Som socis del consorci del projecte europeu CoAct

12/04/2021

CoActuem per la salut mental és un dels casos d’estudi (liderat per Open Systems -grup de recerca de la UB- i la Federació SMC) del projecte europeu de co-disseny en ciència social ciutadana per a l’acció col·lectiva.

CoAct és un projecte finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea. Proposem un nou enfocament per afrontar les preocupacions socials globals relacionades amb l’atenció a la salut mental, l’ocupació juvenil, la justícia ambiental i la igualtat de gènere mitjançant la participació de ciutadans com a investigadors.

El nostre enfocament representa una nova comprensió del camp poc explorat de Ciències Socials Ciutadanes (CSS), entès aquí com una investigació participativa co-dissenyada i impulsada directament per grups ciutadans que comparteixen una preocupació social.

Voleu ajudar-nos a donar forma a un enfocament ciutadà de les ciències socials? Formeu part de la nostra comunitat unint-vos al nostre grup Signal: enllaç amb més informació bit.ly/2NtDeCW

Estarem encantats de tenir-vos a bord.

També podeu visitar www.coactproject.eu per obtenir més informació sobre CoAct i les ciències socials ciutadanes i / o seguir-nos a les xarxes socials per estar al dia de les nostres activitats i esdeveniments:

EL PROJECTE DE RECERCA COACTUEM BUSCA PERSONES PER MILLORAR LES XARXES DE SUPORT SOCIAL EN SALUT MENTAL

Si tu o algú del teu entorn proper ha tingut una experiència relacionada amb la salut mental i vols passar a l’acció, et convidem a sumar-te a l’equip d’investigació CoActuem per la Salut Mental.

QUI SOM?  

Aquest equip és molt divers i format per investigadores del grup OpenSystems de la Universitat de Barcelona, membres de la Federació Salut Mental Catalunya i creadors visuals i literaris.

QUÈ VOLEM FER PLEGATS? 

Volem entendre com funcionen les xarxes de suport en salut mental, donar-les a conèixer i proposar accions per fer-les més fortes. Per aconseguir-ho, busquem la implicació de persones com tu, que sou el centre d’aquestes xarxes i que millor les coneixen.

QUIN SERÀ EL TEU PAPER? 

Et convidem a implicar-te com a persona co-investigadora en el procés de recerca científica. El treball es farà en petits grups, amb altres persones co-investigadores com tu, i amb especialistes en salut mental, en ciencia ciutadana, il.lustració, escriptura i plataformes digitals.

QUINA DEDICACIÓ IMPLICA? 

La col·laboració voluntària implica participar en un procés amb diferents etapes. La primera, que iniciarem el novembre i durarà fins el març, consisteix en participar en aproximadament 10 sessions de 2 hores, els dimecres al matí o a la tarda, en funció de la teva disponibilitat. A partir del mes de març, la dedicació serà menys intensa, d’aproximadament una trobada trimestral.

QUÈ HE DE FER? 

Si t’interessa participar, contacta l’equip de recerca abans de dilluns 16 de novembre, al correu electrònic: coactuem@ub.edu

I DESPRÉS?  

Finalment, un cop rebut el teu correu, contactarem amb tu per donar-te els detalls de la sessió explicativa del 18 de novembre de 2020 (presencial o virtual en funció de les restriccions vigents) on es presentarà el projecte a les persones interessades en col·laborar.