SMC es reuneix per parlar d’estratègies de salut mental amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano

24/02/2023

La salut mental comunitària i la necessitat de polítiques socials en salut mental, protagonistes de la trobada

Ahir dijous 23 de febrer, Salut Mental Catalunya (SMC) ens vam reunir amb la conselleria de Drets Socials en una trobada que va comptar amb l’assistència del conseller, Carles Campuzano; Oriol Amorós, secretari general del Departament; Núria Valls, secretària d’Infància, Adolescència i Joventut i Oriol Puig, cap de gabinet del Departament. Per part de SMC, van assistir-hi Enriqueta Vidal, Ángel Urbina i Mercè Torrentallé, presidenta, vicepresident i vocal de la junta de Salut Mental Catalunya (SMC); i Marta Poll, directora de l’entitat.

La necessitat de polítiques socials en salut mental i la importància del moviment associatiu i els Clubs Socials

Durant la trobada, es va posar de relleu que l’atenció en salut mental requereix una estratègia global i polítiques socials adients per acompanyar i garantir els suports adients en tots els àmbits a les persones i a les famílies en el seu procés de recuperació.

Es va posar èmfasi en el moviment associatiu, com un agent clau en el suport i acompanyament comunitari i també un agent d’innovació.

Des de la conselleria de Drets Socials comparteixen la importància de serveis com el Club Social i la necessitat de revisió i dotació d’aquests.

La salut mental infanto-juvenil, protagonista en la reunió

El suport i acompanyament en salut mental a infants, adolescents i joves és un repte. Així es va constatar durant la trobada, on es va remarcar la necessitat d’una atenció integrada, essent necessari cercar estratègies que incorporin eines adients per al seu acompanyament quan hi ha problemàtiques de salut mental des de tots els àmbits.