“Parlem de Salut Mental” forma professionals d’atenció directe al públic en salut mental

20/09/2017

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha posa’t en marxa la formació “Parlem de Salut Mental” per millorar el coneixement sobre salut mental dels professionals d’atenció directe al públic perquè tinguin més eines i recursos per atendre a les persones amb problemes de salut mental als seus llocs de treball.

El primer curs introductori en salut mental es fa amb professionals d’atenció directe de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des del 19 de setembre fins el 10 d’octubre en 4 sessions i una durada total de 10 hores:

  • Mòdul 1. Salut mental i benestar: contextualització i conceptes bàsics
  • Mòdul 2. Una visió en positiu de la Salut Mental
  • Mòdul 3. Orientacions per la atenció i el tracte de persones amb problemes de salut mental
  • Mòdul 4. Comunicació i missatges en salut mental. Recursos i xarxa a territori

“Parlem de Salut Mental” vol resoldre dubtes entorn a la salut mental i dotar als professionals que treballen de cara al públic de més coneixements i eines per millorar la seva feina i trencar estigma i barreres en l’atenció a persones amb problemes de salut mental. El curs vol sensibilitzar sobre salut mental i promoure el model comunitari d’atenció, que es basa en la inclusió de la persona amb trastorn mental dintre de la comunitat.

La formació promoguda per la Federació SMC compta amb la participació de professionals de l’entitat de  les diferents àrees: sociocomunitària, incidència política, capacitació i suport a les persones, i comunicació i sensibilització. El curs “Parlem de Salut Mental” està oberta a administracions, equipaments, empreses i altres entitats amb persones que treballen de cara al públic.