Presentació del projecte CoActuem per la salut mental

17/09/2021

Participació en un congrés internacional a Xile i en una trobada nacional a Saragossa.

“CoActuem per la salut mental” és una de les accions de recerca i innovació liderada per OpenSystems -grup de recerca de la Universitat de Barcelona (UB) – i la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) del projecte europeu de co-disseny en ciència social ciutadana per a l’acció col·lectiva. CoAct és un projecte finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea. Proposem un nou enfocament per afrontar les preocupacions socials globals relacionades amb l’atenció a la salut mental, l’ocupació juvenil, la justícia ambiental i la igualtat de gènere mitjançant la participació de ciutadans com a investigadors.

Congrés internacional a Xile

El passat 3 de setembre es va presentar el projecte “CoActuem per la salut mental”, sobre les xarxes de suport social en salut mental, al Congreso de Ciencia Ciudadana 2021 de Xile, organizat per la RED de Ciencia Ciudadana Nodo Sur, a través de la plataforma Zoom. El títol de la ponència va ser “CoActuamos por la salud mental: un proyecto participativo con y para la comunidad de la salud mental“. Les ponents van ser una persona representant d’OpenSystems de la UB i dues persones coinvestigadores que van respondre a la crida oberta per participar al projecte i que pertanyen al moviment associatiu de SMC.

Trobada nacional a Saragossa

El proper 23 de setembre es presentarà el projecte “CoActuem per la salut mental”, sobre les xarxes de suport social en salut mental, al Encuentro nacional de ciencia ciutadana, ciencias sociales y humanidades, que tindrà lloc presencialment a Saragossa. La intervenció a la trobada serà:

  • 10:00-10:30 Josep Perelló (de OpenSystems de la Universitat de Barcelona) membre de l’equip de recerca del Coact, presentarà la ponència “Hacia una ciencia ciudadana social: transdisciplinariedad, personas coinvestigadoras y acción col·lectiva”.
  • 12:45-13:15 Presentació de “CoActuem per la salut mental”, acció de recerca i innovació de Barcelona en el marc del CoAct.

Més informació

“CoActuem per la salut mental” forma part de CoAct, un projecte finançat pel programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb contracte 873048, del que la Federació SMC és sòcia.