Trobar atenció i suports

Espai Situa't: informació i orientació

Estàs sol a casa, t’angoixa molt la situació que s’està vivint? Convius amb algú amb un problema de salut mental i t’està sent difícil l’acompanyament aquests dies?

Ara més que mai volem recordar que l‘Espai Situa’t, que oferim en el marc del Projecte Activa’t per la Salut Mental, segueix obert via telemàtica! Donades les circumstàncies, ens hem reorientat i oferim escolta i atenció properes i recursos per sentir-se millor.

L’Espai Situa’t és un servei adreçat a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, per a que tinguin un espai d’orientació, acompanyament i assessorament en aquests temps difícils, i puguin reportar dificultats en l’atenció, dificultats en la realització de gestions o situacions de vulneracions de drets.

Des de l’Espai Situa’t podem oferir suport, resoldre dubtes, buscar recursos, registrar mancances del sistema… Ens preocupen especialment les persones soles, amb major dificultats tecnològiques i amb major vulnerabilitat.

Horari d’atenció dels Espais Situa’t (amb motiu de la Covid-19 atenció telefònica i per mail)

Barcelona ciutat i Barcelonès Nord

  • Barcelona ciutat – esquerra i litoral Barcelona: Drassanes (BCN) – espaisituat@salutmental.org – 605 408 243 – Barcelona: Sants Montjuic, Ciutat Vella, Sarrià Sant Gervasi, Sant Martí, Eixample (esquerra i Sant Antoni) i L’Hospitalet de Llobregat.
  • Barcelona ciutat – dreta i nord Barcelona: Nou Barris (BCN) – noubarris@activatperlasalutmental.org – 675 939 326 – Barcelona: Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Gràcia i Eixample (dreta, Sagrada Família, Fort Pienc)
  • Barcelonès nord: Santa Coloma de Gramenet – gramenet@activatperlasalutmental.org – 605 408 243 i 638 870 525 – Santa Coloma, Badalona, Sant Adrià de Besos, i Maresme

El Prat

Baix Llobregat, Garraf i Anoia

Vallès Occidental, Vallès Oriental i Bages

Demarcació de Tarragona

Demarcació de Girona

Demarcació de Lleida

Gestió emocional.cat

L’objectiu d’aquesta aplicació del Departament de Salut és donar-te eines per a l’avaluació i la millora de la teva salut emocional, i accés a recursos professionals. Aquesta aplicació web (WebApp) de Salut et permet:

  • Fer un control i seguiment del teu estat emocional i dels teus símptomes a través del test
  • Accedir a recursos i eines per a la millora de la teva salut emocional.
  • Rebre suport emocional per part d’un professional de la salut mental.
  • Rebre indicacions i consells sobre el que cal fer en cada situació.

Gestió emocional.cat ofereix recomanacions, que en cap cas s’han d’utilitzar per realitzar diagnòstics, tractaments mèdics o qualsevol actuació mèdica per part de professionals sanitaris. El contingut d’aquesta WebApp no substitueix l’atenció personalitzada dels professionals de la salut.

Altres suports

En aquesta pàgina anirem actualitzant els suports que entitats, professionals i particulars ofereixen solidàriament per oferir suport emocional en aquesta difícil situació que tothom estem vivint amb el coronavirus.

Associacions Federació Salut Mental Catalunya

Les nostres associacions

Tenim una setantena d’entitats federades arreu de tot Catalunya on podrà trobar informació, suport i acompanyament. Ara més que mai, estem al teu costat.

Hospital Vall d’Hebron

Formulari de contacte

Teràpies virtuals per a la ciutadania de l’equip de psiquiatria de la Vall d’Hebron davant la situació que estem vivint aquests dies on l’estrès o el malestar emocional poden ser una resposta normal.

Col·legi Oficial de Piscologia de Catalunya

93 567 88 56 Atenció psicològica per a professionals de la salut

649 756 713 Assessorament psicològic per a la ciutadania

Consultori on line Confinats a Adolescents.cat

El Consultori

No saps com afrontar el confinament?
Necessies parlar amb un psicòleg?

Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

covid19@tscat.cat Servei de suport emocional i professional

93 567 88 56 Suport psicològic per a treballadors

Més info dels serveis de suport

Fundació “la Caixa”

900 670 777 (9-22 hores, tots els dies)

Cuidar els qui ens cuiden: nou servei d’acompanyament psicològic i emocional per a professionals de l’àmbit sanitari durant el brot de la Covid-19.

Mémora

900 10 28 46 Atenció a professionals.

900 231 132 Atenció a familiars.

Més suports: tuapoyoenred.com

Hospital del Mar

121mar@psmar.cat Plataforma de suport emocional del Parc de Salut Mar de Barcelona per a pacients, familiars, professionals i ciutadania.

Probar la niciativa de l’Hospital del Mar a les xarxes a #one2oneMar

Fundación Mapfre

91 310 14 55 Suport psicològic a les persones que han perdut algun familiar per la Covid-19. De dilluns a divendres (9-21h) i dissabtes (10-14h).

AECC Contra el cáncer

900 100 036 Suport psicològic a les persones que han perdut algun familiar o amic durant la Covid-19. Més suports: aecc.es/es/atencion-duelo

Instituto IPIR Duelo y Pérdidas

Formulari del servei d’acompanyament per la pèrdua d’un familiar i amic.
Més suports: ipirduelo.com

Psicòlegs Sense Fronteres

psicolegssensefronteres@yahoo.es Atenció psicològica en moments de crisi per la Covid-19. Suport especialitzat per a dones gestants o que acaben de ser mares.

Telèfon de l’Esperança

681 101 080 – 682 900 500 – 682 300 003 Atenció 24 hores. En col·laboració amb la Fundació Ajuda i Esperança.

Metges Sense Fronteres

Consells on line per gestionar les emocions pels moments difícils provocats per la pandèmia.

Diputació Barcelona – COPC

93 472 50 50 (9-20h) Atenció psicològica al personal municipal que treballa en serveis essencials d’atenció a la ciutadania. En col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Asociación Española Neurospiquiatria (AEN)

646 156 435 (cita per WhatsApp o mail)
desdecasateescucho@gmail.com
Suport psicològic a personal sanitari per telèfon, skype, facetime o correu electrònic.

Telèfon de prevenció del suïcidi – Ajuntament de Barcelona

900 925 555 Amb la col·laboració de la Fundació Ajuda i Esperança. Més informació sobre els serveis de suport i atenció de Barcelona en aquest enllaç.