XarXa Joves

Acompanyament a les persones

QUÈ ÉS?

El XarXaJoves és un programa pilot d’acompanyament integral per a joves amb problemes de salut mental de 16 a 25 anys i les seves famílies que pretén oferir suport a la persona en aquelles fites que es vulgui plantejar: estudis, treball, oci saludable, vinculació amb la xarxa, etc. Es desenvolupa a tres territoris: Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Lleida.

A QUI VA ADREÇAT?

A Joves de 16 a 25 anys que presenten problemes de socialització, de vinculació a l’àmbit sanitari, social, formatiu o de lleure, a causa de problemàtiques de salut mental siguin o no diagnosticades.

ENTITAT QUE HO GESTIONA

Federació Salut Mental Catalunya

OBJECTIUS

Objectiu General

Oferir un espai de suport integral i comunitari a joves de 16 a 25 anys que pateixen  problemes de salut mental.

Objectius específics

  • Acompanyar cap al món educatiu i laboral.
  • Fer reforç i seguiment de la vinculació amb els serveis socials i sanitaris.
  • Promocionar la vinculació amb entitats de lleure de fora del mon de la salut mental.
  • Afavorir la socialització i el suport entre iguals.
  • Potenciar, en definitiva, el procés de recuperació i apoderament.

Més informació

Si el programa és eficaç i dóna resposta a les necessitats dels joves, un cop finalitzat el pilot es treballarà per aconseguir que s’incorpori a la cartera de serveis.

L’objectiu del programa és facilitar la recuperació dels adolescents i joves amb problemes de salut mental d’entre 16 i 25 anys a través de la seva participació social en tots els àmbits de la vida.
Aquests joves es troben a l’adolescència i la primera edat adulta amb moltes dificultats per definir un itinerari laboral, formatiu i de lleure que els permeti superar la seva problemàtica. En aquesta edat, l’aïllament genera conseqüències especialment negatives que molt sovint només serveixen per empitjorar la seva situació de salut. Per aquest motiu les accions del XarXaJoves escapen de les dinàmiques pròpies de les institucions hospitalàries, complementant així el procés terapèutic però donant un altre tipus de resposta a l’adolescent i al seu patiment.

Testimoni

“Al XarXaJoves podem parlar de tot i ser molt sincers”

Esther

Contacte

Carles Bonete

Materials descarregables

Infografia