Salut Mental Catalunya es reuneix amb Salvador Illa al Parlament de Catalunya

11/11/2022

La trobada ha servit per posar de relleu la salut mental i la seva vessant social i comunitària

Enriqueta Vidal, presidenta de SMC; Marta Poll, directora de SMC i Rosa García, presidenta de l’entitat federada Trebolmente es van reunir ahir amb Salvador Illa, President del PSC, i Assumpta Escarp, Diputada al Parlament de Catalunya.

La trobada va esdevenir una conversa al volant de la rellevància que ha pres la salut mental en els darrers temps. Tant és així que ens trobem en un moment on tenim l’oportunitat de poder dotar amb els recursos adients per acompanyar les persones.

Des del partit socialista van fer-nos arribar algunes preguntes sobre aspectes rellevants i des de SMC vam posar l’accent en qüestions que ja s’han tractat prèviament. Vam recuperar la importància del debat específic sobre salut mental al Ple del Parlament de Catalunya d’ara fa gairebé un any, on es van fer un seguit de reflexions i es van aprovar diversos aspectes que cal posar en marxa i requereixen una aposta en els nous pressupostos. En la nova aprovació pressupostària, doncs, s’hi ha de reflectir l’aposta del govern per la salut mental.

Vam posar l’accent sobretot en el fet que cal reforçar tota la vessant de l’atenció social i comunitària, així com recursos de suport i acompanyament de suport a la comunitat. És fonamental posar el focus en els recursos residencials i els programes de suport a la llar, enfortir tot el model de Clubs Socials i també en el teixit comunitari i l’associacionisme. L’aposta per la recuperació de les persones només serà possible a través d’aquesta mirada.