Obro feel, un nou servei de xat de salut mental per adolescents

16/11/2023

El servei es presta per whatsapp les 24 hores del dia on persones voluntàries de la Fundació Ajuda i Esperança acompanyen, orienten i donen supor empocional

“Obro Feel” és un nou xat de suport emocional per a joves que ha estrenat el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una prova pilot per detectar problemes vinculats a la salut mental entre la població adolescent i jove, especialment els vinculats a la depressió, la ideació suïcida o els trastorns de la conducta alimentària.

Com funciona?

Es proporciona un espai accessible, íntim, segur i lliure de judicis, on la persona jove pot expressar obertament les seves preocupacions.

  • El servei funciona per whatsapp les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana.
  • Només cal afegir el número de telèfon 680 354 155 als contactes del telèfon.

Una persona voluntària de la Fundació Ajuda i Esperança, entitat federada a SMC, seleccionada i formada en escolta empàtica i gestió emocional, proporciona suport personalitzat.

En cas de necessitar atenció, s’informa la persona de com accedir als serveis públics de salut o d’altres recursos al seu abast. Si es detecta una necessitat mèdica immediata, el cas es deriva a l’equip del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Més informació

Nota de premsa del Departament de Drets Socials