Sensibilització en salut mental per residents MIR, PIR i EIR

Formació

Què és?

Formació de 6 hores per alumnes de primer any de residència en serveis de salut mental de psiquiatria, infermeria, psicologia i metges forenses. L’objectiu és integrar l’aprenentatge teòric en salut mental amb l’esperiència vivencial de persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars.

A qui va adreçat?

Residents de primer any (R1) de Psicologia, Infermeria, Psiquiatria i Medicina Forense.

Entitat que ho gestiona

Federació SMC i Federació Veus. Forma part del Curs de Formació per a Residents de Salut Mental organitzat per la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

Dades 2021

Objectius

Oferir la visió de les persones amb experiència pròpia i dels seus familiars sobre el seu paper actiu en el procés de recuperació.

Més informació

Dues sessions de 3 hores de durada

1r Dia: Formació Teòrica Conceptual

  • Aquesta primera part inclou sis temes fonamentals: Estigma, Apoderament, Drets, Recuperació posant l’accent a com treballar-los des de l’àmbit clínic i del comunitari, i visió dels Familiars en el procés d’acompanyament a la recuperació.

2n Dia: Tallers Vivencials, Conclusions i propostes d’actuació

  • Aquest segon dia té dues parts diferents: Una primera part per compartir un Espai de Reflexió i Debat amb persones que viuen amb un trastorn mental i el seus familiars i una segona part, a la qual s’exposaran tota una sèrie de propostes d’acció per portar a la pràctica quotidiana de treball a l’àmbit sanitari els conceptes exposats el primer dia.