SMC als mitjans

Premsa

“Activa’t”

Meritxell Vidal, responsable de l’Espai Situa’t de les Terres de l’Ebre, participa en aquest programa de Ràdio Ràpita per parlar sobre el projecte Activa’t per la Salut Mental.

enllaç amb més informació Ràdio Ràpita – 7-03-2024

Mercè Torrentallé: “Una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental”

Mercè Torrentallé, presidenta de SMC i Montse Tafalla, presidenta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, parlen a La nit dels ignorants en el marc del premi Solidaritat en reconeixement a la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental que SMC hem rebut per part de l’IDHC.

enllaç amb més informació 3cat – 13-03-2024

Ser dona ha definit el meu camí i la meva salut

Carmen Prieto, activista de Dona i Salut Mental, reflexiona sobre com la càrrega mental i els determinants socials de les dones afecten la salut mental.

enllaç amb més informació Social.cat – 8-03-2024

La salut mental a Catalunya (II): un pacte per un sistema amb mancances

Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya, parla en aquest articles sobre les demandes de SMC al Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya i la necessitat d’un pla unificat que posi a totes les administracions d’acord.

enllaç amb més informació Diari de Barcelona – 5-03-2024

Gent amb Valors, Ivan Cano

Ivan Cano, responsable de Drets i Incidència de Salut Mental Catalunya, parla de drets en salut mental en el marc del Premi Solidaritat de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, atorgat a SMC per la seva feina en vers a la lluita dels drets en salut mental.

enllaç amb més informació Valors – 6-03-2024

Espai de salut Mental – Tot el que passa

Paco Rubio, membre de la junta de Salut Mental Catalunya, participa participa a l’Espai de Salut Mental del programa de Tot el que passa.

enllaç amb més informació Ràdio Esparraguera – 5 -03-2024

El matí de Catalunya Ràdio

Mercè Torrentallé, presidenta de Salut Mental Catalunya, intervé al programa per parlar sobre la les llistes d’espera en recursos de salut mental, en el marc de recollida del premi solidaritat de l’Institut de Drets Humans.

enllaç amb més informació Catalunya Ràdio – 27 -02-2024

El tràngol de l’ansietat financera: “Quan carregues amb tanta desesperació el que vols és que t’escoltin”

Irene Fernández, sòcia de l’Associació Ment i Salut La Muralla, parla en aquest article sobre com li va afectar a la seva salut mental el fet de quedar-se sense feina.

enllaç amb més informació diariARA– 24 -02-2024

Nova York denuncia cinc grans xarxes socials per “alimentar una crisi de salut mental juvenil”

José Rodríguez, priscòleg d’Arep per la salut mental, parla sobre les addicions que poden generar les xarxes socials en persones joves.

enllaç amb més informació 3cat – 15 -02-2024

La Federació Salut Mental Catalunya, Premi Solidaritat 2023, de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, per la seva defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental

La Federació Salut Mental Catalunya hem rebut la distinció del Premi Solidaritat 2023, concedit des de 1987 per l’Institut de Drets Humans de Catalunya-IDHC. El premi, atorgat entre més de quaranta candidatures, destaca en aquesta edició a una organització de referència per la defensa dels drets de les persones amb problemes de salut mental.

enllaç amb més informació Noticiasde – 27 -02-2024

enllaç amb més informació Europapress – 27 -02-2024

enllaç amb més informació Malarrassa – 01 -02-2024

enllaç amb més informació CatalunyaPress – 01 -02-2024

enllaç amb més informació Diari de la DisCapacitat – 01 -02-2024

enllaç amb més informació Aldia.cat – 02-02-2024

Grup de suport a persones cuidadores

L’article parla sobre el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) que duem a terme des de Salut Mental Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona a Castellar del Vallès.

enllaç amb més informació L’actual.cat – 26 -01-2024

Les primeres persones. Ep. 1: Estigma i autoestigma

Mercè Torrentallé, presidenta de SMC participa en aquest primer episodi del pòdcast d’Obertament en el qual primeres persones parlen sobre algun tema relacionat amb l’estigma, des de l’experiència pròpia.

enllaç amb més informació Obertament – 15 -01-2024

La toxicidad de vivir en ciudades, un riesgo para la salud mental

Ángel Urbina, vicepresident de SMC i president de l’Associació Ment i Salut La Muralla, parla en aquest article sobre els avantatges i desavantatges de viure a la ciutat tenint un problema de salut mental.

enllaç amb més informació El País – 14 -01-2024

El DIEC i l’accepció del terme ‘tarat’: una polèmica que va més enllà de les paraules

Salut Mental Catalunya s’oposa frontalment a la nova accepció de ‘tarat’ com a “persona que sofreix un trastorn mental” i demana un canvi.

enllaç amb més informació Xarxanet.org – 29 -12-2023

Els “tarats” de la salut mental

La Mercè Torrentallé, presidenta de Salut Mental Catalunya, demana a l’Institut d’Estudis Catalans que modifiquen el significat de la paraula recentment incorporada al diccionari, “tarat”, amb una definició que contribueix a estigmatitzar les persones amb problemes de salut mental. Les autoritats lingüístiques haurien de fomentar l’ús del llenguatge inclusiu.

enllaç amb més informació La Directa – 26 -12-2023

Entrevista Xavier Trabado al programa La Brúixola

Minut 1h13′ fins 1h27′ entrevista a Xavier Trabado, membre de la junta i del patronat de Salut Mental Catalunya, en la qual fa una valoració dels darrers anuncis del Pacte Nacional de la Salut Mental, repassa el 2023 i posa sobre la taula reptes del 2024, així com un repàs global sobre l’estat de la salut mental i l’estigma i les reclamacions de SMC.

enllaç amb més informació Onda Cero – 18-12-2023

Casi tres meses de lista de espera para una visita a un psicólogo infantil-juvenil en Catalunya

Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya, expressa la seva “preocupació” per la “accessibilitat” als recursos i ha advertit que l’espera i la “baixa freqüència” de les visites mèdiques generen “angoixa” a les famílies, a més de repercutir negativament en el tractament dels menors.

enllaç amb més informació El Periódico – 15-12-2023

L’activisme, un raig de llum en l’incert camí

Paco Rubio, membre de la junta de Salut Mental Catalunya, parla en aquest article d’opinió sobre la importància de l’empoderament i l’activisme per a ell com a persona amb problemes de salut mental.

enllaç amb més informació Social.cat– 6-12-2023

Cares conegudes de la societat catalana participen en una campanya per visibilitzar les vulneracions de drets en salut mental

El Diari de la DisCapacitat parla sobre la campanya #DretsEnSalutMental de Salut Mental Catalunya.

enllaç amb més informació Diari de la DisCapacitat – 1-12-2023

Skip to content