La Fundació SMC obre inscripcions per les sortides respir dels mesos de juliol i agost

31/05/2022

Sortides Respir a diversos punts de Catalunya durant l’estiu

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC), ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut), per a persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves) i per a dones amb problemes de salut mental (Respir Dones). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors i cuidadores.

A més de les sortides previstes pel mes de juny a Calella de Mar i a Coma-ruga, per aquesta temporada d’estiu hem organitzat tres sortides llargues de 4 nits i 5 dies: dos sortides durant el mes de juliol a Llançà i aTarragona i una sortida a Banyoles durant el mes d’agost.

Llançà, platja i turisme a la Costa Brava

Des del 4 i fins el 8 de juliol, les persones usuàries del Respir que ho desitgin podran gaudir d’uns dies estiuencs de platja i tranquil·litat, passejant pel casc antic de Llançà i visitant pobles veïns amb paisatges de postal.

L’allotjament serà a l’Alberg Costa Brava, un lloc tranquil on descansar i gaudir fent una migdiada a les hamaques del jardí o sopant a l’aire lliure. Es troba situat al costat de l’estació de tren.

La sortida tindrà un nivell d’activitat mitjà, està recomenada per persones a qui els agradi la platja i caminar. El preu és de 220 euros i el proper dimecres 29 de juny es realitzarà una reunió informativa a les 16h, encara amb lloc per concretar.

Tarragona, platges tranquil·les, ciutat antiga i parc aquàtic

La capital de la Costa Daurada, amb platges d’aigües càlides i un ampli patrimoni cultural, acollirà la segona sortida del mes de juliol, dels dies 18 al 22.

Durant aquesta escapada, podrem banyar-nos a la platja de la Rabassada, podent gaudir d’aquesta platja planera i de la facilitat d’entrar i sortir de l’aigua.

També visitarem els llocs més emblemàtics de la ciutat: el circ romà, la catedral o l’amfiteatre; passejarem pel casc antic, ple de màgia i història; i passarem un dia sencer a un parc aquàtic, on podrem pujar als tobogans, gaudir de les piscines i prendre el sol.

L’allotjament serà la Residència Universitària Sant Jordi i el nivell de l’activitat serà mitjà. Farem molts trajectes en transport públic i també caminarem per la ciutat, a més de passar un dia sencer a l’Aquopolis.

El preu de la sortida serà de 220 euros i el proper dimecres 29 de juny es realitzarà una reunió informativa a les 16:45h, amb lloc encara per concretar.

Banyoles: estany, natura i tranquil·litat

La capital del Pla de l’Estany acollirà una sortida del 8 al 12 d’agost. Durant aquests dies, visitarem el museu de Banyoles, farem un tomb amb vaixell per l’estany, una volta pels carrers de la ciutat sobre el tren Pinxo i ens banyarem al llac mentre prenem alguna cosa ben fresqueta a la terrassa que l’envolta.

També ens aproparem un dia a Besalú, una vila medieval de gran valor arquitectònic. Per la nit, podrem sortir a la Plaça Major, amb música en directe i un munt de terrasses!

L’allotjament serà a l’Alberg de Banyoles i el nivell de l’activitat és mitjà.

El preu de la sortida és de 220 euros i el proper dimecres 29 de juny a les 17:15h hi haurà una reunió informativa, encara amb lloc per concretar.

Informa’t i inscriu-te!

Si vols saber més informació sobre aquestes sortides o bé inscriure-t’hi, pots trucar al 635 45 47 96 o bé enviar un correu a raquel.arilla@salutmental.org.