Qui som

Qui som

Salut Mental Catalunya som un moviment social de representació, atenció i suport a les persones amb problemes de salut mental i les nostres famílies. Portem més de 25 anys potenciant el model d’atenció comunitària i defensant els nostres drets per avançar cap a una societat més inclusiva i que garanteixi la igualtat d’oportunitats.

La Federació Salut Mental Catalunya va néixer el 1996 i avui està formada per una xarxa de 80 entitats de persones amb problemes de salut mental, les seves famílies i amics.

La Fundació Salut Mental Catalunya fou creada per la Federació Salut Mental Catalunya per gestionar serveis d’atenció a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

L’àmbit territorial d’actuació de SMC és Catalunya, tot i que manté relacions amb altres entitats a nivell estatal i europeu.

Missió

Des de la Federació Salut Mental Catalunya representem i acompanyem el moviment associatiu de persones i familiars que a Catalunya lluiten per millorar la salut mental, posant-nos al seu servei i empoderant-los, tot contribuint a promoure la qualitat de vida, la defensa dels drets, la sensibilització social, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació, tant d’infants com d’adults.

Des de la Fundació Salut Mental Catalunya promovem la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, afavorint la seva autonomia i integració social, i potenciant el seu desenvolupament personal en la comunitat.

Visió

Salut Mental Catalunya vol consolidar-se com una entitat referent en salut mental al nostre país, representant i defensora dels drets del conjunt de persones amb una problemàtica de salut mental i les seves famílies, promotora i impulsora de polítiques adreçades al desplegament del model d’atenció de base comunitària, treballant per la normalització i la igualtat d’oportunitats de les persones amb problemes de salut mental, i oferint serveis destinats a millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies.

Valors

Salut Mental Catalunya vol esdevenir líder en el seu compromís per assolir una societat més justa treballant per la igualtat i la justícia social en pro de la millora dels drets de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies promovent el reconeixement de les seves capacitats i la seva autonomia, fent-los protagonistes del canvi.
Treballem amb transparència, fomentant la participació i buscant sempre la màxima eficiència de la nostra tasca.

Àmbit territorial d’actuació

L’àmbit territorial d’actuació de SMC és Catalunya, tot i que manté relacions amb altres entitats a nivell estatal i europeu.

Persones beneficiàries

A Salut Mental Catalunya treballem per un ampli ventall de persones que es beneficien de la nostra feina, una feina que fem conjuntament les persones amb problemes de salut mental, les famílies i els professionals vinculats a SMC.

Primerament donem serveis a totes les nostres entitats federades, per la qual cosa se’n beneficien els milers de socis i sòcies de totes aquestes entitats.

També oferim serveis a altres entitats, com ara ajuntaments, Clubs Socials, etc. dels quals se’n beneficien tant els professionals que estan treballant en aquestes administracions o recursos i els seus usuaris i usuàries.

SMC treballa per la millora de la informació sobre salut mental i la sensibilització de la ciutadania en general sobre aquest temes.

Alguns dels nostres programes i serveis beneficien a col·lectius concrets. Per exemple, la nostra línia de treball per als infants, adolescents i joves els converteix en beneficiaris de la nostra tasca, així com les persones que els acompanyen (mestres, educadors, família, etc.), o totes les persones vinculades al nostre programa d’esport i salut que reben els beneficis de practicar un esport inclusiu.

La feina que entre tothom fem per l’empoderament ajuda les persones amb problemes de salut mental i les famílies a sentir-se més empoderades i, si volen, a implicar-se en l’activisme per la salut mental.

La tasca per incidir en les polítiques públiques i millor els serveis i atenció a la salut mental del nostre país, beneficia a tota la ciutadania.

Història

2022 – Ocell de Foc

Formem part de 2 nuclis del programa Ocell de Foc:
Ocell de Foc Tàngram, al Barcelonès Nord.
Ocell de Foc Volant, a Terrassa.

2021 – Celebració del 25è aniversari

El CaixaForum de Barcelona va acollir la celebració dels primers 25 anys de la federació.

actuació ballarina

2017 – Neix el XarXaJoves

Neix el programa XarXaJoves de la fundació a Santa Coloma de Gramenet. Actualment, el programa es troba actiu en 4 territoris més: Barcelona, Cornellà del Llobregat, Lleida, Terrassa.

2015 – Creació del programa pilot Activa’t per la salut mental

La Federació SMC, la Federació Veus i la Generalitat de Catalunya van crear el projecte Activa’t per la salut mental per aconseguir que persones amb problemes de salut mental i els seus familiars puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida. Es tractava d’un projecte pilot, coordinat per la Federació SMC, per tal de comprovar l’eficàcia d’aquest programa amb l’objectiu d’incorporar-lo a la xarxa pública d’atenció catalana.

Avui el projecte Activa’t ja no és una realitat i estem treballant perquè esdevingui un servei de la cartera de serveis socials.

2013 – Canvi de nom: Federació Salut Mental Catalunya

Al gener del 2013 la FECAFAMM va passar a denominar-se Federació Salut Mental  Catalunya amb la intenció de fer un pas endavant i reforçar projectes propis i continuar treballant per la millora de la salut mental en tots els àmbits, compartint estratègies i optimitzant recursos.

Creació de la marca SMC que actualment comparteix amb la Fundació Salut Mental Catalunya.

logo

2013 – Les coordinadores al territori

Les coordinadores van néixer impulsades per la pròpia Federació SMC davant la necessitat d’unió de diferents associacions de salut mental per unificar esforços i treballar problemàtiques comuns i especifiques del territori, així com per establir un treball en xarxa molt més eficient.

Actualment existeixen la Coordinadora de les Terres de Lleida, que agrupa a 9 entitats de la demarcació de Lleida; i la Coordinadora de Tarragona-Terres de l’Ebre, que agrupa 6 entitats de la demarcació de Tarragona.

imatge coordinadora lleida

2010 – Els Clubs Socials

La gestió del Club Social de Mollet del Vallès passa a ser a càrrec de la Fundació SMC i es demana crear el Club Social de Cornellà.

L’any 2011, es creeen els Club Socials de Cornellà i la gestió del Club Social de Santa Coloma de Gramenet passa a mans de la Fundació SMC.

El 2012, la gestió dels Clubs Socials del Vendrell i Mataró passa a ser de la Fundació SMC i l’any 2013 neix el Club Social de Terrassa.

Consulta aquí tota la informació dels Clubs Socials.

2010 – Creació d’Obertament

Cap al 2007 la Federació SMC va arribar a la conclusió que per més bons serveis i atenció que tinguessin les persones amb problemes de salut mental, si se sentien estigmatitzades i discriminades, no podrien avançar en la seva recuperació. Així, doncs, conjuntament amb d’altres agents de la salut mental del país, es va començar a treballar buscant referents internacionals per tal de constituir a Catalunya un ens que pogués treballar en aquest sentit.

Així va néixer al 2010 Obertament, l’Associació catalana per a la lluita contra l’estigma en salut mental, amb l’objectiu de combatre la discriminació que pateixen les persones a causa d’algun problema de salut mental i per fer que esdevinguin protagonistes del canvi. L’entitat està composada pels principals agents socials de la salut mental a Catalunya. Obertament forma part de la Global Alliance Against Stigma, un moviment mundial contra l’estigma i la discriminació en salut mental.

Actualment, la Federació SMC continua formant part de la junta de l’entitat i n’ostenta la presidència cada dos anys.

campanya obertament

2007 – Creació de la Fundació SMC

vi

club social tu tries 2020

2005 – El pas d’un moviment de familiars a un moviment mixt

Pocs anys després de la seva creació com a Federació de familiars, l’entitat va canviar els seus estatuts per incloure entre les seves entitats sòcies també a associacions de persones amb experiència pròpia en salut mental. Aquest pas, amés, va significar començar a treballar per fomentar el moviment social en primera persona i l’empoderament.

Actualment la Federació SMC agrupa moltes entitats confegides només per persones amb experiència pròpia, i la gran majoria són mixtes i inclouen també familiars o amics.

1996 – Creació de FECAFAMM

A Catalunya, a l’octubre de l’any 1996 es va constituir la Federació Catalana, FECAFAMM, amb la participació inicial d’11 associacions existents a Catalunya, amb la voluntat i la decisió d’unificar esforços i criteris per obtenir millors resultats en els seus propòsits.
Al 2012 l’entitat va ser declarada d’utilitat pública.

Els estatuts han estat modificats diverses vegades al llarg dels més de 25 anys de vida de l’entitat per tal d’anar-los adaptant a la realitat del moment i segons l’evolució del llenguatge. Tot i això mai s’ha modificat la finalitat última per la qual va ser creada la Federació al 1996.

smc 1996

Premis i reconeixements

2024

Premi Solidaritat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya
L’Institut de Drets Humans de Catalunya ha atorgat el seu premi a la Federació Salut Mental Catalunya per la tasca en defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental que s’està duent a terme des de la Federació i les 80 associacions arreu de Catalunya.

2021

Medalla d’Honor de Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona va fer entrega de les Medalles d’honor de la ciutat del 2021 en reconeixement a persones i entitats que han treballat per donar resposta des de la ciutadania a les necessitats en temps de pandèmia. La Federació SMC va rebre el premi per la tasca per seguir al costat de les persones que han necessitat suport, orientació i acompanyament durant la pandèmia.

entrega de la medalla

Beca Carles Capdevila
La Federació SMC fou finalista a les beques Carles Capdevila convocades pel diari Ara i la Fundació “la Caixa” en l’apartat de “Cura a les persones”.

2019

Premio Buenas Prácticas – Salud Mental España
El projecte de la Federació Salut Mental Catalunya “Activa’t per la salut mental” ha estat distingit en la categoria d’Intervenció Familiar, en reconeixement a la feina per promoure l’apoderament de les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars per convertir-se en agents de salut actius en el seu procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida. L’entrega dels premis es va fet el 13 de desembre del 2019 a Madrid i Francisco Rubio, vocal de la junta directiva de la Federació, va anar a recollir el premi.

Premi Ramon de Teserach
La Federació SMC va rebre el premi Ramon de Teserach que atorga l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears pel projecte “Activa’t per la salut mental”.

Bones pràctiques “Xarxa de suport a les famílies cuidadores de Tarragona” 
L’Ajuntament de Tarragona va distingir al març del 2019 a la Federació Salut Mental Catalunya per la seva participació en el projecte de la “Xarxa de suport a les famílies cuidadores de Tarragona“, creada al 2014 amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de la ciutat d’acollir, acompanyar, donar suport i reconèixer a les famílies que cuiden. La xarxa ha estat reconeguda com a pràctica significativa i ha estat inclosa al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya que impulsen la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

2018

Premi Joaquim Bonal
La Fundació SMC va rebre el premi Joaquim Bonal que atorga l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears pel projecte “Acompanyament a la vida independent per a persones amb trastorn mental”.

2017

Premi Llegat Valdejuli
L’Associació Econòmica Barcelonesa d’Amics del País (SEBAP) va distingir amb el guardó a la Federació Salut Mental Catalunya, en reconeixement a l’atenció de les persones amb problemes de salut mental. El president de la Federació SMC, Israel Molinero, va recollir el premi el 15 de març del 2017. En la seva intervenció, va destacar la tasca que fan les persones i famílies que formen part de les associacions de salut mental a tot Catalunya.
El Premi Llegat Valldejuli és un guardó destinat al reconeixement del treball de les entitats del tercer sector. El premi, de 20.000 euros, destaca a l’entitat no lucrativa que més s’hagi destacat en l’atenció a les persones més necessitades, sobretot en el camp de l’assistència familiar.

Premi “Córrer per compromís”
El projecte de la Lliga Inclusiva de Futbol Sala de la Federació Salut Mental Catalunya ha rebut al 2017 el reconeixement de l’Institut Barcelona Esports (IBE) en la 3a edició dels premis ‘Córrer per Compromís’. La dotació global dels premis ha assolit enguany la xifra de 136.000€, repartits entre 14 projectes. Aquesta partida econòmica és una borsa solidària que neix de la donació de milers de persones anònimes que s’inscriuen i participen a la Cursa de la Mercè, i del retorn econòmic a la ciutat d’esdeveniments con la Marató i la Mitja Marató de Barcelona.

2016

Premi “Córrer per compromís”
L’Institut Barcelona Esports, de l’Ajuntament de Barcelona, va premiar al programa de tennis de la Federació SMC, per promoure l’activitat física i els hàbits de vida saludable en les persones amb problemes de salut mental usuàries dels Clubs Socials.
Els Premis Córrer per Compromís es van crear l’any 2015 per tal de posar en valor la vessant més solidària dels grans esdeveniments esportius de Barcelona. Amb aquests guardons, les aportacions dels corredors contribueixen directament a tirar endavant projectes específicament vinculats a millorar la qualitat de vida de les persones a través de l’esport.

2015


Placa Josep Trueta
La Federació SMC també ha rebut el reconeixement per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya al mèrit sanitari amb l’atorgament de la placa Josep Trueta l’any 2015.

2014

Creu de Sant Jordi
La Generalitat va concedir el guardó al 2014 a la Federació SMC “per la seva contribució a la millora de la qualitat de vida, la no-discriminació i la igualtat d’oportunitats de les persones amb problemes de salut mental, i pel suport a les seves famílies. La promoció de programes d’inserció social i laboral, l’impuls de la coordinació territorial o la promoció d’activitats culturals són, entre d’altes, iniciatives que promou la Federació per assolir els seus objectius”.
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

2010

Buenas prácticas para la inclusión social del Ministerio de Sanidad y Seguridad social y Cruz Roja Espanyola
La Federació SMC va rebre al 2010 a Lleida el reconeixement per part del Ministerio de Sanidad y Seguridad social y Cruz Roja Espanyola en la seva VIIIa edició.

Premi Creu Roja
La Federació SMC va rebre al 2010 elprimer premi del concurs de Bones pràctiques d’Inclusió Sociocomunitària, en el marc del seminari organitzat per Creu Roja, amb el suport de Ministerio de Sanidad.

El reconeixement destaca la tasca impulsora de la Federació en el model de Club Social i al seu lideratge en la definició d’un servei específic per fomentar la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental, però també reconeix la feina de totes les persones i entitats que des de l’any 2002 han participat al projecte.

2005

Placa President Macià
El guardó de la Generalitat va premiar al 2005 a la Federació SMC per la seva tasca en l’àmbit de l’atenció a les persones i famílies amb problemes de salut mental.

Les medalles i plaques President Macià que atorga el Govern de la reconeixen els  mèrits laborals de persones i empreses que han contribuït amb el seu esforç i exemple a mantenir i impulsar d’una manera rellevant l’activitat econòmica de Catalunya.

Com ens organitzem

Federació

Entitats sòcies

Les entitats sòcies poden ser de ple dret o col·laboradores.

Poden esdevenir sòcies de ple dret totes les entitats de persones amb experiència pròpia en salut mental, totes les entitats de familiars de persones amb problemes de salut mental, o totes entitats que agrupin els dos col·lectius, sempre en defensa dels seus drets i la lluita per la millora de la salut mental.

Les entitats col·laboradores són entitats que no tenen aquest origen i/o que no es dediquen íntegrament a la salut mental, però que és una de les seves branques d’actuació. 

La diferència entre ambdues tipologies d’entitats rau en el fet que les primeres tenen més pes en les votacions a les assemblees. 

L’admissió de noves entitats sòcies correspon a la Junta Directiva de la Federació SMC, amb la ratificació de l’Assemblea. I, l’expulsió correspon a l’Assemblea.

Les entitats interessades a formar part de la Federació SMC, poden enviar un correu electrònic a info@salutmental.org.

Òrgans socials

Assemblea General

És l’òrgan sobirà de la Federació SMC, està constituïda per tots els socis de l’entitat. L’assemblea s’acostuma a reunir en sessió ordinària al llarg de la segona quinzena de juny, i tres sessions extraordinàries al llarg de l’any quan així es considera necessari. Habitualment, els dimarts a la tarda.

Junta Directiva

És l’òrgan col·legiat de govern de la Federació SMC que té per funció la gestió ordinària, la representació i l’administració de la Federació. La junta directiva es reuneix un cop al mes. Habitualment un dimarts a la tarda al mes.

Consulta les persones que la integren aquí. La durada dels càrrecs és de 4 anys i cada 2 anys es renova la meitat dels membres de la junta. 

La Federació SMC no disposa actualment de cap òrgan assessor.

Presidència

És la persona física que representa l’entitat i ha estat escollida per l’Assemblea General.

Càrrecs

Presidència

Representa la Federació i representa i convoca els òrgans de govern. És escollida directament per l’assemblea.

Vicepresidència

Substitueix la presidència en cas de necessitat.

Secretaria

Redacta les actes dels òrgans socials. En cas de necessitat, el substitueix la vicesecretaria.

Direcció

És escollida per la Junta Directiva i s’encarrega de la gestió tècnica i administrativa. Té veu però no vot als òrgans socials.
La Federació no té cap document intern que reguli el funcionament de l’entitat i es regula exclusivament pels seus estatuts.

Coneix els i les seves membres

Fundació

Òrgans socials

Patronat

És l’òrgan de representació, govern i administració de la Fundació. Aprova els comptes anuals, pressupostos i memòria, alhora que ha de vetllar pel compliment de la finalitat fundacional. Cap membre del patronat rep cap tipus de retribució per esdevenir-ne membre ni per qualsevol altre treball prestat a l’entitat.

Ha de tenir un mínim de 3 membres i un màxim de 21, i són imprescindibles la figura de la presidència i de la secretaria; els càrrecs de la vicepresidència i de la vicesecretaria són opcionals. La resta del patronat té el càrrec de vocal.

La durada dels càrrecs és de 6 anys i es renoven cada 3 anys per meitats dels membres de Patronat.

La presidència sempre és designada a proposta de la Federació SMC, i la resta de membres són proposats pel propi Patronat. El patronat s’acostuma a reunir de forma trimestral i habitualment els dimecres a la tarda.

Consulta les persones que l’integren aquí.

Càrrecs

Presidència

La presidència representa la Fundació i representa i convoca els òrgans de govern.

Secretaria

La secretaria redacta les actes dels òrgans socials.

Coneix els i les seves membres

Voluntariat

Salut Mental Catalunya no podria existir sense el voluntariat. Comptem amb persones que ajuden a la missió de l’entitat, segons la seva formació i interessos. Hi ha famílies que donen suport a d’altres famílies a través del programa Fent Costat Entre Famílies. D’altres persones participen en el programa Prospect, tant famílies com persones amb experiència pròpia. També hi ha qui ofereix el seu temps en tasques com traduccions, muntatge de vídeos fotografies. Aquests són algunes de les diverses maneres que es pot col·laborar amb SMC. El 2022 teníem més de 1.200 persones voluntàries. A totes elles, moltes gràcies!

Si hi tens interès, pots contactar-nos aquí.

Les nostres entitats

La Federació SMC està composada per 80 entitats que s’agrupen per defensar juntes el drets de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

Com federar-se

Les entitats que vulguin unir-se a la Federació han de contactar amb nosaltres per tal de valorar juntes si els nostres objectius estan alineats. Caldrà que ens facin arribar els seus estatuts perquè la junta executiva de la Federació SMC pugui donar-hi el seu vist-i-plau i valorar la seva inclusió com a entitat federada, cosa que haurà de ser ratificada per l’assemblea de l’entitat.

Beneficis

Les entitats federades es beneficien del fet de formar part de SMC com a grup de pressió i dels serveis que oferim: assessorament, acompanyament, formació, pòlisses d’assegurances i responsabilitat civil, la participació en grups de treball per fer arribar les seves necessitats i reivindicacions i un llarg etcètera.

Contacta

Per a més informació: info@salutmental.org

Consulta les entitats federades

A continuació podeu consultar la llista de les nostres associacions federades, ordenades alfabèticament pel nom de la població. A més de les nostres associacions federades tenim dues coordinadores territorials:

Salut Mental Catalunya. Coordinadora Tarragona-Terres de l’Ebre:
977227656 – tarragonacoordinadora@gmail.com
Salut Mental Catalunya. Coordinadora Terres de Lleida:
697775764 – coordinadora@salutmentalterresdelleida.org – www.salutmentalterresdelleida.org/

Badalona

SM BARCELONÈS NORD: Salut Mental Barcelonès Nord – Tel. 933 835 839 – administracio@assocsmbn.org  – www.assocsmbn.org

Balaguer

LA NOGUERA: Associació Salut Mental La Noguera – 973 44 94 88 / 610 260 221 – coordinacio@asmlanoguera.cat http://asmlanoguera.cat/es/inicio

Banyoles

REEIXIR: Reeixir Noves Ales – 649 697 821-  associacioreeixir@gmail.com

Barcelona

AI-TLP: Fundació Privada d’Ajuda i Investigació sobre el Trastorn Límit de Personalitat. Tel. 932 035 225 – info@lawebdeltlp.org – www.lawebdeltlp.org 
ACFAMES: Associació Catalana de Familiars de Malalts d’Esquizofrènia. Tel. 932 174 661 – acfames@gmail.com – www.acfames.org
ACPS: Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi. Tel. 687 392 451 –  info@acps.cat – www.acps.cat
AFAMMCA: Associació de Familiars de Malalts Mentals de Catalunya. Tel. 634 351 712 – afammca@gmail.com – https://www.afammca.org/
AFATRAC Associació de familiars d’afectats per trastorn de conducta. Tel. 659 762 550 – hola@afatrac.org – afatrac.org
APRENEM: Aprenem. Associació per a la inclusió de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista. aprenem.gestio@gmail.com – Tel. 931 824 938 – aprenem.bcn@gmail.com – www.associacioaprenem.org
AFEM NOU BARRIS: Associació de Famílies per la Salut Mental de Nou Barris – Tel. 654 154 382 – associacio@afemnoubarris.orgwww.afemnoubarris.org
AIXEC: Cooperativa de Serveis Educatius. Tel. 615 247 821 –  aixec@aixec.cat – www.aixec.cat
ARAPDIS: Associació per a la rehabilitació i adaptació de persones disminuïdes en la seva capacitat d’integració sociolaboral. Tel. 934 154 617 – assistencial@arapdis.org – www.arapdis.org
AREP: Arep de la Salut Mental. Tel. 933 521 339 –  arep@arep.cat – www.arep.cat
ASPERGER CATALUNYA: Associació Asperger de Catalunya – 627 99 81 98 – associacio@asperger.cat
CRAB: Centre de Recursos Autisme Barcelona. www.associacioaprenem.org/crab – crab.gestio@gmail.com – 931 824 938
DAU: Fundació Privada DAU. Tel. 933 000 858 – info@laboratoridau.com – www.fundaciodau.entitatsbcn.net
EMILIA:  Associació Emilia Barcelona. Tel. 655 411 271 – emiliaassociacio@gmail.com – www.emiliaonline.org
FUNDACIÓ SMC: Fundació Privada Salut Mental Catalunya – Tel. 932 721 451 – fundacio.salutmental.org – salutmental.org
FUNDACIÓ AJUDA I ESPERANÇA: Telèfon de l’Esperança – Tel. 93 902 02 60 – coordinacio@telefonoesperanza.com
ATRA-ATART UTE SM GRÀCIA: Salut Mental Gràcia.Tel. 93 237 68 24  –grupatra@grupatra.org
INTRESS: Institut de Treball Social i de Serveis Socials. Tel. 932 172 664 –  intress@intress.org – www.intress.org
PETALES: Associació d’ajuda mútura a l’adversitat primerenca i l’aferrament. Tel. 687 027 714 – https://petalesespaña.org
RADIO NIKOSIA: Associació Cultural Ràdio Nikosia. Tel. 605 665 016 / 675 404 595 – info@radionikosia.org – radionikosia.org
SANT PERE CLAVER: Sant Pere Claver. Fundació Serveis Socials. Tel. 938 268 449  – info@spcsocial.org – www.santpereclaver.org
SPORTS 2 LIVE: Tel. – 689 581 991 – https://www.sport2live.org/info@sports2live.org
TOC 2.0: Tel. 635 16 89 15 – info@toc20.org – toc20.org
TOC CATALUNYA: associacio@toccatalunya.orghttps://toccatalunya.org/
TREBOLMENTE: 626 052 631 – presidencia@trebolmente.orghttps://trebolmente.org/
VISUAL TEAF: 669 442 983 – info@visualteaf.comhttps://visualteaf.com/

Berga

ASFAM: Salut Mental. Associació de Familiars i Amics del Berguedà. Tel. 676 185 693 – asfam.berga@gmail.com – www.asfamberga.org
HORITZÓ: Fundació Privada Horitzó del Berguedà – Tel. 93 821 20 72 – info@horitzobergueda.org

Calella de Mar

AVAH: Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella. Tel. 637 837 712 – avahcalella@gmail.com

Castellar del Vallès

SUPORT CASTELLAR: Associació de Familiars de persones amb problemes de salut mental. Tel. 937 158 990 – suportcastellar@hotmail.com –
www.suportcastellar.entitatscastellar.cat

Castelldefels

Associació Artiment. Tel. 681 953 406 – https://artiment.org/artiment@artiment.org

Cervera

Salut Mental Ondara-Sió. Tel. 973 531 673 – gerencia@salutmentalondarasio.cat  – www.salutmentalondarasio.cat

Cornellà de Llobregat

SM BAIX LLOBREGAT: Salut Mental Baix Llobregat. Associació de Familiars. Tel. 659 961 016 – espai3cornella@hotmail.com

La Garriga

EL FAR: Associació El Far per la Salut Mental. Tel. 619 268 413 – associacioelfar@gmail.com – https://associacioelfar.wixsite.com/lagarriga

Girona

ABI Girona: Associació Bipolars Girona. Tel. 972 201 127 – abigirona@gmail.com – abigirona.com
Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques. Tel. 972 200 463 – info@familiaisalutmental.cat – www.familiaisalutmental.cat
APSAS: Associació per a la prevenció del Suïcidi i l’atenció al supervivent – 699 86 11 64 – apsascontacte@gmail.com – www.apsas.org

Granollers

DARUMA: Associació de Familiars de persones amb problemes de salut mental del Vallès Oriental. Tel. 647 473 060 – daruma@darumaassociacio.com – www.darumaassociacio.com

L’Hospitalet de Llobregat

AFEMHOS: Associació de Familiars de Malalts Mentals de l’Hospitalet de Llobregat. Tel. 934 386 577 – afemhos@afemhos.org – www.afemhos.org

Gurb

CENTRE RESORT: Associació Centre Resort – 660 203 366 – centreresortassoc@gmail.com

Figueres

Tramuntana després del suïcidi: Associació de supervivents del suïcidi. Tel. 671 838 111
https://tdssuicidio.com/tramuntanads@gmail.com

Igualada

SMC ANOIA: Salut Mental Catalunya Anoia. Tel. 938 019 058 – info@smcanoia.org – armpa.wordpress.com

L’Hospitalet de Llobregat

TALMA: Compàs-Apromi. Servei de suport a persones amb problemes de sa lut mental. Tel. 973 150 414 – info@talma.cat – talma.cat

Lleida

AADDMM-Terraferma: Associació d’Afectats de Discapacitat Derivada de la Malaltia Mental. Tel. 633 642 461- asterraferma@gmail.com – www.lleidaparticipa.cat/aaddmm
Agrupa’t: Agrupació de persones entorn les adiccions als tòxics. Tel: 973 27 51 58 – https://agrupat.orgagrupatlleida@gmail.com
ASFATAC: Associació de Familiars amb Trastorn Alimentari i/o Conducta – 633 785 235 – info@asfatac.comhttps://www.asfatac.com/
Salut Mental Ponent. Tel. 973 221 019 – associacio@smponent.com – www.smponent.com
Servei de suport al dol lleida. Tel. 639 610 603 – info@suportaldol.orghttps://www.suportaldol.org/

Manresa

Salut Mental Bages: Tel. 938 762 508 – smcbages@gmail.com

Martorell

Salut Mental Baix Llobregat Nord: Tel. 937 743 307 – 676 711 150 – associacio@salutmentalblln.org –
www.salutmentalblln.org

Masnou, El

ESQUIMA: Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental. Tel. 935 404 338 – esquima@esquima.org – www.esquima.org

Mollerusa

Associació per la Salut Mental Pla d’Urgell. Tel. 973 606 376 – asm.pladurgell@gmail.com

Olot

El Paraigua: Associació El Paraigua. Tel. 682 464 711 – elparaigua5@gmail.com

Prat de Llobregat, El

AmorosaMent: 600 556 740 – amorosamentassociacio@gmail.comhttps://alpratninguesperfecte.webnode.es

Pirineus

Integra Pirineus: entitat d’inserció social i laboral amb seu a
La Seu d’Urgell i Cerdanya. Tel. T. 973 35 29 66 – info@integrapirineus.comhttps://www.integrapirineus.com/es/

Reus

Associació de Familiars de Malalts Mentals Dr. Francesc Tosquelles. Tel. 977 344 565 – info@tosquelles.org – assfmmdrtosquelles.blogspot.com.es

Ripoll

Fundació MAP Ripoll: Telf. 972 70 31 04 – fundaciomap@fundaciomap.comwww.fundaciomap.org

Sabadell

APSAS – Associació per la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent. Tel. 699 861 164 – apsascontacte@gmail.com – http://www.apsas.org
Salut Mental Sabadell. Associació de Familiars de persones amb problemes de salut mental. Tel. 937 274 840 – salmensa@salmensa.org – salutmentalsabadell.org

Sant Carles de la Ràpita

Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre. Tel. 977 744 510 – associaciofamiliarsebre@hotmail.es – www.afmmebre.org

Santa Coloma de Gramenet

AM.MA.ME: Amics del Malalt Mental. Tel. 626 683 543 – ammamesc@yahoo.es
INSOLITART: 639 541 544 – insolitart@gmail.com – www.insolitart.com

Sant Boi de Llobregat

EQUILIBRI: Associació de familiars i amics de persones afectades per problemes de salut mental. Tel. 690 795 710 i 93 654 08 00 – associacio.equilibri@gmail.com – associacioequilibri.wordpress.com
FUNDACIÓ MARIANAO. Tel. 936 303 062 – fundacio@marianao.net – www.marianao.net

Sant Cugat del Vallès

ASSADEGA’M: Associació per a la Superació de l’Ansietat i la Depressió. Grups d’Ajuda Mútua. Tel. 666 292 973 – assadegam@ansietat.org – www.ansietat.org
ATENEU SANTCUGATENC: Tel. 936 745 195 – institucional@ateneu.catwww.ateneu.cat

Sitges

Locomotora 21: Espai obert de pensament i paraula. Tel. 653 52 91 48 – gruppensem@gmail.comhttp://locomotora21.org/

Solsona

SOL DEL SOLSONÈS: Associació de Familiars de Malalts Mentals i Drogodependents. Tel. 973 483 683 – gestio@soldelsolsones.org – www.soldelsolsones.org

Sort

SM PALLARS: Associació Salut Mental Pallars. Tel. 696 837 353 – associacio@salutmentalpallars.org – salutmentalpallars.wordpress.com

Tarragona

AURORA: Associació Aurora – Salut Mental, Territori i Paisatge. Tel. 977 520 205 – administracio@associacioaurora.org – www.associacioaurora.org
LA MURALLA: Associació Ment i Salut. Tel. 977 227 656 – info@clubsociallamuralla.com – www.clubsociallamuralla.com

Tàrrega

ALBA: Associació ALBA. Tel. 973 312 221 – salutmental@aalba.cat – www.aalba.cat
Quàlia, cooperativa de lleure: Tel. – 973788309 – hola@lleurequalia.cathttps://lleurequalia.cat/

Terrassa

Clarament. Tel. 93 780 93 29 / 648 611 491 – hola@clarament.orghttps://clarament.org/

Valls

SMC Porta Oberta: Salut Mental Catalunya Porta Oberta. Alt Camp i Conca de Barberà – Tel.  648 039 577 – portaoberta@yahoo.es –  www.portaobertasalutmental.org 

Vendrell, El

TOT SALUT MENTAL: Associació de famílies – Tel. 673 203 779 – totsalutmental@gmail.org

Vic

AFMMO: Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona. Tel. 630 872 139  – afmmo17@gmail.com

Vielha e Mijaran

Amentaran: Associació Salut Mentau Aran. Tel. 609734026 – amentaran@gmail.com

Vilafranca del Penedès

EL TURÓ: Salut Mental. Associació de Familiars i Amics. Alt Penedès. Tel. 938 920 824 – turo.salutmental@gmail.comwww.turosalutmental.cat

Vilanova i la Geltrú

Salut Mental Garraf | AFAMMG. Tel. 648 273 335 – contacte@salutmentalgarraf.afammg.org – www.famentgarraf.org

Equip professional

Foto de l’equip SMC en la trobada d’estiu 2023

Organigrama equip pdf

Relacions institucionals

Salut Mental Catalunya

Formem part de

logo
Grup d’experts de la Comissió d’estudi sobre salut mental i addiccions del Parlament de Catalunya.
Hi assisteixen la presidenta i la directora de SMC.
– Taula del Pacte Nacional de Salut Mental.
– Grup impulsor del Pacte Nacional de Salut Mental de la Generalitat de Catalunya.
Hi participem formant part i coliderant diversos grups de treball.
– Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut
Hi participa la directora de SMC.
Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut
Taula de Participació per un Sistema Educatiu Inclusiu (TAPSEI)Xarxa pel suport a les famílies cuidadores de l’Ajuntament de Barcelona Hi assisteix la coordinadora del projecte Activa’t per la salut mental de SMC.
– Grup motor del pla de salut mental de l’Ajuntament de Barcelona Hi assisteix la directora de SMC.


logo
– Comitè de direcció de la Xarxa d’Innovació de Noves Tecnologies en Salut Mental TECSAM Hi assisteixen el vicepresident de SMC i un vocal de la junta executiva i patró de SMC.
– Consell de pacients i famílies de Benito Menni. Hi assisteix el secretari de la junta executiva de SMC.

Participem en– Observatori català de la Família del Departament de Drets Socials
– Taula tècnica del Departament de Drets Socials
– Taula de Participació Social del Departament de Justícia. Hi assisteix el responsable de Programes Sociocomunitaris de SMC.
– Grup de treball de Dona i Salut Mental del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Hi participa una vocal de la junta executiva i la responsable de Participació, Voluntariat i Gènere de SMC
– Grup de Salut Mental i Gènere del Departament de Salut. Hi participa una vocal de la junta executiva.– Comissió  assessora  del  programa “Per  un  esport sense  barreres” de l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona.
Hi assisteix el responsable de Programes Sociocomunitaris de SMC.
Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona. Participem en diversos dels grups de treball compartint coneixement i reflexió

Col·laborem

ACAB (Associació contra l’anorèxia i la bulímia) Compartim coneixement i coordinació en l’acompanyament a les persones.

– Ajuntaments i consells comarcals vinculats a les Taules de Salut Mental d’arreu del país

– Taules de serveis de Joventut i Taules d’Infància i Adolescència

AMMFEINA

Apropa Cultura. Promovem la participació de la nostra xarxa en les seves activitats

Associació Drets Sexuals i Reproductius. Ens acompanyen i assessoren en el nostre programa de dona i salut mental.

Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental (ASCISAM)

Associació Catalana de Professionals de la Salut Mental

BCN Salut Mental

Col·lectiu Ronda. Conveni vigent des del projecte Justament, d’assessorament legal, al qual les persones beneficiàries són orientades des dels Espai Situa’t.

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. Al 2023 vam elaborar conjuntament la Radiografia sobre “La situació de la salut mental en el jovent català”.

Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE). Al 2023 vam organitzar conjuntament una jornada per impulsar i promocionar els Grups d’Ajuda Mútua per al benestar emocional (IMPROGAM).
Tenim un conveni signat pel qual treballem conjuntament fomentant el treball comunitari per a la promoció dels Grups d’Ajuda Mútua per al Benestar Emocional.

Consorci de Salut i Social de Catalunya

– Encaix (Associació d’entitats tutelars d’atenció a la salut mental) 

Federació Catalana de Drogodependències

Federació i Fundació Catalana de Futbol. La lliga de SMC “Lliga Futbol sala Esport i Salut” està adherida a la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol i aquesta presta a SMC el servei d’arbitratge a tots els partits que prevegui el Pla de Competició. Per la seva banda, la Fundació Catalana de Futbol es compromet a fer-se càrrec del 30% dels costos associats als arbitratges dels partits de la competició organitzada per SMC.

Federació Catalana de Tennis. La Federació aporta el departament de docència i el contacte amb els Clubs de tennis. Va organitzar una jornada inicial de formació amb els tècnics dels Clubs Socials de SMC i va estar fent classes de tennis als alumnes del Club Social El Roure de l’Hospitalet de Llobregat fins la temporada 2018-2019. Col·labora anualment en l’organització de la cloenda de fi de temporada.

Federació Catalana de Voluntariat Social

Federació Veus. Al 2023 vam firmar un conveni per tal de col·laborar en els respectius projectes de defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental.

Fòrum d’Iniciatives en Salut Mental

Fundació Congrés Català de Salut Mental. Compartim coneixement i espais de reflexió conjunta, organitzem jornades conjuntament.

– Hem impulsat, amb altres organitzacions, la Comunitat de Benestar de Factor Humà, per reflexionar, aprendre i avançar col·laborativament cap a una millora del benestar de treballadores i treballadors.

Fundació Pere Tarrés. Al 2016 vam fer una recerca conjuntament sobre la salut mental infantojuvenil.

Fundació SGAE. Al 2021 la Fundació SMC vam signar un conveni per tal que autors i artistes puguin col·laborar amb els nostres Clubs Socials. La bona acollida ha fet que al 2023 aquest conveni se signi amb la Federació SMC i així beneficiar a totes les entitats federades.

Institut Tecnològic de Barcelona

Institut Pere Mata

ISGlobal, Institut de Salut Global de Catalunya. SMC vam participar a l’estudi sobre els drets sexuals i reproductius de dones amb diagnòstic de TMS, el qual es va presentar a la Jornada de Dona i Salut Mental.

La Salle Gràcia

Museu Marítim de Barcelona. Les entitats federades participen dels avantatges de les visites a les seves instal·lacions.

Oficina per la no discriminació del Ajuntament de Barcelona

OpenSystems – Universitat de Barcelona. Hem realitzat diverses recerques de ciència ciutadana. La darrera finançada pel programa Horitzó 202 de la UE va durar 3 anys d’investigacions i aprenentatge sobre les xarxes de suport i en van sorgir unes recomanacions polítiques per a la promoció i l’enfortiment de les xarxes de suport social en salut mental.

Parc Salut Mar

Psicoxarxa amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). Conveni vigent al servei del COPC al qual les persones beneficiàries són orientades des dels Espai Situa’t.

Sant Joan de Déu

Síndica de Greuges de Catalunya

Societat Catalana de Psiquiatria Infantojuvenil

Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental

Unió Catalana d’Hospitals

Universitat de Barcelona – Fundació Bosch i Gimpera

Federació

Som membres de

Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya com a membres de la Junta.
Hi participa un vocal de la junta executiva i patró de SMC. La Federació SMC ostenta la tresoreria. Hi ha diversos grups de treball en els quals hi participen persones de SMC:
– Grup de treball del model d’atenció centrada en la persona on participa la directora de SMC.
– Grup de treball M4social on participa un vocal de la junta executiva i patró de SMC.
– Grup de finançament, on participa l’equip d’administració de SMC.


Cocarmi (Comitè català de representats de persones amb Discapacitat), com a membres de la junta
Hi participa la vicepresidenta segona de la Federació SMC. La Federació SMC ostenta la vicepresidència tercera de l’entitat.


Confederación Salud Mental España, com a membres de la junta. Hi participa una vocal de la junta executiva de la Federació SMC Comité prosalud mental en primera persona de la Confederación Salud Mental España. Hi participa el vicepresident de SMC.
– Red estatal de mujeres de la Confederación Salud Mental España. Hi participa una vocal de la junta executiva de SMC.
– Grup de treball “Mujeres en el entorno rural”. Hi participa un vocal de la junta executiva de SMC.
– Comité de gerentes de la Confederación Salud Mental España. Hi participa la directora de SMC.


Fundació Hàbitat3, com a fundadors i membres del Patronat.
Hi participa un vocal de la junta executiva i patró de SMC.


Obertament, com a membres de la Junta Directiva
Hi participa un vocal de la junta executiva de la Federació SMC, que actualment ostenta la presidència de l’entitat, i la directora d’Incidència, Comunicació i Aliances de SMC.
logo

Som socis de

WeMind Cluster, com a membres fundadors.

Estem adherits a

Xarxa Catalana del Temps

Convenis


CAPSBE, Consorci d’Antenció Primària de Salut Barcelona Esquerra
Amb el CAPSBE vam dur a terme, ja en el 2021, una avaluació externa de la iniciativa dels Grups d’Ajuda Mútua per al Benestar Emocional amb l’objectiu de promoure la seva creació i millorar el seu funcionament. El nou conveni de col·laboració del 2023 permetrà seguir fomentant, de manera conjunta, el treball en xarxa i comunitari per a la promoció dels GAM per al Benestar Emocional.
Psicoxarxa solidària (COPC)
La Psicoxarxa Solidària és un projecte creat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per a donar assistència psicològica a les persones que ho requereixen i que disposen de pocs o cap recurs econòmic per a assumir la despesa. El conveni ens permet derivar a aquest projecte aquelles persones que ho necessiten.
SGAE, Societat General d’Autors i Editors
Al 2021 la Fundació SMC vam signar un conveni per tal que autors i artistes puguin col·laborar amb els nostres Clubs Socials. La bona acollida ha fet que al 2023 aquest conveni se signi amb la Federació SMC i així beneficiar a totes les entitats federades. Té com a objectiu desenvolupar accions culturals i formatives amb voluntat d’inclusió social.Federació VEUS, Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en Primera Persona – VEUS
Aquesta iniciativa té com a finalitat establir un marc de relació operatiu i promoure la cooperació entre les dues organitzacions en la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental. Amb la unificació del registre de vulneracions, es pretén tenir un control més eficaç i coordinat de les situacions que afecten al col·lectiu en primera i a les seves famílies. 
FCVS, Federació Catalana de Voluntariat Social
La signatura d’aquest conveni el 2024 té com a objectiu fomentar de manera conjunta el voluntariat inclusiu i accessible, enfortir el paper de les persones voluntàries, i la sensibilització en matèria de salut mental per tal d’abordar els reptes socials actuals.

Fundació

Som membres de

Grup de treball d’habitatge de la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, on hi participa la directora de serveis a les persones de SMC.

Som socis de

Coordinadora Catalana de Fundacions. L’entitat  representa els interessos de les Fundacions a Catalunya i compta amb més de 500 fundacions associades, de tots els àmbits: social, educatiu, investigació i recerca, cultura, medi ambien, sanitari, etc.

Comptes clars

Volem agrair el suport de totes les persones i organitzacions, d’àmbit públic i privat, que amb les vostres aportacions ens acompanyeu en la nostra tasca de millorar la qualitat de vida de persones amb un problema de salut mental, i les persones del seu entorn, i a garantir la igualtat de drets i oportunitats.

Voluntaris i voluntàries, amics i amigues, donants, professionals de la salut mental, de les administracions, responsables i treballadors d’empreses, d’entitats i de fundacions, treballadors i treballadores de SMC, a tots i totes vosaltres: moltes gràcies!

Transparència

Salut Mental Catalunya

A SMC utiltzem l’eina TransparEnt del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i compartim totes les informacions en matèria de transparència tal i com indica la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Veure llei en pdf.

Balanç Social

Consulta aquí el Balanç Social 2023.

Obligacions tributàries

La Federació SMC i la Fundació SMC es troben al corrent de les seves obligacions amb l’Agència Tributària i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social, fet que es garanteix mitjançant les certificacions que periòdicament s’obtenen de les dues administracions. Des de la Federació i la Fundació es fa seguiment constant, resolent aquelles eventualitats que es poden anar donant en la gestió de l’entitat, per garantir aquest extrem.

Pel fet de tenir el reconeixement d’Entitat d’Utilitat Pública, la Federació s’acull als supòsits d’exempció en l’aplicació de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) que recull l’art. 20 de la Llei de l’IVA com a Entitat de Caràcter Social. Així mateix, es troba exempta de pagament de l’Impost de Societats (no de la seva presentació), i de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE).

Certificat de qualitat

ISO 9001:2015

Protecció de dades web

Política de privacitat
Política de cookies

La Federació

La Federació Salut Mental Catalunya (G61064242) consta inscrita amb el número 285 de la secció 2a de la demarcació de Barcelona del Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya. Veure el document en pdf.

Es regeix per la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Veure llei en pdf.

Entitat d’Utilitat Pública

Declarada com a Entitat d’Utilitat Pública amb data 16 de febrer del 2012 per la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, segons la llei 21/2004, del 29 de desembre, del protectorat de les fundacions i de verificació de l’activitat de les associacions declarades d’utilitat pública, i l’Ordre JUS/152/2018, del 12 de setembre, per la qual s’estableix el nivell de subjecció d’aquestes entitats als instruments de transparència. Veure el document en pdf

Registre Grups d’Interès – Departament de Justícia

La Federació SMC està inscrita al Registre de Grups d’Interès del Departament de Justícia de la Generalitat, amb el número 189. Consultar. Marc legal: Decret llei 1/2017, de 14 de febrer, pel qual es crea i regula el Registre de grups d’interès de Catalunya. Accedir al document en pdf.

Estatuts

Quina informació trobareu?
Tipus de socis: de ple dret o col·laboradors
Altes i baixes de socis
– Els seu drets i deures
Òrgans socials: Assemblea General i Junta Directiva
– Competències, funcions i funcionament dels diferents òrgans i càrrecs de l’equip
Règim disciplinari, econòmic i financer, voluntariat
– Dissolució i liquidació del patrimoni.
– Les principals línies de treball de la Federació són: 
· La protecció dels drets de les persones amb experiència pròpia en salut mental i de les seves famílies i la representació dels seus interessos per contribuir al desplegament del model d’atenció comunitària en salut mental. 
· La promoció de l’associacionisme en primera persona i de les famílies i l’impuls de polítiques públiques per garantir la millora de la qualitat de vida i la recuperació de les persones amb experiència pròpia en salut mental de les seves famílies.
· La contribució a la millora de l’atenció, la recuperació i l’empoderament de les persones amb experiència pròpia en salut mental i de les seves famílies.
· La contribució a la recerca i innovació en salut mental.
· La promoció de les aliances amb entitats de tot tipus per atènyer les seves finalitats.
· L’impuls d’accions comunicatives, de difusió i formatives per fomentar la sensibilització en matèria de salut mental.  

Els estatuts han estat actualitzats en assemblea general el 21 de març del 2023.
Estatuts Federació SMC
Certificat de la modificació dels estatuts 2023

Política de qualitat

Política de qualitat

Certificat de qualitat

ISO 9001-2015

La Fundació

La Fundació (G64746613) es va constituir al Registre de Fundacions amb data 19 de desembre del 2007, a instàncies de la Federació Salut Mental Catalunya, amb el nom de Fundació Privada Funamment. Inscripció al registre de Fundacions (205/2008). Al 2014 canvia el seu nom pel de Fundació Privada Salut Mental Catalunya i s’integra dintre de la marca SMC, per tal de fer més visible la salut mental i generar noves aliances i oportunitats que contribueixin a la millora de de la salut mental.

Es regeix per la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Veure llei en pdf.

Moltes gràcies a totes les persones que col·laboreu com a amigues de la Fundació SMC amb les vostres aportacions regulars. A SMC imaginem un món on totes les persones tinguin els mateixos drets i oportunitats i puguin fer realitat els seus somnis. Moltes gràcies per construir-lo amb nosaltres.

Entitat d’Utilitat Pública

La fundació està declarada com una Entitat d’Utilitat Pública segons la llei 21/2004, del 29 de desembre, del protectorat de les fundacions i de verificació de l’activitat de les associacions declarades d’utilitat pública, i l’Ordre JUS/152/2018, del 12 de setembre, per la qual s’estableix el nivell de subjecció d’aquestes entitats als instruments de transparència. Veure el document en pdf.

Registre Grups d’Interès – Departament de Justícia

La Fundació SMC està inscrita al Registre de Grups d’Interès del Departament de Justícia de la Generalitat, amb el número 5.395. Consultar. Marc legal: Decret llei 1/2017, de 14 de febrer, pel qual es crea i regula el Registre de grups d’interès de Catalunya. Accedir al document en pdf.

Estatuts

Hi trobareu informació sobre:
– Sobre les finalitats i els àmbits d’actuació
– Sobre la dotació i l’aplicació dels recursos
– Sobre el funcionament del Patronat
– Sobre la dissolució i liquidació del patrimoni

Els estatuts de la Fundació van ser modificats al 2014 per tal de canviar el nom de l’entitat que va passar a dir-se Fundació Privada Salut Mental Catalunya.
Consulta el estatuts de la Fundació

Política de qualitat

Política de qualitat

Certificat de qualitat

ISO 9001:2015

Skip to content