SMC als mitjans

Premsa

2023

Entrevista a RTVE sobre Salut Mental Ponent

Arnau Huguet, responsable del Servei d’Atenció a les Famílies de Salut Mental Ponent i Responsable de l’Espai Situa’t de Lleida, i Carme Mateu, treballadora social i coordinadora dels serveis de l’entitat, van parlar a l’entrevista sobre els serveis que ofereix Salut Mental Ponent, expliquen què és l’Espai Situa’t i destaquen la importància dels Drets en salut mental, sovint vulnerats.

enllaç amb més informació RTVE – 31-01-2023

El mensaje de Yolanda y Jonathan tras intentar suicidarse: “Contadlo, luchad, hay salida”

Yolanda, sòcia de l’Associació Ment i Salut La Muralla, parla als informatius de Telecinco sobre la seva experiència com a supervivent del suïcidi.

enllaç amb més informació Telecinco – 27-01-2023

Cinquè podcast del projecte HUB GENERA, ‘RELATORAS DE FUTUROS’

Autonomia, cures, capacitat de projectar-se, ocupació digna i algunes reflexions per a la cura de la salut mental de la joventut, són les temàtiques que es tracten en l’últim lliurament de la sèrie de podcast ‘Relatoras de Futuros’. Hi participa la Mercè Torrentallé.

enllaç amb més informació Relatoras de futuros – 27-01-2023

La reivindicació dels drets en salut mental

Arnau Huguet, responsable de l’Espai Situa’t de Lleida del projecte Activa’t per la Salut Mental, parla sobre la importància dels drets en salut mental i els reivindica a través d’aquest article d’opinió, on fa referència a la campanya #DretsenSalutMental de SMC.

enllaç amb més informació Ràdio Les Borges – 13-01-2023


Quart podcast del projecte HUB GENERA, ‘RELATORAS DE FUTUROS’

El quart capítol d’aquesta sèrie de podcasts, le protagonistes comparteixen les seves opinions, experiències i aprenentatges com a dones que viuen al món rural i que tenen un problema de salut mental. Hi participa la Mercè Torrentallé.

enllaç amb més informació Relatoras de futuros – 13-01-2023


CoActuem per la Salut Mental aposta per una ciència més participada

L’Ajuntament de Barcelona es fa ressó de l’Assamblea celebrada al novembre, posant el focus en el projecte de creació d’un xatbot de ciència ciutadana fa un salt qualitatiu democràtic amb la celebració de la seva primera assemblea, en la qual s’ha validat un document final de recomanacions polítiques.

enllaç amb més informació Barcelona.cat – 19-01-2023


Ràdio 4 – Entrevista sobre depressió

El Juan i la Yolanda, usuaris de l’Associació Ment i Salut La Muralla, parlen de la depressió des de l’experiència pròpia. També hi participa l’Àngel Urbina, President de l’Associació Ment i Salut La Muralla i Vicepresident de SMC.

enllaç amb més informació Ràdio 4 – 13-01-2023


“La depressió no la cures, però aprens a conviure amb ella”

Amb motiu del Dia Mundial de la lluita contra la depressió, als informatius de La Xarxa i de Cugat Mèdia han entrevistat al President de l’entitat federada Assadegam, Ricard de No, que lamenta que els problemes de salut mental segueixen sent tabú i desconeguts a la societat.

enllaç amb més informació La Xarxa – 13-01-2023

enllaç amb més informació Cugat Mèdia – 13-01-2023


L’estigma en salut mental al programa La Brúixola

Al primer programa de l’any de La Brúixola parlen sobre l’estigma en salut mental. Mercè Torrentallé explica què és l’estigma, com afecta en el dia a dia de les persones i posa relleu en la importància de l’educació per combatre’l.

enllaç amb més informació Onda Cero – 02-01-2023

2022

Encuentro de Salud Mental Euskadi con Mercé Torrentallé, activista en salud mental

Es tracta d’una xerrada de l’Área para la Igualdad de Mujeres de Fedeafes amb la Mercé Torrentallé, presidenta de l’Associació Salut Mental la Noguera, vicepresidenta d’Obertament, membre de la junta de Salut Mental Catalunya, membre de la xarxa de dones de la Confederació Salud Mental España i activista. Va parlar de l’experiència pròpia amb problemes de salut mental i d’altres temes com la necessitat d’incrementar les oportunitats laborals de les dones amb trastorn mental.

enllaç amb més informació Área para la Igualdad de Mujeres de Salud Mental Euskadi – 30-12-2022


Tercer podcast del projecte HUB GENERA, ‘RELATORAS DE FUTUROS’

El tercer capítol d’aquesta sèrie de podcasts aborda quines maneres concretes de discriminació reben les dones i el doble estigma que afecta les dones amb problemes de salut mental, especialment en entorns rurals. Mercè Torrentallé hi participa.

enllaç amb més informació Relatoras de futuros – 20-12-2022


Els joves necessiten vincles i educació emocional per esquivar la depressió

En el marc del diàleg sobre el trastorn depressiu “Parlem de depressió”, compartim aquesta notícia, en la qual la Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya, parla sobre la necessitat de crear espais a on els joves puguin parlar sobre les seves emocions col·lectivament i a on els eduquin emocionalment. També sobre la importància d’un altre model laboral més flexible, que permeti conciliar.

enllaç amb més informació TV3 – 17-12-2022


El pla b

A partir del minut 33 d’aquest programa d’El Pla B, es tracta el tema del suïcidi en infància i adolescència de la ma de Carles Alastuey, vicepresident de Després del Suïcidi Associació de Supervivents (DSAS), que posa de relleu la necessitat i importància de parlar-ne i informar sobre suïcidi sense estigmes.

enllaç amb més informació Ràdio 4 – 14-12-2022


Segon podcast del projecte HUB GENERA, ‘RELATORAS DE FUTUROS’

Aquest segon capítol posa de manifest la falta de reconeixement del treball no remunerat que realitzen les dones i que, no obstant, juga un paper determinant en la societat. Mercè Torrentallé explica la seva tasca de sensibilització a les empreses.

enllaç amb més informació Relatoras de futuros – 13-12-2022


Informatius TVE Catalunya

Entre els minuts 10 i 11, la Rosa García, presidenta de l’entitat federada Trebolmente, parla en el marc del Dia Mundial dels Drets Humans i dona el seu testimoni a TVE sobre la vulneració de drets en persones amb problemes de salut mental.

enllaç amb més informació TVE Catalunya – 10-12-2022


Drets i salut mental: cap a un nou canvi de paradigma

L’Ivan Cano, tècnic de drets i incidència de Salut Mental Catalunya, en el marc del Dia Mundial dels Drets Humans, reflexiona en aquest article sobre les discriminacions i vulneracions de drets que pateixen les persones amb problemes de salut mental, explicant el context i les noves oportunitats.

enllaç amb més informació Social.cat – 7-12-2022


Problemas de salut mental que tapan la violencia machista: ¿Quién denuncia si en tu casa no te creen?

En aquest article participen Lurdes da Costa, de l’Associació Ment i Salut Mental La Muralla, i Jèssica López, tècnica de projectes de Salut Mental Catalunya. Parlen sobre la complexitat de patir violència de gènere quan tens diagnòsticat un problema de salut mental, perquè hi ha una tendència a invisibilitzar i posar en dubte la seva credibilitat.

enllaç amb més informació elDiario.es – 29-11-2022


Tot el que passa

Aquest programa compta entre els minuts 1:33h i 1:54h amb l’apartat “Espai de salut mental amb Francisco Rubio”, vocal de la junta de SMC. Es parla sobre la campanya #DretsEnSalutMental, de la vulneració sistemàtica dels drets i integritat personal, dels drets sexuals i reproductius i d’altres temes importants com la pràctica de les contencions mecàniques.

enllaç amb més informació Ràdio Esparraguera – 28-11-2022


La Brúixola

Entre els minuts 47 i 55, al programa es parla sobre l’Assemblea Comunitat Salut Mental del projecte CoActuem per la salut mental. La Bàrbara Mitats, responsable de programes de recuperació i formació de SMC, explica el projecte de recerca duta a terme mitjançant processos participatius amb l’objectiu d’estudiar les xarxes de suport en salut mental.

enllaç amb més informació Onda Cero – 28-11-2022


El programa CoActuem presenta el primer xatbot de ciència ciutadana que obre la investigació en salut mental

L’article recull les idees més importants tractades a l’Assemblea de CoActuem per la salut mental arrel de la investigació desenvolupada amb el xat bot de Telegram.

enllaç amb més informació El Diari de la DisCapacitat – 21-11-2022


Un grupo público de Telegram permite avanzar en una investigació de salut mental

L’article explica la investigació desenvolupada en el marc del projecte CoActuem amb el xat bot de Telegram.

enllaç amb més informació El Periódico – 18-11-2022


La pedagogia en la salut mental sociocomunitària

Carme Ortega, coordinadora del Club Social Egara, parla en aquest article sobre la tasca com a pedagoga en la intervenció en salut mental comunitària i sobre com es treballa des dels clubs social.

enllaç amb més informació Social.cat – 15-11-2022


L’Espai Situa’t i el seu funcionament

Sandra Alibau, Responsable de l’Espai Situa’t del Garraf, parla sobre el servei d’atenció i assessorament del Situa’t en el marc de la Firabec 2022.

enllaç amb més informació Canal Blau – 27-10-2022


Una conversa sobre l’Espai Situa’t de El Prat de Llobregat

Entrevista a Albert Alonso, Responsable de l’Espai Situa’t de El Prat, sobre salut mental i el servei d’atenció i assessorament del Situa’t.

enllaç amb més informació SAO Prat – 24-10-2022


Ofegats

Article sobre les dificultats de les entitats socials en matèria de finançament amb la participació d’Ángel Urbina, Vicepresident de SMC.

enllaç amb més informació La República – 21-10-2022


Las mujeres del ‘Proyecto HUB Genera’ lanzan ‘Relatoras de futuros’, una serie de podcasts para visibilizar sus experiencias y reivindicaciones

La visibilització de les dificultats, en aquest primer podcast, ve de la mà de Mercé Torrentallé, presidenta de la Associació Salut Mental La Noguera, qui assumeix que “el primer escull” que troben les dones rurals és que aquestes zones “estan mal comunicades”, fent referència a internet i xarxes socials, però també al transport.

enllaç amb més informació Relatoras de futuros – 15-10-2022


Una conversa sobre salut mental

Entrevista a Mireia Ribas, Responsable de l’Espai Situa’t de la Catalunya Central- Bages  (Bages, Berguedà, Cerdanya, Moianès i Osona) al programa Hora L. Una xerrada sobre salut mental i els diversos actes celebrats a la Catalunya Central en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental.

enllaç amb més informació Ràdio Manresa SER – 10-10-2022


La Brúixola

En aquest programa de La Brúixola, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, es parla de xifres de salut mental infanto-juvenil i Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya, intervé per parlar de l’increment de problemes de salut mental en joves arrel la pandèmia de la covid-19 i que cal comptar amb una estratègia clara i reforçar el sistema sanitari i educatiu.

enllaç amb més informació Onda Cero– 10-10-2022


De boca a orella “La letra herida. Autores suicidas, toxicómanos y dementes”

A un apartat del programa, es ressalta la feina de Salut Mental Catalunya amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. Intervé el company Ivan Cano, responsable d’Incidència política i Drets de SMC, destacant la problemàtica de salut mental que pateixen els joves i la tasca que fan els Espai Situa’t, el XarXaJoves i els Clubs Socials en millorar la salut mental des d’una mirada comunitària.

enllaç amb més informació Ràdio 4 – 10-10-2022


Enriqueta Vidal, Fed. Salut Mental: “Es comença a notar que anem per bon camí, malgrat que els recursos encara són insuficients”

Les atencions mèdiques per ansietat i intents de suïcidi han augmentat exponencialment els darrers anys a Catalunya, en bona part per l’impacte de la pandèmia i han afectat un nombre alt de joves i adolescents, entrevista a Enriqueta Vidal, presidenta de Salut Mental Catalunya.

enllaç amb més informació Notícies en xarxa – 10-10-2022


Malats psiquiàtrics reclamen acabar amb l’ús de les corretges per reduir-los

Un article que parla sobre les pràctiques de contencions que vulneren els drets de pacients de psiquiatria i el repte d’acabar amb aquestes. Donen veu a distints activistes en primera persona, com Mercè Torrentallé, presidenta de l’Associació Salut Mental La Noguera i a Ivan Cano, tècnic d’Incidència i Drets de Salut Mental Catalunya.

enllaç amb més informació Diari Ara – 10-10-2022


Una conversa amb Salut Mental Catalunya

Viena es suma a la conmemoració del Dia Mundial de la Salut Mental amb la finalitat de sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del benestar emocional en joves amb una entrevista a Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya i a Marina Montasell, responsable de XarXaJoves a Barcelona.

enllaç amb més informació Viena – 10-10-2022


Día Mundial de la Salud Mental: “El cerebro no lleva ningún tipo de vendaje que alerte de que algo no va bien”

La notícia, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, parla del recorregut que ha tingut la salut mental a la societat i de les ajudes i recursos que encara faltan. Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya parla sobre l’impacte dels determinants socials en la salut mental.

enllaç amb més informació Catalunya Press – 10-10-2022


Pineda es Mou: Dona i Salut Mental

El programa compta amb la psiquiatra del Centre de Salut Mental de Calella, Clara Izquierdo, amb la tècnica de Promoció de la Salut de Pineda de Mar, Mar Latorre, i amb la companya Laura Pellisé, coordinadora de l’àrea de Dona i Salut Mental de Salut Mental Catalunya.

enllaç amb més informació Ràdio Pineda – 06-10-2022


Ràdio Cornellà “Cornellà se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental”

Al programa es parla de totes les activitats que s’han organitzat a Cornellà amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. Entrevisten a l’Enriqueta Vidal, presidenta de Salut Mental Catalunya i membre de l’Associació Salut Mental Cornellà.

enllaç amb més informació Ràdio Cornellà – 04-10-2022


Tot el que passa

A l’espai sobre salut mental, aborden el tema del suïcidi amb Francisco Rubio, secretari de Salut Mental Catalunya i Carles Astuey, vicepresident de l’Associació DSAS

enllaç amb més informació Ràdio Esparraguera – 26-09-2022


Empoderament, gènere i salut mental

La companya Laura Pellisé, coordinadora de l’àrea de participació, voluntariat i gènere de SMC, reflexiona a aquest article sobre l’estigma que pateixen les dones amb problemes de salut mental i la necessitat de tenir xarxes de suport entre dones per empoderar-se.

enllaç amb més informació Social.cat – 15-09-2022


Xarxes de suport entre dones per empoderar-se i sortir de l’aïllament

Laura Pellisé, coordinadora de l’àrea de participació, voluntariat i gènere de SMC, parla a aquest article sobre l’importància que tenen les xarxes de suport entre dones per empoderar-se, connectar-se les unes amb les altres i sortir de l’aïllament.

enllaç amb més informació Som 360 – 07-09-2022


Ràdio Cornellà “El programa XarxaJoves atén nois i noies de 16 a 25 anys de Cornellà amb problemes de salut mental”

Romina Santellán, responsable de XarXaJoves Cornellà i Terrassa, explica en què consisteix el nostre programa d’acompanyament integral de joves amb problemes de salut mental.

enllaç amb més informació Ràdio Cornellà – 06-09-2022


Txarrem 2: “L’apoderament en l’àmbit de la salut mental”

En aquest programa es parla de la necessitat d’apoderar-se en l’àmbit de la salut mental per a les persones que conviuen amb un trastorn mental i per als familiars. Hi participa en el programa l’Arnau Huguet, Responsable de l’Espai Situa’t de Lleida.

enllaç amb més informació Ràdio Les Borges – 18-08-2022


Radiografía de una “tormenta perfecta”: la sanidad pública catalana afronta sin médicos su futuro

Un reportatge que recull dades del sistema de salut català, amb l’aportació de Marta Poll.

enllaç amb més informació El Periódico – 25-07-2022


Un xerpa per a la digitalització més social

Un article sobre la digitalizació al Tercer Sector, amb l’aportació de Laura Pellisé, coordinadora de l’àrea de Participació, Voluntariat i Gènere de SMC.

enllaç amb més informació Metadata – 25-07-2022


Cap a la fi dels ingressos psiquiàtrics eterns

Notícia sobre el compromís de Salut cap a la reconversió dels hospitals de llarga estada en salut mental. Declaracions d’Enriqueta Vidal, presidenta de SMC, i Isabel, familiar de l’entitat Daruma.

enllaç amb més informació Diari ARA – 22-07-2022


Caprabo inicia una campaña de donativos para Institut Guttman y Salut Mental Catalunya

Notícia sobre la nova campanya del cèntim solidari de Caprabo en col·laboració amb SMC.

enllaç amb més informació Europa Press – 05-07-2022

enllaç amb més informació La Vanguardia – 05-07-2022

enllaç amb més informació Food Retail – 18-08-2022


La Universitat d’Estiu de les Dones de Cornellà reprèn el seu format habitual després de dos anys de pandèmia

Enriqueta Vidal, presidenta de SMC, realitza la conferència inaugural de la Universitat d’Estiu de Dones al Citilab de Cornellà.

enllaç amb més informació El Periódico – 04-07-2022


Ampliació de la iniciativa Fent Costat Entre Famílies al Centre Fòrum i CSMA Santa Coloma de Gramenet en format presencial

Notícia sobre l’ampliació del programa Fem Costat entre Famílies amb el suport de la Federació Salut Mental Catalunya.

enllaç amb més informació Parc Salut Mar – 16-06-2022


“No podem baixar la guàrdia amb la salut mental”

Entrevista amb Enriqueta Vidal, presidenta de SMC, al programa La Bruixola.

enllaç amb més informació Onda Cero – 31-5-2022


Espanya, el país del món on es consumeixen més antidepressius, ansiolítics i somnífers

Entrevista a Francisco Rubio, vicesecretari de la Federació de Salut Mental de Catalunya, sobre l’excés de medicalització en l’àmbit de la salut mental.

enllaç amb més informació La nit dels ignorants, Catalunya Ràdio – 12/05/2022


Una xerrada sobre salut mental en infants, adolescents i joves

Entrevista a Cecília Agramunt, Responsable de programes de capacitació, corresponsable del programa d’empoderament Prospect i Responsable de l’Espai Situa’t de Terres de l’Ebre.

enllaç amb més informació XarxaEbre.net – 01/05/2022


Entorns que cuiden i acompanyen la salut mental

Editorial de Marta Poll sobre la rellevància del benestar emocional.

enllaç amb més informació Revista FerSalut – Març-Abril 2022


Una xarxa guaridora en salut mental

Article d’opinió de Mercè Torrentallé com a testimoni de salut mental en primera persona.

enllaç amb més informació Social.cat – 11/4/2022


Que hable la mujer loca

Article d’opinió de Joana Bonet en relació a la intervenció de Mercè Torrentallé al ple de salut mental Parlament.

enllaç amb més informació La Vanguardia – 5/2/2022 Podeu llegir l’article al bloc de Joana Bonet.


Comissió de salut mental i addiccions al Parlament

Entrevista amb Marta Poll, directora de Salut Mental Catalunya (a partir del minut 11)

enllaç amb més informació La Xarxa – 5/2/2022


Recuperació amb drets: volem una xarxa assistencial més humana i comunitària

Article de Montse Aguilera Ruiz amb motiu de la campanya Drets en Salut Mental.

enllaç amb més informació Social.cat – 10/1/2022


2021

Marta Poll: “La salut mental no la podem atendre només des d’una perspectiva sanitària”

enllaç amb més informació Xarxanet – 28/12/2021


CoActuamos por la Salud Mental

enllaç amb més informació Ràdio 3 – 20/12/2021


La Federació Salut Mental Catalunya posa en marca la campanya Dret en salut Mental

enllaç amb més informació Ràdio Cubelles – 20/12/2021


Mercè Torrentallé: “Som persones, no malalties amb potes”

enllaç amb més informació TV3 – 19/12/2021


Y Mercè ha puesto en pie al Parlament

Intervenció de Mercè Torrentallé en el pla del Parlament de Catalunya dedicat a la salut mental.

enllaç amb més informació El Periódico – 14/12/2021


Famílies que ajuden famílies

enllaç amb més informació ARA – 1/12/2021


El Ayuntamiento de Barcelona reconoce a 18 entidades y 7 personas con las Medallas de Honor

enllaç amb més informació La Vanguardia – 30/11/2021


El projecte ‘CoActuem’ crea un xatbot a Telegram per ajudar a millorar les xarxes de suport social en salut mental

enllaç amb més informació Diari de la Discapacitat – 28/11/2021


Bon Preu dona 53.000 euros a Salut Mental Catalunya

enllaç amb més informació Via Empresa – 11/11/2021


Salud mental estigmatizada

Carta d’Enriqueta Vida, presidenta de SMC, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

enllaç amb més informació La Vanguardia – 10/10/2021


Salut mental en un món desigual

Article d’Enriqueta Vida, presidenta de SMC, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

enllaç amb més informació Social.cat – 07/10/2021


Marta Poll: “Es comença a entendre que això de la salut mental és un tema rellevant”

enllaç amb més informació Xarxanet – 01/10/2021 Entrevista amb la directora de SMC, Marta Poll


Salut mental i suport psicosocial a la comunitat: fent camí cap a la felicitat

enllaç amb més informació Social.cat – 15/07/2021 Article d’opinió d’Eva Bartra, vicepresidenta 2a de la Federació Salut Mental Catalunya


Falta finançament per atendre la salut mental

enllaç amb més informació Telenotícies Migdia TV3 – 13/7/2021 (minut 34,40)


Les entitats promotores de la comissió d’estudi de salut mental demanen “resultats concrets” i rapidesa

enllaç amb més informació La Vanguardia – 13/7/2021 | enllaç amb més informació Social.cat – 13/7/2021 | enllaç amb més informació La República – 13/7/2021 | Europa Press – 13/7/2021


Les entitats de salut mental apressen el Parlament

enllaç amb més informació El Punt Avui – 14/7/2021


Guias que te guían: Guías de navegación para madres, padres y otras figuras que acompañan a niños, adolescentes y jóvenes con una problemática de salud mental

enllaç amb més informació SOM Salud Mental 360 (juliol 2021)


Punt i final a la temporada de tennis del programa ‘Esport i Salut’ de Salut Mental Catalunya

enllaç amb més informació Diari de la Discapacitat – 13/06/2021


La lluita per recuperar drets de persones amb diversitat intel·lectual

Amb el testimoni de Ruth Soriano, de la Federació SMC

enllaç amb més informació Crític – 08/06/2021


Entrevista Cristian Vinagre d’Activa’t per la salut mental

enllaç amb més informació Ràdio Sant Boi – 01/06/2021


Entrevista a Marta Poll sobre salut mental infantojuvenil

enllaç amb més informació Onda Cero – 28/05/2021


Entrevista a Enriqueta Vidal, presidenta de SMC

enllaç amb més informació Ràdio Molins de Rei – 26/05/2021


Famílies que conviuen amb el trastorn mental: “No saps què passa ni com ajudar”

enllaç amb més informació TV3 i 3/24 – 25/05/2021


La pandèmia aguditza els problemes de salut mental en els joves: “Aquest últim any ha estat un dels pitjors”

Amb referència a la Federació SMC.

enllaç amb més informació Catalunya Plural – 17/05/2021


“Importem molt poc”: la vida de les persones amb trastorns mentals

Amb l’associació Daruma.

enllaç amb més informació Línia El diari metropolità – 17/05/2021


Què passa amb la salut mental en temps d’incerteses? Converses en xarxa

enllaç amb més informació Centre Civíc Torre Llobeta – 14/05/2021


Entitats i institucions reclamen que l’atenció en salut mental a infants, adolescents i joves sigui una prioritat

Comunicat SMC.

Diari de la Discapacitat – 06/05/2021


Les herències en salut mental de la pandèmia

Amb declaracions de Cristina Domínguez, de l’associació Daruma.

enllaç amb més informació El 9 Nou – 27/04/2021


El dret a una vida autònoma en salut mental

Article d’opinió de Marta Burgell, Responsable de la Gestió Tècnica de Salut Mental Catalunya Terres de Lleida, Coordinadora d’entitats de salut mental i addiccions.

enllaç amb més informació Social.cat – 14/04/2021


Psicólogos catalanes piden transformar el modelo de atención a la salud mental

Amb declaracions de la directora de la Federació SMC, Marta Poll.

enllaç amb més informació Europa Press – 05/04/2021


Els efectes de la pandèmia en la salut mental

Amb declaracions d’Ángel Urbina, membre de la Junta de la Federació SMC.

enllaç amb més informació Xarxa Televisions Locals (XTVL) – 20/03/2021 (minut 43)


Les malalties mentals continuen estant estigmatitzades?

Amb la participació de Marta Poll, directora de la Federació SMC.

enllaç amb més informació Ràdio Estel – 19/03/2021


El ‘Vete al médico’ i els fons Next Generation

Carta al director de Xavier Trabado, membre de la Junta de la Federació SMC.

enllaç amb més informació Ara – 21/03/2021


Càpsula d’opinió de Marta Poll

En relació a la polèmica pel “Vete al médico” del Congrés dels Diputats.

enllaç amb més informació Cadena SER – 18/03/2021


Pandèmia, tecnologia i resiliència. O com les associacions ens adaptem per a continuar acompanyant

Article d’opinió de Susana Plasencia, presidenta de Salut Mental Mataró-Maresme i membre de la Junta de la Federació SMC.

enllaç amb més informació m4Social – 17/03/2021


Entrevista a Paco Rubio sobre drets i salut mental

El programa “Tot el que passa” parla amb Paco Rubio, membre de la Junta de la Federació SMC i de l’associació La Muralla.

enllaç amb més informació Ràdio Esparraguera – 16/03/2021


La cura de la salut mental no pot esperar

Article d’opinió de Marta Poll, directora de la Federació Salut Mental Catalunya

enllaç amb més informació Social.cat – 15/03/2021


L’Espai Situa’t, a la campanya #SomLaResposta

El vídeo de la campanya d’Economia Social Catalunya mostra iniciatives de l’economia social i solidària que s’han reconvertit per la pandèmia.

enllaç amb més informació Economia Social Catalunya – març 2021


Una guia per navegar per la salut mental infanto-juvenil

Article sobre els nous materials de salut mental infantojuvenil de la Federació Salut Mental Catalunya

enllaç amb més informació Protagonistes, ja (Associació Diomira) – Març 2021


La salut mental com a privilegi

Amb referència a la campanya Dona i salut mental de la Federació SMC.

enllaç amb més informació Ara – 15/03/2021


Llenguatge per parlar de salut mental o de les persones sense llar sense entrar en una crisi comunicativa

Amb referències a la “Guia com parlar de salut mental” de SMC.

enllaç amb més informació Xarxanet – 12/03/2021


Salut mental en la celebració del 8M.

Amb la participació de Lurdes da Costa, del programa Dona i salut mental de SMC. (a partir del minut 7’10”)

enllaç amb més informació Ràdio Tarragona – 08/03/2021


Les dones amb trastorns de salut mental s’autoorganitzen per lluitar contra la doble discriminació

enllaç amb més informació Social.cat – 08/03/2021


El covid empitjora les traves laborals dels malalts mentals

Amb declaracions d’Ángel Urbina, de l’associació La Muralla Ment i Salut i vicepresident de la Federació SMC.

enllaç amb més informació Ara – 22/02/2021 (versió webversió pdf)


“La pandèmia ha posat sobre la taula la importància de tenir una bona salut mental”

Entrevista a Enriqueta Vidal, presidenta de Salut Mental Catalunya al programa “Amb bona lletra”.

enllaç amb més informació El9TV – 12/02/2021 (del minut 2’15” a 22′)


Experiencia frente a la pandemia del COVID-19

Article de Mercè Torrentallé.

enllaç amb més informació Revista Encuentro – Salud Mental España – 12/02/2021


Entrevista a Àngel Urbina sobre efectes de la Covid a la Salut mental

enllaç amb més informació Ràdio 4 – 21/01/2021


Enfortir les entitats també és combatre la pandèmia

enllaç amb més informació Social.cat – 20/01/2021


Les expertes alerten d’un repunt dels suïcidis a causa de la pandèmia i la manca d’atenció psicològica

enllaç amb més informació La Directa – 08/01/2021