La Generalitat distingeix la Federació amb la placa Josep Trueta al mèrit sanitari

13/05/2015

El president de la Federació Salut Mental Catalunya, Xavier Trabado, va recollir ahir 11 de maig de mans del president català, Artur Mas, la placa Josep Trueta, que la Generalitat entrega en reconeixement de les entitats que treballen per millorar la qualitat del sistema sanitari català. Aquest reconeixement s’afegeix a la Creu de Sant Jordi, rebuda per la Federació al 2014. Com en aquella ocasió, volem compratir aquest premi amb les nostres associacions i amb totes les persones i famílies que conviuen cada dia amb un problema de salut mental.

Les medalles i plaques Josep Trueta, que concedeix anualment el Govern, distingeixen aquelles persones i entitats que, pels seus mèrits, han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i a la millora de la sanitat. Les medalles i plaques Josep Trueta van ser creades l’any 1997, coincidint amb el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català.

Els guardonats amb la Medalla Josep Trueta 2015 són: l’especialista en l’àmbit de la nefrologia Jaume Aubia; l’especialista en ginecologia i obstetrícia Pere N. Barri Ragué; la llicenciada en farmàcia Maria Rosa Cedó Rigalt; l’investigador Manel Esteller; l’especialista en psiquiatria Josep Fàbregas i Poveda (a títol pòstum); l’especialista en medicina interna i en oncologia Xavier Gómez Batiste-Alentorn; la cap del Programa Pacient Expert Catalunya, Assumpció González Mestre; el tècnic de la Divisió d’Avaluació de Serveis Assistencials del Servei Català de la Salut Amando Martín Zurro; la psiquiatra i psicoterapeuta Roser Pérez Simó (a títol pòstum); la doctora en economia Marisol Rodríguez Martínez; l’especialista en pediatria i cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtrica de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Josep Sánchez de Toledo i Codina; l’especialista en medicina preventiva i salut pública Andreu Segura Benedicto, i l’especialista en medicina interna i especialista en medicina preventiva i salut pública Antoni Trilla Garcia. La Placa Josep Trueta ha estat concedida enguany l’Hospital del Mar; la Federació Salut Mental Catalunya i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.