Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

On anar

dsas

“Després del Suïcidi – Associació de Supervivents” (DSAS)

Som una associació de familiars i amics que hem viscut la mort d’una persona per suïcidi i ens dediquem a donar suport en el procés de dol.
Les persones amb idees de suïcidi i conductes suïcides requereixen una atenció especial i professional a través del seu Centre de Salut Mental o trucant al 061 de CatSalut Respon.

Telèfon: 662 545 199 (de 10 a 14h, deixin missatge si us plau si no els hi podem atrendre, els hi retornarem la trucada, gràcies)

Avís: La nostra atenció telefònica és gràcies a la col·laboració de supervivents voluntaris en l’horari indicat.L’associació no té seu social, es requereix concertar una cita presencial si vol parlar personalment amb nosaltres.

Si no és possible que pugui contactar en el moment que fa la trucada, ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible o bé pot escriure un correu electrònic a:

Mail: info@despresdelsuicidi.org

Web: www.despresdelsuicidi.org

 

logo-apsas-cat-2

Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent

APSAS és una associació sense ànim de lucre, que pretén sensibilitzar l’opinió pública sobre el suïcidi i recolzar les persones afectades.

Som un grup de supervivents (persones que han perdut un ésser estimat per suïcidi) i hem creat l’associació amb l’esperança que les persones que passin per la mateixa situació que nosaltres no es trobin tan desemparades. També volem aportar el nostre granet de sorra per a la prevenció i contribuir que menys persones visquin una experiència tan dolorosa.

Alguns de nosaltres portem temps treballant aquests aspectes, ja sigui en la nostra pràctica professional o en algun projecte personal. Ara unim forces per poder ajudar millor les persones que ho necessitin. En el grup hi ha terapeutes i professionals de diferents àmbits (social, salut, educació, etc.), amb una sensibilitat especial envers el suïcidi per haver-lo viscut en primera persona. També hi ha persones que no tenen formació específica relacionada amb aquesta temàtica, però que aporten la seva experiència personal, la seva empatia i gran humanitat.

Ens uneixen les ganes d’ajudar, l’esperança de veure canviar les coses i l’afecte i la connexió especial que sentim per les persones amb la mateixa vivència.

Per contactar amb nosaltres, posem a la teva disposició varis mitjans. No ho dubtis, estarem encantats d’atendre’t.

Correu electrònic: apsascontacte@gmail.com

Telèfon per deixar missatges de veu o WhatsApp: 699 86 11 64
(proximament tindrem unes hores de permanència telefònica)

Missatge privat de Facebook

Web: www.apsas.org/ca

 

mans amigues

Mans Amigues – Dol per Suïcidi (DSMA)

“Que sàpigues que pots sobreviure. Potser ara no ho creus, però podràs fer-ho”.

Mans Amigues – Dol per Suïcidi (DSMA) és una associació formada per persones que hem patit la pèrdua d’una persona estimada per suïcidi. Som una associació sense ànim de lucre, aconfessional i independent de qualsevol ideologia política, cultural o social.

Web: www.dsmansamigues.org

Contacte:

 

acps

Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi (ACPS)

Aconseguir que la Societat sigui conscient i s’enfronti a la problemàtica de la mort per suïcidi en tot el seu conjunt i aconseguir que l’índex de Suïcidi disminueixi en la nostra societat.

Telèfon d’atenció a familiars i amics: 652 87 38 26 Contacteu els dimarts de 19 a 20 hores (ho podeu fer si preferiu a través de WhatsApp).

Pàgina de facebookAssociació Catalana per la Prevenció del Suïcidi

es

 Espai Situa’t: servei d’informació, orientació i assessorament en salut mental

L’Espai és un servei d’informació, consulta, d’orientació, i assessorament a disposició persones amb trastorn mental, familiars, professionals o persones coneixedores d’una realitat en salut mental, que cerquin respostes a qüestions que els preocupin, que plantegin problemes i necessitats, tant sanitaris com socials, que vulguin clarificar itineraris, conèixer els recursos en salut mental…

Així mateix, també realitza un treball de coordinació amb el territori i en xarxa, per poder derivar i orientar correctament les demandes, tant amb els recursos sanitaris i socials especialitzats en salut mental com amb les associacions de familiars i afectats, com d’altres que puguin ésser d’interès en el territori. Per tant, podríem dir que el SAF de la Federació és un recurs complementari a la xarxa de salut mental.

Més informació i contacte amb els Espais Situa’t a territori.