Salut mental infanto-juvenil

La salut mental infanto-juvenil

Promovem la salut mental d’infants, adolescents i joves amb formacions i recursos adreçats a familiars i a professionals no especialitzats en salut mental, que els acompanyen.

El nostre coneixement i expertesa neix de la nostra experiència amb el projecte Activa’t per la salut mental i XarXaJoves, i de l’informe “La Situació de la salut mental d’infants i adolescents”, realitzat per la Federació SMC i la Fundació Pere Tarrés.

Objectius

Millorar la prevenció de la salut mental infantojuvenil

Promoure la salut mental infantojuvenil a la família, l’escola i l’accés al mercat laboral

Afavorir la detecció precoç dels problemes de salut mental en la població infantil i adolescent

Acompanyar els i les joves amb problemes de salut mental i les seves famílies

Tots els recursos que t’oferim

Guies infanto-juvenil

Posem a la vostra disposició les guies de navegació per a mares, pares i altres figures que acompanyen a infants, adolescents i joves amb una problemàtica de salut mental, elaborades amb el suport de la Fundación Probitas:

Una prioritat des de 2016

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera la prevenció de la salut mental infantojuvenil com un prioritat mundial i un dels principals reptes de futur en aquest àmbit. SMC també inclou la població infantil i adolescent com una prioritat en la seva missió de millorar l’atenció en salut mental.

L’interès per promoure el benestar emocional de les persones joves va traduir-se al 2016 en l’el·laboració de l’informe “Situació de la salut mental d’infants i adolescents”, realitzat per la Federació SMC i la Fundació Pere Tarrés, amb la participació de 40 professionals de l’àmbit sociosanitari.

L’estudi va determinar 7 gran reptes de futur per millorar la prevenció en salut mental en la població jove a Catalunya i diverses necessitats i qüestions a tenir en compte i sobre les que posar èmfasi.