La Fundació Vallparadís inaugura una llar-residència a Terrassa per a persones amb trastorn mental greu

09/06/2016

La Fundació Vallparadís, MútuaTerrassa, ha obert una llar-residència per a persones amb malaltia mental severa.

La Casa Marquès Salut Mental es troba al cor de la ciutat de Terrassa. La casa té una ubicació privilegiada a tocar el Parc de Vallparadís, a prop del comerç i la cultura de la ciutat així com de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

La tasca es desenvolupa a través dels programes assistencials, que són dissenyats per un equip integrat per psicòlegs, educadors, treballadora social, psiquiatre i personal de suport amb voluntat de servei. Un equip  professional i de confiança que vetlla en tot moment pel benestar de les persones i la seva felicitat.

Aquests programes assistencials són:

  • Psicoeducatius. Orientats a estimular les capacitats psíquiques i emocionals dels residents.
  • Programa ampli d’ocupació del temps.
  • Activitats per a la integració social per afavorir una vida plena.
  • Intervenció psicològica i acompanyament en els hàbits de vida saludable.
  • Control i seguiment del tractament farmacològic.

Amb la seguretat de pertànyer aMútuaTerrassa. Fundada l’any 1900, MútuaTerrassa és una entitat de benefici social que té per missió el servei a les persones, anticipant i resolent situacions i problemes relacionats amb la salut, l’autonomia personal o el seu benestar.

El fet de pertànyer a MútuaTerrassa comporta formar part d’una àmplia xarxa de recursos assistencials, entre ells l’Hospital Universitari que disposa d’un Servei de Psiquiatria per atendre tant casos d’urgència com d’hospitalització i seguiment.

Solidesa i experiència. En el sí de MútuaTerrassa, neix fa més de 25 anys la Fundació Vallparadís amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que es troben en situacions més desfavorides. La nostra experiència, tant en el sector públic com en el sector privat, se centra en l’especialització en l’atenció a les persones.

Comptem amb l’experiència de Triginta Salut Mental. Més de 10 anys d’experiència de la llar-residència Triginta ens avalen. Una residència en la que es desenvolupa un programa amb iniciatives assistencials capdavanteres i en la que es fomenta la formació, la docència i la recerca entre els professionals. Aquesta expertesa assegura un bon servei a Casa Marquès Salut Mental.

Triginta Salut Mental va estar reconeguda amb el guardó a l’Excel·lència en Qualitat en Salut Mental i Adiccions per la Fundació Avedis Donabedian.

D’altra banda, l’equip professional de Triginta i de Casa Marquès col.labora en la formació de psicòlegs de diferents universitats catalanes: Universitat de Barcelona, Universitat Ramon Llull i Universitat Abad Oliba.

Aquest llarg i exitós recorregut de la nostra entitat ens posiciona en una situació privilegiada per a poder tirar endavant aquest nou projecte.

A la llar-residència Casa Marquès Salut Mental ens importa que les persones que pateixen una malaltia mental se sentin escoltades, compreses i acompanyades.