Participem en la primera jornada del pla de salut mental de la ciutat de Barcelona

22/03/2019

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat avui 22 de març la primera jornada del pla de salut mental de Barcelona ciutat, organitzada per la Taula de salut mental i per l’Ajuntament de Barcelona. La trobada ha tingut lloc al Museu d’Història de Barcelona i ha comptat amb la participació d’entitats i representants de l’àmbit de la salut mental i del seu teixit social, com Federació Salut Mental Catalunya (FSMC), Obertament o ActivaMent.

La directora de la Federació SMC, Marta Poll, ha participat a la inauguració, com a membre del grup motor de la taula de salut mental, i ha defensat la participació en primera persona i de les famílies en tots els espais de definició de les polítiques públiques, i el canvi de model en l’atenció en salut mental cap a una base comunitària que afavoreixi la recuperació i la inclusió social de la persona amb problemes de salut mental.

El Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022 pretén ser una estratègia compartida amb tota la xarxa d’entitats i organitzacions de la ciutat que treballen des de fa anys aquest àmbit. La jornada celebrada avui vol ser un espai per compartir la feina feta durant aquests anys de posada en marxa del pla, i per aprofundir en alguns dels temes clau abordats.

En el marc de la jornada també se celebra el Cities with Mental Health in Mind (International Workshop), una trobada per promoure l’intercanvi de coneixements i experiències de diverses ciutats sobre el seu compromís i voluntat d’abordar la salut mental en els seus respectius territoris.

Més informació:

  • Consulteu el programa de la jornada aquí.
  • Retransmissió en directe aquí.