Salud Mental España demana no ocultar les morts per suïcidi per millorar la prevenció

28/03/2019

La Jornada sobre la prevenció del suïcidi: Una realitat silenciada, organitzada per Salud Mental España (SME) el 27 de març del 2019 a Madrid, ha servit per demanar que no s’oculti una realitat que afecta a 3.600 persones cada any a l’estat, una mitjana de 10 morts al dia, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Aquesta xifra suposa un increment del 3,1% dels casos de mort per suïcidi a Espanya.

Els participants a la jornada van destacar la necessitat de trencar el silenci que envolta a les morts per suïcidi i van demanar acabar amb els falsos mites sobre aquesta realitat, com que parlar del suïcidi suposa un efecte crida que pot provocar més morts, o que les persones que es treuen la vida ho fan per covardia.

L’acxte organitzat per SME va comptar amb la participació de la ministra de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, María Luisa Carcedo, el president de SME, Nel A. González Zapico, el delegado de DDHH i Discapacitat de CERMI Estatal, Jesús Martín Blanco, i José Luis Herrera, supervivent i membre del Comitè Pro Salut Mental En Primera Persona de SME.

 

 

Per saber més sobre el suïcidi

Nota de premsa de Salud Mental España

Infografies #HablemosDelSuicidio

Recomanacions de la Organització Mundial de la Salut 

Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi del Govern estatal

 

Infografies i recursos de la campanya #HablaDelSuicidio de Salud Mental Espanya

suicidio españa

suicidio propuestas

suicidio infografia

Suicidio - Mito vs realidad (1)

Suicidio - Mito vs realidad (2)

Suicidio - Mito vs realidad (3)

Suicidio - Mito vs realidad (4)

Suicidio - Mito vs realidad (5)

Comunicar el Suicidio