Salut Mental Catalunya participa com a entitat satèl·lit en diversos nuclis del programa Ocell de Foc arreu del territori

02/05/2023

L’Ocell de Foc té per objectiu l’atenció a joves, amb especial atenció a aquells qui tenen malestar emocional, per acompanyar-los en el seu projecte de vida independent

L’Ocell de Foc és un programa impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat que té l’objectiu de fomentar projectes que promoguin l’atenció a persones joves d’entre 16 i 30 anys, especialment aquelles amb problemes de salut mental, per assolir el seu benestar emocional, una millora de la qualitat de vida, amb un projecte de vida independent, i assolir la seva inserció laboral o la recuperació del seu itinerari formatiu.

Es desenvoluparà per tot el país amb un pressupost de 9,9 milions d’euros, amb la voluntat d’arribar anualment a 20.000 joves arreu del territori català, 3.000 dels quals amb problemes de salut mental o benestar emocional. En aquest nucli, la previsió és atendre 2.000 joves en dos anys, el 15% de les quals amb problemàtiques de salut mental.

SMC col·labora com a entitat satèl·lit en diversos nuclis

Es tracta d’un programa transversal que implica les administracions i les entitats especialitzades del territori. En total, el programa Ocell de Foc té 22 nuclis a tot Catalunya, en 2 dels quals participem com a entitat sentinella i en diversos territoris més com a entitat satèl·lit. Aquesta col·laboració s’estableix des dels Espais Situa’t dels territoris de Barcelona esquerra-litoral, Tarragona, Pirineu -Lleida, Lleida i el Vallès Oriental. Actualment, estem treballant per poder seguir ampliant aquestes col·laboracions en d’altres punts.

Més informació