“Parlem de salut mental” a l’Escola Oficial d’Idiomes de Barcelona

29/01/2018

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) va posar en marxa al 2017 el curs introductori Parlem de Salut Mental adreçat a resoldre els dubtes que pot haver entorn a la salut mental i el model comunitari. La formació ofereix una introducció sobre salut mental i dota d’eines als professionals que fan atenció directa al ciutadà (agencia atenció al ciutadà, serveis socials, policia municipal) sobre com atendre a persones amb problemes de salut mental des dels seus llocs de treball.

Després dels cursos que es van fer al 2017 amb professionals d’atenció al públic de Vilanova i la Geltrú (53 participants) i Terrassa (35 participants), la Federació ha fet la primera formació del 2018 a l’Escola Oficial d’Idiomes Barcelona. La primera sessió es va fer el 19 de gener amb una quinzena de participants, que van realitzar dinàmiques de grup entorn a la salut mental en positiu i el model de recuperació comunitari.

El 2 de febrer es farà la segona sessió del curs per explicar com gestionar situacions de tensió o conflicte que poden donar-se en la relació amb persones amb salut mental.

Els principals objectius del “Parlem de salut mental” son:

  • Oferir una introducció a coneixement en temes de salut mental, resolent dubtes dels professionals per poder atendre millor a les persones amb problemes de salut mental des dels seus llocs de feina.
  • Dotar d’eines comunicatives que puguin facilitar l’atenció que es fa des dels espais laborals a persones amb problemes de salut mental.
  • Sensibilitzar en temes de salut mental.