Primeres sortides Respir del 2021

10/03/2021

El programa de la Fundació Salut Mental obre les inscripcions per a persones amb trastorn mental sever per les sortides de cap de setmana a Girona i Lleida.

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC), ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut), per a persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves) i per a dones amb problemes de salut mental (Respir Dones). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors.

Primeres sortides del 2021

En el context de pandèmia, i respectant sempre les mesures de seguretat, la Fundació SMC ha obert les inscripcions per les primeres sortides Respir del 2021.

Les dues primeres sortides son del programa Respir Sortides, destinades a persones amb problemes de salut mental:

2020: el Respir en un any de pandèmia

Les restriccions i el confinament per la Covid-19 van afectar a les sortides del Respir al 2020, que ha haver de suspendre 8 de les 18 activitats programades. Tot i així, es van poder fer 10 sortides amb un número total de 70 persones beneficiàries, que van poder gaudir d’estades a destinacions com Coma-ruga, Olot, Llançà, Calella, Montserrat, Vic i Girona. Totes les sortides e svan fer respectant les mesures de seguretat i protecció.