Taller per a professionals de les nostres entitats sobre el nou “Manual d’intervenció familiar”

02/03/2020

La Casa del Mar de Barcelona va acollir el 25 de febrer el Taller formatiu sobre el nou “Manual de intervención familiar” per a professionals d’entitats federades, sessió que va estar dinamitzadat per Ares Sànchez, Irene Aguar i Bàrbara Mitats, i que va comptar amb la presència de 16 professionals de la nostra xarxa associativa.

Els nous materials han estat elaborats per la Confederación Salud Mental España, amb la coautoria de Bàrbara Mitats, responsable de programes de recuperació i suport mutu de Federació Salut Mental Catalunya (SMC).

Els objectius del taller són:

  • Presentar el nou Manual de intervenció familiar al moviment associatiu de la Federació SMC.
  • Promoure la utilització del nou Manual com a material de referència per a la intervenció amb famílies a les entitats de la Federació SMC.
  • Oferir una model que serveixi de punt de partida per desenvolupar les sessions amb familiars o persones de l’entorn.

Els nous materials inclosos en el nou Manual permetran millorar els programes de capacitació i facilitar l’apoderament dels familiars, promovent la nova visió de la salut mental en el marc del model de recuperació. La Federació pretén renovar el model d’Escola de famílies per promoure, no només una aprenentatge, sinó també un procés de transformació personal, d’autoconeixement i entrenament en habilitats personals per millorar l’autocura i l’acompanyament a les persones amb problemes de salut mental.