Les associacions i els Clubs Socials de Terrassa i Cornellà del Llobregat debaten sobre els drets en salut mental

01/06/2023

Aquestes trobades neixen de la voluntat d’apropar els drets a les persones perquè siguin elles mateixes qui els defensin

Des de Salut Mental Catalunya (SMC) estem convençudes que cal apropar els drets a l’àmbit local, a la comunitat, per tal de generar una consciència crítica i que siguin les pròpies persones qui els defensin. Per aquest motiu, en les darreres setmanes, l’equip de drets i incidència, ha visitat entitats del territori i clubs socials per parlar-ne de ben a prop.

En aquest context, l’Ivan Cano, responsable d’Incidència i Drets de Salut Mental Catalunya, va visitar el passat 28 de març el Club Social Egara i l’entitat Salut Mental Terrassa, entitat federada a SMC. Aquesta setmana, acompanyat de la Laura Pliego, Responsable de l’Espai Situa’t Barcelona Esquerra-Litoral i responsable de programes transversals com el Justament, han visitat tambéles companyes de Salut Mental Baix Llobregat, entitat federada a SMC, i del Club Social Espai 3.

En totes dues trobades, que van comptar amb al voltant de 30 persones cada una i que es van allargar durant gairebé dues hores, van servir per exposar el projecte de drets i obrir un espai on les assistents van poder reflexionar sobre el difícil equilibri de la perspectiva de drets amb el col·lectiu de primera persona i família.

Seguim treballant per apropar els drets en salut mental a les persones i és per això que properament visitarem d’altres entitats, com ja vam fer amb Arep per la salut mental el passat mes de febrer.

Més informació

enllaç amb més informació Informe de vulneracions de drets 2022

enllaç amb més informació Consulta la darrera campanya #DretsEnSalutMental

enllaç amb més informació Coneix tot allò que fem en matèria de Drets