Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Programes i cursos

11_webSMC_formacio_ammfeina_imatgeEls programes de formació d’AMMFEINA SMC van dirigits als professionals que desenvolupen les seves funcions en els recursos i serveis socials que atenen a persones amb problemes de salut mental arreu de Catalunya i a altres professionals vinculats als serveis socials del territori interessats en la capacitació i inserció laboral d’aquest col·lectiu i en temes associats a aquest procés.

Des de l’any 2009 fins ara s’han ofert cursos d’alta qualitat i interès professional impartits per docents d’expertesa contrastada i totalment gratuïts pels participants.  Aquesta activitat formativa ha estat finançada per la mateixa Agrupació i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

La major part dels cursos tenen una durada mitja de 20h i son totalment presencials. La mitja d’hores de formació oferides  està entre 100 i 110h anuals, mentre que la mitja d’assistència rau en els 130 alumnes per any.

 

Llistat d’alguns cursos programats aquests darrers anys:

 • “La gestió per competències en els serveis prelaborals i cet de persones amb TMS “. Isabel Llorens, responsable RRHH Fundació DAU.
 • “Perfils competencials dels professionals d’atenció a persones amb discapacitat i risc d’exclusió social”. Mercè Gómez, directora de nau desenvolupament professional.
 • “La millora de l’ocupabilitat. El projecte Astrolabius”. Sonia Moragrega, responsable de l’àrea d’atenció a les dones fundació Surt.
 • “Actualització sobre compatibilitat entre prestacions i treball. procediments d’incapacitació”. Jorge Pérez, Departament de dret públic i de ciències historicojurídiques  UAB.
 • “Models i estratègies d’intervenció en families per afavorir l’adherència als itineraris d’inserció”. Mònica Vázquez, responsable de l’àrea de famílies Fundació catalana Síndrome Down.
 • “La bona socialització afavoreix la bona feina: experiències rellevants en programes de lleure i participació en xarxes socials”. Marta Poll, directora Federació SMC, i Francisco Muñoz, tècnic de la Federació.
 • “Les organitzacions socials no han canviat al ritme de la societat actual”. Arcadi Oliveres, professor d’Economia aplicada de la UAB i president de la Fundació Justícia i Pau.
 • “L’autisme en les organitzacions socials. ens cal més ètica que moral”. Begoña Román. Prof.  Filosofia de la Universitat barcelona i presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.
 • “Derechos Humanos en Salud Mental”. Dra. Ana Moreno, psiquiatra de l’Hospital universitari Príncipe de Asturias. Madrid
 • “Consum de tòxics i trastorn mental sever: anàlisi de casos”. José Luis Trujillo, psicòleg de la Unitat de Patologia Dual de l’Hospital Neuropsiquiàtric de Martorell.
 • “Formes breus de consell efectiu i estratègies grupals pel canvi”. Pau Gabarrella & Selma Nallib, psicòlegs.