Seguim impartint formacions i xerrades en matèria de salut mental al territori

27/07/2022
uni estiu dones

Oferim formacions bàsiques en salut mental per a tothom i formacions a mida de professionals i diferents col·lectius

A Salut Mental Catalunya sensibilitzem i oferim eines i recursos per acompanyar a les persones amb patiment emocional i per tenir cura de la nostra salut mental. Durant les darreres setmanes, hem realitzat diverses accions en aquest sentit.

Consorci d’Educació de Barcelona

El passat 10 de juny es va realitzar, a través del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), el seminari “L’estigma, què és i com mitigar-lo”, dirigit a orientadors i orientadores de diversos instituts de la ciutat. La sessió va abordar conceptes relacionats amb l’estigma, el benestar i el malestar emocional, així com l’enfocament comunitari de la salut mental. A més, va comptar amb el testimoni en primera persona d’en Jorge Daniel Castilla, activista per la salut mental i membre de la junta directiva de l’Associació La Muralla de Tarragona.

Grup Cooperatiu TEB

Hem realitzat una introducció a la salut mental per a les persones professionals que acompanyen persones amb discapacitat al Grup Cooperatiu TEB. Durant la formació, vam poder introduir les claus per a l’acompanyament a situacions de malestar emocional per a professionals no experts en salut mental.

Universitat d’Estiu de les Dones

La Universitat d’Estiu de les Dones s’emmarca en el programa Els Juliols de la UB, sota el qual la Universitat de Barcelona ofereix cursos d’estiu sobre diferents temàtiques. Des de SMC vam participar al cicle Gènere i Salut Mental, que es duia a terme al Citilab de Cornellà de Llobregat.

La sessió inaugural va ser a càrrec d’Enriqueta Vidal, presidenta de Salut Mental Catalunya i, en la sessió final i amb el títol Dones en primera persona, Mercè Torrentallé va compartir el nostre projecte Dona i Salut mental i va oferir el seu testimoni en primera persona.

La Mercè és membre de la junta executiva de la Federació Salut Mental Catalunya, presidenta de l’Associació Salut Mental la Noguera, membre de la Coordinadora d’entitats de salut mental i addiccions de les Terres de Lleida i vicepresidenta d’Obertament però, sobretot, voluntària i activista per la salut mental.

Més informació

enllaç amb més informació Programa Dona i Salut Mental

enllaç amb més informació Les nostres formacions sobre salut mental