Habitatges amb autonomia

Acompanyament a les persones

Què és?

El Programa Habitatges amb Autonomia pretén posar a l’abast de persones que pateixen un trastorn mental i que tenen força autonomia per viure soles o en parella, habitatges de lloguer social que provenen de la borsa del parc d’habitatges dels ajuntaments.

A qui va adreçat?

Va adreçat a persones amb problemes de salut mental i que tenen les condicions econòmiques i d’autonomia que demana el programa i que fan la petició de marxar del seu nucli familiar habitual.

Entitat que ho gestiona

Fundació Salut Mental Catalunya

Objectius

  • Oferir la oportunitat a les persones del nostre col·lectiu a que visquin independents i guanyin autonomia vers les seves unitats d’origen familiar.
  • Oferir a les famílies que tenen un familiar amb trastorn mental l’oportunitat d’independitzar-se del nucli familiar.

Més informació

L’accés és a través de les peticions que ens fan els centres de salut mental i existeix una valoració molt personalitzada amb cada equip del centre de salut mental de referència.

El programa disposa amb de dos pisos a Terrassa, amb dues persones beneficiàries, i un altre pis a Santa Coloma de Gramanet amb dos persones usuàries. L’associació Salut Mental Barcelonès Nord participa activament el en suport a domicili del pis de Santa Coloma, que també té un conveni de col·laboració amb el CSMA de Badalona 1.

Testimoni

“Ostres, això si que és una casa i no com la tenia abans. Ara ja puc convidar a les amistats”

Persona usuària del servei

Contacte

Kenny Carmona: kenny.carmona@salutmental.org

Skip to content