Tret de sortida de la comissió de salut mental i addiccions del Parlament

20/01/2022

La sessió de la comissió d’estudi celebrada avui constata la necessitat d’un abordatge global en salut mental i potenciar els recursos i suports comunitaris.

Salut Mental Catalunya és una de les entitats que representa al sector de la salut mental i les addiccions.

El Parlament de Catalunya ha celebrat avui 20 de gener del 2022 la primera sessió ordinària de la Comissió d’Estudi sobre la Salut Mental i les Adiccions, que es va aprovar al Parlament al mes de juny de 2021, i va començar a caminar al juliol, integrada per una representació de les entitats del sector i dels grups parlamentaris. Salut Mental Catalunya (SMC), una de les entitats membres de la comissió, ha estat representada per la seva directora, Marta Poll. La sessió s’ha celebrat per videoconferència i la podeu veure en aquest vídeo del Parlament (a partir del minut 16).

SMC i la resta d’entitats del sector de la salut mental a Catalunya han posat de manifest la necessitat d’abordar les polítiques de salut mental des d’una dimensió global, i amb valentia per fer-hi front amb els recursos i suports comunitaris necessaris. La comissió ha destacat la necessitat de tenir un espai propi i específic per poder avançar en les millores que necessita el país en l’atenció en salut mental. I tal com es va demanar al mes de juliol, es necessita un “abordatge urgent i requereix de resultats concrets“.

El sector de la salut mental, finalment, ha agraït la voluntat de la comissió del Parlament per apostar per l’impuls que la salut mental necessita a Catalunya. En aquest sentit, les entitats recorden que aquesta és la legislatura de la salut mental.