Santa Coloma presenta la Guia de Recursos en Salut Mental i Adiccions

15/04/2016

El conseller de Salut, Toni Comin, i l’alcaldessa, Núria Parlon, han presentat aquest treball participatiu i de col·laboració entre les diferents administracions i entitats colomenques.

Aquest divendres dia 8 d’abril s’ha presentat al petit auditori de l’Escola de Música Can Roig i Torres la Guia de Recursos de Salut Mental i Addiccions de Santa Coloma de Gramenet, que ha estat elaborada en el marc de treball de la Taula de Salut Mental i Addiccions, que aglutina tots els serveis i recursos municipals i les entitats del tercer sector de Santa Coloma de Gramenet.

La jornada de presentació ha constat de dues parts: una primera, de participació institucional, i una segona on els i les professionals que han elaborat la Guia l’han detallat, i les associacions i entitats de la ciutat que treballen en aquest àmbit han explicat les seves experiències En conjunt, en paraules de l’alcaldessa, aquesta publicació vol “ajudar a trencar l’estigma de l’exclusió social, que segons diuen les persones afectades, de vegades pot ser pitjor que la mateixa malaltia”. De la seva banda, el conseller Comin ha tancat l’acte de presentació amb un reconeixement cap a les polítiques municipals de salut pública, “el cas de Santa Coloma és un exemple de compromís i bones pràctiques per a una millor salut mental de la ciutadania, i així ho faré saber a tothom en les meves visites al territori”.

La nova Guia de Recursos de Salut Mental i Addiccions de Sant a Coloma de Gramenet és una iniciativa de la Taula de Salut Mental i Addiccions que es divideix en 5 apartats: Atenció primària, Atenció a la comunitat, Atenció Hospitalària, Recursos socials i Món Associatiu, on aglutina, a tall informatiu, tots el serveis i recursos municipals i de les entitats del tercer sector existents a la ciutat. Està pensada per facilitar que les persones afectades per l’alcoholisme, una altra drogodependència o algun transtorn mental conseguin quins serveis hi ha al seu abast, què fan, on són i quins passos han de seguir per accedir-hi. Una informació força útil per als familiars i persones properes, i també per als professionals, que ara tindran en un document tota la xarxa de serveis i d’entitats que treballen en aquests àmbits.