Premiat el projecte d’acreditació de competències impulsat per AMMFEINA SMC per bones pràctiques en l’àmbit de la formació professional

SMC
07/01/2020

Un projecte pioner a Catalunya, dissenyat perquè persones amb problemes de salut mental, discapacitat intel·lectual i trastorn de l’espectre autista (TEA) puguin obtenir certificats de professionalitat acreditant les seves competències laborals ha estat distingit en la primera edició dels premis #FPCAT, que atorga el Consell Català de Formació Professional.

Aquest matí s’ha fet pública al DOGC la llista de guardonats  i el projecte dissenyat l’any 2016 per part d’AMMFEINA SMC, l’Associació Aprenem i AEES Dincat ha resultat vencedor en la categoria ‘Bones pràctiques en l’àmbit de la formació professional’.

A través d’aquesta iniciativa persones amb problemes de salut mental, discapacitat intel·lectual i/o TEA poden obtenir un títol oficial que acredita els coneixements que han adquirit al llarg de la seva experiència laboral en Centres Especials de Treball (CET) o empreses d’inserció. És a dir, s’augmenta les oportunitats d’aquestes persones d’accedir al mercat de treball ordinari.

 2019: prova pilot

Ha esta un projecte col·laboratiu, que ha comptat des de l’inici amb la complicitat i la implicació de responsables i personal tècnic del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (Conforcat), el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives i l’Institut Català de Qualificacions Professionals (ICQP). Més tard  s’hi va sumar també PIMEC.

La primera fase d’aquest projecte es va executar l’any 2019 i va consistir en la convocatòria de 20 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, vinculades a entitats d’AEES Dincat, de les quals 19 van assolir finalment el certificat oficial.

Enguany, s’enceta una nova etapa del projecte, que inclourà per primer cop persones amb un problema de salut mental vinculades a tres entitats d’AMMFEINA SMC, Fundació Pere Mata, Fundació Drissa, Cooperativa Nou Verd, l‘Associació AprodiscaTallers Àuria i Àuria Fil. Així, de les 64 places convocades per aquest 2020, 39 seran ocupades per persones treballadores d’aquestes entitats i l’altra part, per persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a AEES Dincat.