Els nostres Clubs Socials
La Fundació Salut Mental Catalunya compta en l’actualitat amb set Clubs Socials repartits principalment a la província de Barcelona, i també a la de Tarragona.
- Club Social Espai 3 de Cornellà - Tel. 934 742 330 - csespai3@fundacio.salutmental.org
Inaugurat el 10 de gener del 2011, el Club Social Espai 3 és un servei amb la possibilitat d’atendre fins a una trentena d’usuaris. Té una estreta relació amb l’Associació de Familiars del Baix Llobregat.
El programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme al Club Social i a diferents equipaments de la ciutat. Aquestes són: hort, català, revista, cine-fòrum, manualitats, sensibilització i gimnàstica, entre altres.
- Club Social Tu Tries de Mataró - Tel. 937 901 114 - cstutries@fundacio.salutmental.org
El Club Social Tu Tries va ser traspassat a la Fundació al mes d’abril del 2010. Feia cinc anys que estava gestionat per l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme (AFAMMMA), entitat que en l’actualitat es diu Salut Mental Mataró-Maresme.
El Club Social Tu Tries pot atendre fins una trentena d’usuaris i porta a terme programes d’intervenció grupal (cuina, pintura, revista, informàtica, gimnàstica, sortides de cap de setmana, etc), programes d’intervenció comunitària (sensibilització a escoles, voluntariat , etc) activitats obertes a la comunitat (concurs Inspiraciones, anglés, etc).
- Club Social La Llum de Mollet del Vallès - Tel. 935 708 648 - cslallum@fundacio.salutmental.org
El Club Social “La Llum” neix a finals de l’any 1999 per iniciativa de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals La llum que va veure necessari crear un espai de lleure i activitats diverses per les persones afectades.
A partir del dia 1 de juliol de 2012, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals La Llum cedeix la titularitat del Club a la Fundació per la seva gestió.
El programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme al Club i a diferents equipaments de la ciutat. Aquestes són: expressió oral, cuina, manualitats, revista, lectura, monogràfics, teatre, club de lectura entre altres.
- Club Social Gramenet de Santa Coloma - Tel. 933 913 078 - csgramenet@fundacio.salutmental.org
El Club Social Gramenet va néixer el 2007 gràcies a l’empenta de l’Associació de Familiars AM.MA.ME de Santa Coloma de Gramenet. Pot atendre fins una trentena d’usuaris. El seu programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme en el Club Social i a diferents equipaments de la ciutat, com per exemple dansa i moviment, alfabetització, pintura, teatre, futbol, manualitats, català, cuina, música i cinema.
El club va ser traspassat a la Fundació al mes d’abril del 2010.
- Club Social El Llorer de El Vendrell - Tel. 608 554 153 - cselllorer@fundacio.salutmental.org
El Club Social El Llorer va néixer el 2007 impulsat per una petita associació de familiars del territori.
El programa d’intervenció grupal el constitueixen les diferents activitats que es porten a terme al Club i a diferents equipaments de la ciutat. Aquestes són: expressió oral, bitlles, manualitats, revista, lectura, cine-fòrum, ceràmica, teatre, risoteràpia, ludoteca i estampació, entre altres.
El club va ser traspassat a la Fundació al mes d’abril del 2010.
- Club Social Egara de Terrassa - Tel. 635 814 741 - csegara@fundacio.salutmental.org
El Club Social Egara neix al 2015 amb l’objectiu en col·laboració amb l’Associació de Familiars de Malalts Mental de Terrassa amb l’objectiu de dotar a aquesta població i zona d’aquest servei que facilita la inclusió social de les persones amb trastorn mental mitjançant les activitats d’oci.
- Club Social El Far – La Garriga – Tel. 693 818 143 – cslagarriga@fundacio.salutmental.org
El Club Social El Far – La Garriga neix al 2017 per iniciativa i empenta de l’Associació El Far per a la Salut Mental i està gestionat per la Fundació Salut Mental Catalunya. És un servei de cartera que pot atendre fins a una trentena d’usuaris del municipi i els seus voltants, i ofereix un espai de lleure i de trobada per a persones amb problemàtica de salut mental, per promoure la inclusió social i comunitària. El programa d’intervenció grupal està constituït per algunes de les següents activitats i tallers: manualitats, cine-fòrum, expressió corporal, tallers de cuina, multi-esports, ioga i meditació, fang i pintura, caminades, sssemblees i sortides culturals i esportives.
Tríptic Club Social El Far – La Garriga