Salut mental infanto-juvenil

La salut mental infanto-juvenil

Promovem la salut mental d’infants, adolescents i joves amb formacions i recursos adreçats a familiars i a professionals no especialitzats en salut mental, que els acompanyen.

El nostre coneixement i expertesa neix de la nostra experiència amb el projecte Activa’t per la salut mental i XarXaJoves, i de l’informe “La Situació de la salut mental d’infants i adolescents”, realitzat per la Federació SMC i la Fundació Pere Tarrés. A més, enguany hem col·laborat amb l’elaboració de “La situació de la salut mental en el jovent català” juntament amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

Objectius

Millorar la prevenció de la salut mental infantojuvenil

Promoure la salut mental infantojuvenil a la família, l’escola i l’accés al mercat laboral

Afavorir la detecció precoç dels problemes de salut mental en la població infantil i adolescent

Acompanyar els i les joves amb problemes de salut mental i les seves famílies

Tots els recursos que t’oferim

Guies infanto-juvenil

Posem a la vostra disposició les guies de navegació per a familiars i professionals que acompanyen a infants, adolescents i joves amb malestar emocional o amb una problemàtica de salut mental, elaborades en col·laboració amb la Fundación Probitas:

Una prioritat des de 2016

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera la prevenció de la salut mental infantojuvenil com un prioritat mundial i un dels principals reptes de futur en aquest àmbit. SMC també inclou la població infantil i adolescent com una prioritat en la seva missió de millorar l’atenció en salut mental.

L’interès per promoure el benestar emocional de les persones joves va traduir-se al 2016 en l’el·laboració de l’informe “Situació de la salut mental d’infants i adolescents”, realitzat per la Federació SMC i la Fundació Pere Tarrés, amb la participació de 40 professionals de l’àmbit sociosanitari.

L’estudi va determinar 7 gran reptes de futur per millorar la prevenció en salut mental en la població jove a Catalunya i diverses necessitats i qüestions a tenir en compte i sobre les que posar èmfasi.

Skip to content