En marxa el projecte dels nous materials en salut mental infanto-juvenil, amb el suport de la Fundació Probitas i DKV

16/10/2020

L’elaboració dels nous materials de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) s’ha dut a terme amb la consultora social SPORA, mitjançant un procés participatiu que ha recollit el coneixement d’experts per experiència pròpia, familiars i professionals (un total de 79 persones). El projecte ha permès obtenir quatre guies temàtiques sobre: la xarxa de salut mental, les autolesions, l’aïllament i les situacions de tensió i conflicte.

Ara, el projecte de formació en salut mental per a familiars i professionals que acompanyen infants i joves amb problemes de salut mental es centra en posar en marxa el pilotatge de dos tallers de capacitació amb la col·laboració del Miquel Miranda (psicòleg, psicoterapeuta i formador).

Amb la publicació dels nous materials (quatre guies) i la posada en marxa dels tallers de capacitació, es pretén contribuir a la capacitació de familiars i professionals de diferents àmbits que treballen amb infants i joves amb problemes de salut mental, en serveis no especialitzats en salut mental.

A causa de la situació d’excepcionalitat, els dos tallers de capacitació previstos pel 2020, s’han posposat pel 2021 i es faran en format virtual a dos territoris pilot, amb el suport de les Taules de Salut Mental al territori. Els tallers permetran:

  • d’una banda, capacitar familiars i professionals que acompanyen infants, adolescents i joves amb problemes de salut mental
  • i, d’una altra, contribuir a millorar l’atenció i acompanyament en salut mental infanto-juvenil, impulsant plans d’acció a través de les Taules de Salut Mental.

La idea és presentar els resultats del pilotatge dels tallers de capacitació la primavera de 2021 i, després, replicar els tallers arreu del territori de Catalunya.

Els nous materials en salut mental infantil i juvenil s’han fet amb la col·laboració de Probitas i DKV.