Registrem gairebé 180 vulneracions de drets en salut mental durant el primer semestre de 2023

07/08/2023

El nombre de vulneracions recollides s’ha duplicat respecte el mateix període de l’any anterior

Des de l’Àrea de Drets i Incidència de SMC treballem, dia rere dia, en la recollida de dades de vulneracions de drets en salut mental. Gràcies a la ingent tasca de detecció que s’està fent des dels Espais Situa’t d’arreu del territori, per segon any consecutiu estem incrementant de manera exponencial les dades recollides.

El passat mes d’abril vam presentar l’informe de vulneracions de drets en salut mental de l’any 2022, que registrava un total de 269 casos, respecte els 36 casos del 2021. Enguany, en el que portem d’any, ja n’hem registrat 179, fet que fa preveure que la detecció i registre d’aquestes situacions seguirà incrementant-se aquest 2023.

La campanya #DretsEnSalutMental i la nova bústia de denúncia

Des de SMC impulsem, cada any i en el marc del Dia Mundial dels Drets Humans, una campanya de sensibilització de drets en salut mental, on, entre d’altres coses, expliquem les diferències entre vulneració i discriminació. En el marc de la darrera campanya, vam estrenar una bústia per a realitzar denúncies en matèria de vulneracions de drets, com un nou canal més de registre d’aquestes situacions.

Per aquest proper 2023 ja estem començant a treballar en nous continguts per la campanya així com en seguir posant èmfasi de la importància d’alçar la veu i denunciar casos de vulneracions per tal d’incrementar la seva detecció i registre.

Més informació

enllaç amb més informació Enllaç a l’informe de vulneracions de drets 2022

enllaç amb més informació Campanya #DretsEnSalut Mental