Salut Mental Barcelonès Nord crea un premi al millor projecte comunitari

08/02/2022

El premi al millor Projecte Comunitari del Barcelonès Nord es convoca amb motiu del 25è aniversari de l’associació, que treballa en pro de la salut mental a Badalona i Sant Adrià de Besòs.

Els projectes han d’incidir en una o vàries poblacions del Barcelonès Nord: Badalona, Sant Adrià del Besòs i/o Santa Coloma de Gramanet, total o parcialment al llarg del 2021.

Salut Mental Barcelonès Nord (SMBN) complexi 25 anys al 2022 i ho vol celebrar amb la posada en marxa d’un nou premi que destaqui els projectes que aposten pel model comunitari en salut mental. Amb aquest objectiu, l’entitat de Badalona i Sant Adrià de Besòs ha creat el premi al millor Projecte Comunitari del Barcelonès Nord. Segons les bases del premi els objectius són:

 • Premiar al millor projecte comunitari del Barcelonès Nord que s’hagi desenvolupat total o parcialment al llarg de 2021 en la seva contribució a l’àmbit social i per la seva repercussió pel benestar emocional de les persones.
 • Contribuir a la difusió d’iniciatives comunitàries d’abast local de les poblacions del Barcelonès Nord desenvolupades per entitats del tercer sector.
 • Ajudar al sosteniment de bons projectes comunitaris al territori i de les entitats que els impulsen.
 • Valorar els projectes per la seva originalitat i el seu impacte per la població del territori més que pels recursos i envergadura dels mateixos: “molta gent petita, a llocs petits, fent coses petites pot canviar el món”

Amb aquest guardó, l’associació SMBN continua amb el seu compromís amb les actuacions a la comunitat i amb la comunitat, des de la convicció que esdevenen el millor element de transformació social i lluita contra els prejudicis que pesen sobre alguns dels col·lectius més vulnerables de la societat: transformar a partir de la participació, conscienciar a través de l’acció.

Requisits per presentar-se al premi

Finalment, i segons recullen les bases del premi, us destaquem altres informacions d’interès sobre el premi al millor Projecte Comunitari del Barcelonès Nord:

 • Les propostes han de ser lliurades exclusivament per una entitat malgrat que el projecte sigui compartit per dues o més entitats.
 • Han de ser projectes que incideixin total o parcialment a una o vàries poblacions del Barcelonès Nord (Badalona, Sant Adrià del Besòs i/o Santa Coloma de Gramanet).
 • Únicament es consideraran projectes que s’hagin desenvolupat total o parcialment al llarg de 2021.
 • El premi té una dotació de 2.000 euros.
 • La entitat guanyadora es compromet a presentar el seu projecte a les VI Jornades de Salut Mental de Badalona organitzades per SMBN que es duran a terme a l’abril de 2022 i que enguany es dedicaran a Projectes d’Intervenció Comunitària.

Calendari

 • Les propostes es presentaran entre el 2 de gener i el 14 de març de 2022 (exclusivamente en format digital) a través de la següent adreça de correu electrònic: administracio@assocsmbn.org indicant el concepte “Premi SMBN”.
 • La decisió del jurat es farà pública i es comunicarà a l’entitat guanyadora abans del 31 de març de 2022.
Més informació

Bases del premi al millor Projecte Comunitari del Barcelonès Nord