE i a l’Ajuntament de Barcelona

29/01/2024

A SMC som expertes en acompanyar i oferir recursos en salut mental

En la recta final del 2023, hem seguit fent xerrades i formacions en diverses organitzacions.

Eines per atendre i acompanyar persones amb problemes de salut mental

A l’Ajuntament de Rubí hem format a dos grups de professionals: professionals d’atenció a la ciutadania i a professionals de serveis socials, per donar-los més eines per atendre i acompanyar persones amb problemes de salut mental.

Maria Vilajosana, del Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament ha valorat positivament la formació: “Parlar de salut mental sempre és necessari. Des del Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Rubí pensem que tota formació i sensibilització sobre aquest tema és clau per dotar d’eines i informació al personal tècnic municipal i, d’aquesta manera, sumar en la qualitat d’atenció a la ciutadania. Aquests espais de formació et permeten reflexionar i millorar les bones pràctiques d’intervenció a les persones amb diagnòstic en salut mental, essent així doblement beneficiosos.”

Sensibilització i millora de l’acompanyament, l’accessibilitat i la inclusió

Al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) vam oferir un monogràfic per sensibilitzar i millorar l’acompanyament, “Salut mental: comprensió, acompanyament i detecció d’estigmes”

Amb l’Ajuntament de Barcelona, hem portat a terme una nova formació a professionals del sector turístic, en el marc del programa Turisme Accessible, per tal de millorar l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental en aquest àmbit. També hem impartit, amb el mateix ajuntament, dues edicions de Parlem de Salut Mental i envelliment, adreçades a professionals de dos equipaments que acompanyen persones grans.

Més informació i contacte

Si teniu alguna necessitat de sensibilització o formació ens podeu contactar a formacio@salutmental.org.

enllaç amb més informació  Forma’t amb SMC

enllaç amb més informació  Accedeix al catàleg de formacions