Rescatem, botiga de roba de segona mà i projecte social d’AFATRAC

12/04/2022

L’entitat impulsa la feina de persones amb problemes de salut mental i promou un consum responsable amb la nova botiga de Barcelona.

L’Associació de Familiars d’Afectats per Trastorns de Conducta (AFATRAC) va inaugurar el 6 d’abril a Barcelona la botiga de roba de segona mà Rescatem. Es tracta d’un projecte social amb un doble valor. En primer lloc, perqué treballa en la inserció laboral de les persones amb problemes de salut mental que treballen a la botiga. En segon, perqué fomenta el consum responsable amb l’aprofitament de roba de segona mà o descartada per botigues.

La inauguració de la botiga Rescatem es va fer a la Sala Siconi de Barcelona i va comptar amb la presència de moltes persones i representants polítics i de les administracions. En aquest sentit, van acompanyar a AFATRAC la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, i la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Mertitxell Budó, qui va acudir en delegació de l’Honorable Sr. Josep Maria Argimón, conseller de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya. 

La presentació de Rescatem també comptar amb la presència del responsable de la botiga, Joan M. Sala, i de la presidenta d’AFATRAC, Charo Díez, qui va destacar la importància del projecte per a les persones amb trastorns de conducta que hi treballen i per les seves famílies. “És una oportunitat professional per ells i elles i també ens permet visibilitzar aquestes realitats”, va explicar.

Altres participants a l’acte oficial d’inauguració de la botiga van ser: Ester Cabanas, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència; Maria del Valle Vinardell i Arbuló, subdirectora General d’Atenció i Promoció de l’Autonomia Personal; i Magda Casamitjana, actual directora del Pacte Nacional de Salut Mental.

On trobar la botiga

Botiga Rescatem

carrer del Rosselló, núm 459 (Barcelona)

De dilluns a divendres (10 h – 13.30 h i 16 h – 19.30 h)