El Club Social Egara col·labora en el projecte de futbol sala i salut mental a Terrassa

30/05/2017

El Consorci Sanitari de Terrassa (CSA) ha posat en marxa el projecte Futsal, que promou la pràctica del futbol sala entre les persones que es visiten al Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) del carrer Doctor Robert de Terrassa. L’objectiu és afavorir la inclusió social de les persones amb trastorn mental a través de l’esport, a la vegada que es promouen hàbits de vida més saludable.

El projecte compta amb la col·laboració del Club Social Egara de Terrassa, un dels 6 de la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC), i de l’Associació de Veïns Vallparadís de la localitat egarenca. Participen també la Federació Catalana de Futbol Sala, que dóna material esportiu, i l’Ajuntament de Terrassa, que cedeix les instal·lacions de Can Jofresa.

Futsal s’ha posat en marxa amb 15 participants i una activitat setmanal, tot i que està previst augmentar a dos cops a la setmana més endavant. El projecte respon a una petició dels propis usuaris del CSMA, que demanaven unes instal·lacions i un programa en el que practicar el futbol sala.

La pràctica de l’esport millora el nostre benestar físic i emocional i, en el cas de persones amb problemes de salut mental, lluita contra malalties habituals en les persones amb trastorn mental greu, com les afeccions cardiovasculars que provoquen el sedentarisme i l’aillament social, fet que també provoca una menor esperança de vida.

La coordinadora del CS Egara, Raquel Cortés, va destacar en la presentació del projecte Futsal que l’esport ajuda a que les persones amb trastorn ocupin el seu temps lliure i guanyin en autonomia.