SMC celebrem la trobada de Nadal 2023!

Bones festes a tothom!

El passat 15 de desembre vam gaudir de la trobada de Nadal de SMC. La Mireia, la Judith, el Kenny i la Valentina es van encarregar de fer-nos passar una bona estona i fer pinya totes plegades. Moltes gràcies per la feina!

Per realitzar les activitats preparades, ens vam dividir en grups segons l’element amb el qual més identificades ens sentíem: aigua, terra, foc i aire.

L’aigua

Si penseu que sou persones d’Aigua heu de venir al meu equip perquè junts trobarem les paraules perdudes.
Com diu la cançó, si sentiu màgia en el vostre interior potser es que sou d’aigua.
Som una mica tímids, però ojo que quan ens donen confiança… Sortim de la closca com cargols feliços!
Som com esponges que absorbim tot el que passa al nostre voltant.
Així que veniu amb mi que ho viurem amb intensitat, com el Bob Esponja!
Som uns bons elements, d’aquests que qualsevol animal ferit ens l’emportaríem a casa. Que hi farem, no ho podem evitar!
Intuïció i pressentiment es un dels nostres superpoders.
A la vida s’ha de deixar que les coses flueixin com l’aigua. Així que deixeu-vos anar…, sentiu la creativitat que hi ha en aquesta sala.
Igual com l’aigua és vapor i gel, la transformació i el canvi son la nostra essència.
Podem ser gatets… que ens convertim en lleones si cal protegir els nostres.
Per on anava? Que us estava dient? Bueno, mmm… diuen que som despistats i caòtics, però no se pas perquè ho diuen…
Quina sort tenim de ser d’Aigua, oi que sí?
Perquè podem enfonsar-nos molt avall, però renaixem amb més fortalesa.
I de vegades fem de guies espirituals.

Per tot això… Be water my friend!

Aire

A aquests tres no els hi feu ni cas! 

Si voleu ser de l’equip que recupera les paraules robades, vingueu amb mi!  

Les persones aire som carismàtiques, sociables, enginyoses… Característiques necessàries per poder recuperar les paraules robades.  

Si considereu que teniu facilitat per tractar amb la gent, si us agrada estar en companyia, si creieu que teniu facilitat a l’hora de proposar noves idees, vol dir que l’aire corre per les vostres venes.  

Aquesta habilitat per comunicar-nos serà una eina molt útil a l’hora d’organitzar-nos i treballar conjuntament.  

Per aquesta missió, necessitem de la vostra versatilitat i rapidesa mental, així que si us heu sentit identificats per aquesta definició, ja sabeu a quin equip pertanyeu.  

Terra

Com ja sabem la terra es ferma, tenaç, perseverant, pacient, estable, serena, ordenada, constant, planificadora… Vaja… Tot el que no soc jo. 

Algú se sent igual? Algú es una superheroina sense poders? O simplement no s’identifica amb els poder hegemònicament establerts?

Veniu amb mi! Serem desordre, impacients, nerviosos, inestables, improvisarem constantment, serem inconstants  i sobretot, sobretot, serem irreverents i combatius. 

Serem terra enfangada, pedra llançada i ens embrutarem fins on calgui per cercar les paraules i per defensar la nostra irrellevància.

Serem terra fèrtil de idees, de projectes i acció directa, serem terra trepitjada que s’aixeca com a terratrèmol… 

Veniu?

Qui s’apunta a l’equip Terra?

Foc

Ah! No, no, no, no, no… Ni aigua, ni terra ni aire! L’element més molón és el foc. És el més antic de tots! 

Com és va crear l’Univers? Amb una explosió! Què és el Sol? Una gran bola de foc! 

Som genials en la transformació, tenim llum i foscor. I si bé és cert que quan estem enfurismats ho podem destruir tot al nostre pas (sobretot si a l’aire li dona per bufar)… també som capaços de donar caliu, refugiar, abraçar i donar escalfor com ningú. Sempre i quan no vingui l’aigua a aixafar la guitarra i ens apagui, eh bonica?

Per sort,  la Terra no em dona massa la murga, ens entenem força bé!  

I si voleu trobar les paraules, les persones foc ens hem d’unir. Som tenaces, passionals, creatives, radiants, energètiques i amb una gran capacitat per a superar els obstacles!

Així que… si et sents així, al meu grup has de venir!

Durant el matí vam cantar, ballar i actuar!

Els grups Aigua, Terra, Foc i Aire

Amic invisible solidari i sostenible

Després de les activitats i l’amic invisible, vam gaudir d’un petit refrigeri amb amb els membres de la Junta i el Patronat de SMC.

Brindis de la Mercè Torrentallé, presidenta de Salut Mental Catalunya (llegit per Paco Rubio, membre de la junta)

Benvolguts companys i companyes, en primer lloc donar-vos les gràcies per la vostra tasca.

Primer de tot us volia dir que des de la junta i el patronat som conscients de la sobrecàrrega que porteu com a equip tècnic i, a part d’agrir-vos aquest sobreesforç que feu quan fa falta, també volem treballar per millorar la cura de l’equip. Per això hem decidit que estudiarem emprendre alguna acció aquest proper any per millorar aquesta situació. I sapigueu que estem oberts a tot allò que ens vulgueu fer arribar per tal de millorar en aquest sentit.

Per nosaltres, junta i patronat, sou persones molt valuoses. Entenent la paraula valor com la V de Veritat amb un mateix i l’entorn,  la A d’Assertivitat i empatia, la L per aprendre a ficar Límits personals i socials, reconeixent el nostre espai vital, la O de sentir-se Orgullós, en el sentit de satisfacció de la feina que feu, i la R de Resiliència de Reconeixement de les nostres mancances i debilitats, però també de les nostres virtuts i els nostres valors. Sabem que avui en dia hem de ser lo més resilients possibles, perquè els temps estan canviant molt de pressa.

També us volia explicar que jo, quan tenia 16 anys, vaig començar a treballar a la fàbrica Taurus, a la secció de motors. I vaig entendre com funcionava un motor (avui en dia, amb les noves tecnologies, ja pot ser funcionen d’unes altres maneres, jo ja tinc 64 anys i les coses canvien). Un motor té un eix central i al voltant té un estàtor on hi ha connectades unes bobines. Això ho podem traslladar a la feina que fem. Tenim un motor central format per les primeres persones, les famílies i els professionals i, al voltant, tenim com una corona que hi ha unes bobines on hi som tots integrats, totes les associacions, el Patronat i la Federació Salut Mental Catalunya. La meva tasca en aquella època es tractava de connectar aquestes bobines i, per fer-ho, em donaven un plànol. Aquest plànol és la línia de ruta que entre tots estem organitzant. Les bobines s’han d’agafar als fils, ajuntar-los i connectar-los entre ells. I aquesta feina de connectar les associacions, el Patronat i la Federació és molt important és una peça important d’aquest motor. Nosaltres, totes i tots, formem part d’aquest motor. Com a primera persones us puc dir que és un motor que a mi m’ha donat molta esperança i un projecte de vida. Sigueu motors d’esperança.

Voldria demanar un brindis per vosaltres, per la vostra tasca, pel vostre VALOR. I perquè continuem essent motor d’esperança per tothom, també per les pròximes generacions.

Gràcies, bona salut mental i bones festes!

Skip to content