Trobar atenció i suports

Espai Situa't: informació i orientació

Estàs sol a casa, t’angoixa molt la situació que s’està vivint? Convius amb algú amb un problema de salut mental i t’està sent difícil l’acompanyament aquests dies?

Ara més que mai volem recordar que l‘Espai Situa’t, que oferim en el marc del Projecte Activa’t per la Salut Mental, segueix obert via telemàtica! Donades les circumstàncies, ens hem reorientat i oferim escolta i atenció properes i recursos per sentir-se millor.

L’Espai Situa’t és un servei adreçat a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, per a que tinguin un espai d’orientació, acompanyament i assessorament en aquests temps difícils, i puguin reportar dificultats en l’atenció, dificultats en la realització de gestions o situacions de vulneracions de drets.

Des de l’Espai Situa’t podem oferir suport, resoldre dubtes, buscar recursos, registrar mancances del sistema… Ens preocupen especialment les persones soles, amb major dificultats tecnològiques i amb major vulnerabilitat.

Punts d’atenció Espai Situa’t al territori

Amb motiu de les mesures de seguretat per la Covid19, les demandes s’atendran únicament per telèfon o correu electrònic. Disculpeu les molèsties.

Alt Pirineu
Tel. 665 285 057
pirineulleida@activatperlasalutmental.org

Barcelona (esquerra i litoral) Sants Montjuic, Ciutat Vella, Sarrià Sant Gervasi, Sant Martí, Eixample (esquerra i Sant Antoni) i L’Hospitalet de Llob.
Tel. 656 765 488 espaisituat@salutmental.org

Barcelona (dreta i nord) (Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Gràcia i Eixample (dreta, Sagrada Família, Fort Pienc)
Servei temporalment inactiu. Us podeu adreçar indistintament a qualsevol d’aquests contactes:
– AFEM Nou Barris: 654 154 382 i associacio@afemnoubarris.org
– AREP Salut Mental: 606 605 887 i acollida@arep.cat
– Espai Situa’t Central: 656 765 488 i espaisituat@salutmental.org

Barcelonès Nord (Santa Coloma, Badalona, Sant Adrià de Besos, i  Maresme)
Tel. 605 408 243 gramenet@activatperlasalutmental.org

Baix Llobregat
Tel. 605 633 497
santboi@activatperlasalutmental.org

Camp de Tarragona
Tel. 605 977 355
tarragona@activatperlasalutmental.org

Catalunya Central – Bages
Tel. 635 191 300
manresa@activatperlasalutmental.org

Catalunya Central – Anoia
Tel. 654 24 94 14
igualada@activatperlasalutmental.org

Demarcació de Girona
Tel. 605 867 971
girona@activatperlasalutmental.org

El Prat de Llobregat
Tel. 651 715 466
elprat@activatperlasalutmental.org

Garraf
Tel. 654 545 505
vilanova@activatperlasalutmental.org

Terres de l’Ebre
Tel. 656 354 695
terresdelebre@activatperlasalutmental.org

Segrià – Lleida
Servei gestionat per l’Associació Salut Mental Ponent.
Tel. 615 37 45 72
lleida@activatperlasalutmental.org

Vallès Occidental
Tel. 605 652 603
sabadell@activatperlasalutmental.org

Vallès Oriental
Tel. 656 351 662
vallesoriental@activatperlasalutmental.org

Les persones que resideixin en comarques no incloses al llistat, o amb serveis inactius, poden dirigir-se a l’Espai Situa’t que considerin més adient.

Gestió emocional.cat

Gestió emocional.cat és una eina del Departament de Salut de la Generalitat, que a la seva pàgina web ofereix la següent informació:

Hem desenvolupat una aplicació per donar-te suport durant aquest període difícil de pandèmia pel coronavirus. Es tracta d’una aplicació web, a la qual pots accedir tant des del teu dispositiu portàtil (telèfon, tauleta…) com des de l’ordinador.

Hi pots accedir a través d’aquest enllaç: GestioEmocional.cat. Un cop a dins, s’avalua el teu estat emocional. Has de pensar que la por, l’angoixa, la preocupació o la tristor són emocions normals davant la situació d’alerta sanitària que estem vivint a dia d’avui. L’eina estudiarà i determinarà quines són les teves necessitats particulars. 
 
La situació és anòmala per a tots nosaltres, la fatiga per la pandèmia es va fent evident. Els canvis d’ànim en poden ser una resposta. Poder-ne ser conscient és una oportunitat.

Per a totes les edats, també joves i adolescents

Si ets jove o adolescent i sents que alguna cosa no va bé i que sovint et venen al cap emocions negatives com ara la por, la preocupació o la tristor, pensa que són símptomes normals a causa de la crisi sanitària que vivim i que ara, més que mai, cal que tinguem cura de la nostra salut emocional.

A través de la web app GestioEmocional.cat podràs disposar d’una sèrie de recursos i eines perquè puguis gestionar i valorar el teu estat emocional en funció dels símptomes que tinguis, rebre consells i indicacions sobre què cal fer en cada situació, o bé ser atès per un metge o metgessa en cas necessari.

També per a menors de 16 anys

Si ets pare o mare d’un jove menor de 16 anys pots fer un test especialment pensat perquè tu puguis omplir-lo, avaluar l’estat emocional del teu fill o filla i accedir als recursos que t’ajudin a gestionar-la.

Què més m’ofereix la web app GestióEmocional.cat?

Una vegada ja hagis indicat quina és la teva franja d’edat, hi trobaràs tres apartats: un qüestionari per avaluar el teu estat emocional, recursos per a la gestió emocional i, finalment, recursos professionals. 

  • Avaluació del teu estat emocional. Aquí trobaràs preguntes que hauràs de respondre perquè un grup de professionals de la salut mental pugui valorar la teva salut emocional i així fer-te un bon diagnòstic. 
     
  • Recursos per a la gestió emocional. Aquesta secció està formada pels apartats Símptomes i Eines. A Símptomes trobaràs diverses preguntes relacionades amb el teu nivell de malestar emocional i hauràs de valorar les teves respostes indicant un número de l’1 al 10. D’altra banda, si ets major de 16 anys, a Eines podràs gaudir, per exemple, d’eines per ajudar a dormir millor, imatges relaxants o exercicis per calmar els sentits. 
  • Recursos professionals. Aquí tindràs accés a números de telèfon d’interès, com ara els d’Informació Sanitària, d’Emergències Mèdiques o de Coronavirus Vall d’Hebron. 

Cuida la teva salut emocional. 

Altres suports

En aquesta pàgina anirem actualitzant els suports que entitats, professionals i particulars ofereixen solidàriament per oferir suport emocional en aquesta difícil situació que tothom estem vivint amb el coronavirus.

Associacions Federació Salut Mental Catalunya

Les nostres associacions

Tenim una setantena d’entitats federades arreu de tot Catalunya on podrà trobar informació, suport i acompanyament. Ara més que mai, estem al teu costat.

Hospital Vall d’Hebron

Formulari de contacte

Teràpies virtuals per a la ciutadania de l’equip de psiquiatria de la Vall d’Hebron davant la situació que estem vivint aquests dies on l’estrès o el malestar emocional poden ser una resposta normal.

Col·legi Oficial de Piscologia de Catalunya

93 567 88 56 Atenció psicològica per a professionals de la salut

649 756 713 Assessorament psicològic per a la ciutadania

Consultori on line Confinats a Adolescents.cat

El Consultori

No saps com afrontar el confinament?
Necessies parlar amb un psicòleg?

Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

covid19@tscat.cat Servei de suport emocional i professional

93 567 88 56 Suport psicològic per a treballadors

Més info dels serveis de suport

Fundació “la Caixa”

900 670 777 (9-22 hores, tots els dies)

Cuidar els qui ens cuiden: nou servei d’acompanyament psicològic i emocional per a professionals de l’àmbit sanitari durant el brot de la Covid-19.

Mémora

900 10 28 46 Atenció a professionals.

900 231 132 Atenció a familiars.

Més suports: tuapoyoenred.com

Hospital del Mar

121mar@psmar.cat Plataforma de suport emocional del Parc de Salut Mar de Barcelona per a pacients, familiars, professionals i ciutadania.

Probar la niciativa de l’Hospital del Mar a les xarxes a #one2oneMar

Fundación Mapfre

91 310 14 55 Suport psicològic a les persones que han perdut algun familiar per la Covid-19. De dilluns a divendres (9-21h) i dissabtes (10-14h).

AECC Contra el cáncer

900 100 036 Suport psicològic a les persones que han perdut algun familiar o amic durant la Covid-19. Més suports: aecc.es/es/atencion-duelo

Instituto IPIR Duelo y Pérdidas

Formulari del servei d’acompanyament per la pèrdua d’un familiar i amic.
Més suports: ipirduelo.com

Psicòlegs Sense Fronteres

psicolegssensefronteres@yahoo.es Atenció psicològica en moments de crisi per la Covid-19. Suport especialitzat per a dones gestants o que acaben de ser mares.

Telèfon de l’Esperança

681 101 080 – 682 900 500 – 682 300 003 Atenció 24 hores. En col·laboració amb la Fundació Ajuda i Esperança.

Metges Sense Fronteres

Consells on line per gestionar les emocions pels moments difícils provocats per la pandèmia.

Diputació Barcelona – COPC

93 472 50 50 (9-20h) Atenció psicològica al personal municipal que treballa en serveis essencials d’atenció a la ciutadania. En col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Asociación Española Neurospiquiatria (AEN)

646 156 435 (cita per WhatsApp o mail)
desdecasateescucho@gmail.com
Suport psicològic a personal sanitari per telèfon, skype, facetime o correu electrònic.

Telèfon de prevenció del suïcidi – Ajuntament de Barcelona

900 925 555 Amb la col·laboració de la Fundació Ajuda i Esperança. Més informació sobre els serveis de suport i atenció de Barcelona en aquest enllaç.

Skip to content