Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

Projecte PROSPECT

Prospect FamiliarsEls Programes de Formació PROSPECT són un projecte europeu desenvolupat per la Federació Europea de Associacions de familiars de persones amb malaltia mental (EUFAMI), i que engega Salut Mental Catalunya, amb la intenció de fer que les pròpies persones afectades per un trastorn mental i les seves famílies prenguin les regnes de la seva recuperació, convertint-los en protagonistes del procés. Pretén, a més, potenciar la participació de les persones afectades i els seus familiars en la cerca de la seva pròpia qualitat de vida i com a ciutadans de ple dret.

El programa formatiu es compon de tres mòduls dirigits a persones afectades, familiars i professionals de la salut mental, respectivament, a més d’un mòdul comú en el qual es treballen aspectes relacionats amb la comunicació entre els mateixos. Els mòduls estan dinamitzats per persones que viuen la malaltia en primera persona, com a familiar, com a propi afectat o com a professional de la salut mental, respectivament.

 

Mòdul per a persones amb trastorn mental

En el mòdul dirigit a afectats per un trastorn mental es busca asseure les bases per a la recuperació de la persona i la seva plena incorporació en la societat com a ciutadà de ple dret. Es pretén ajudar al fet que la persona afronti la seva situació oferint-li eines per a la interacció social i per a la lluita contra l’estigma en salut mental.

 

Prospect BarcelonaMòdul per a familiars i amics

En el mòdul dirigit a familiars i amics d’afectats per un trastorn mental, es busca el desenvolupament d’eines útils per al maneig quotidià de la malaltia mental. Es pretén reforçar el paper del cuidador com a figura important en el procés de recuperació del familiar afectat al mateix temps que afavorir la presa de consciència de la importància que té el fet de cuidar-se per poder cuidar.

 

Mòdul per a professionals

En el mòdul dirigit a professionals de la salut mental es busca propiciar un espai de reflexió sobre la relació existent entre la malaltia mental, el concepte de ciutadania i el paper de les persones afectades per un trastorn mental dins de la societat actual. Es treballa la importància i el rol del professional com a instrument molt important en el procés de capacitació com a ciutadà de ple dret de la persona afectada.

 

Més informació:

Web d’EUFAMI