Salut Mental Catalunya

Amics, familiars i persones amb problemes de salut mental
Junts pel benestar de tots

GAM: Grups d’Ajuda Mútua

Formació

Els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) són reunions de persones que s’ajunten de forma voluntària amb la finalitat d’ajudar-se mútuament i aconseguir un propòsit especial. Estan creats i impulsats pels familiars de les persones amb problemes de salut mental o pels propis afectats i són un recurs mobilitzat en la comunitat i per a la comunitat.

Salut Mental Catalunya Federació dóna suport mitjançant la formació específica i la supervisió als dinamitzadors-facilitadors de Grups d’Ajuda Mútua desplegats a la seva xarxa d’entitats federades.

 

Tant els GAM de famílies de persones amb problemes de salut mental com dels propis afectats, tenen per propòsit la cerca d’orientació, de familiar a familiar i d’afectat a afectat, davant els problemes derivats del trastorn mental, amb la finalitat de compartir experiències, fer descàrrega emocional amb persones afins que entenen què passa, donar informació efectiva i contrastada com a usuaris, i crear un ambient d’ajuda mútua i suport social.

Formació GAM

El GAM emfatitza la interacció personal, i l’assumpció individual de responsabilitats per part dels seus membres. Proporcionen ajuda emocional i promouen valors a través dels quals els seus membres poden reforçar la pròpia identitat.