Obertes les inscripcions per les sortides Respir d’hivern de Carnestoltes, Montserrat i Olot

28/12/2016

La Fundació Salut Mental Catalunya ha obert les inscripcions per les sortides Respir de la propera tardor, que tenen aquest calendari:

Carnestoltes, gresca i diversió a Comarruga
Del 24 al 26 febrer 2017
Ens allotjarem a un alberg envoltat d’un bonic entorn natural i molt a prop del passeig marítim.
Aquesta serà una sortida amb moviment i molta activitat ¡!!!
Dissabte passarem el matí a Torredembarra per gaudir del Carnestoltes i els actes programats que omplen els carrers de música i diversió. A la nit agafarem el tren per anar a Calafell i veure la Gran Rua que comença a les 23h.

 • Allotjament: Alberg Santa Mª del Mar.
 • Característiques: Dificultat ALTA. Aquesta sortida és molt moguda sobre tot perqué la distancia de l’alberg al nucli de la ciutat és d’uns 20minuts caminant i és un recorregut que es farà varies vegades al dia. Serà necessari sortir a la nit. Tot el grup es traslladarà a Calafell per veure la Rua, que comença a les 23 hores i finalitza al voltant de les 2:30 h. de la matinada!
 • Reunió sortida: Dimecres 22 febrer – 16 h Fundació SMC c/Nou Sant Francesc, 42, local
 • Preu: 80 euros

Montserrat i el seu tresor benedictí
Del 24 al 26 març 2017
Situat a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat s’hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadía benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat.
Fem nit en un hotel de Martorell i passarem el dissabte a Montserrat. Visitarem el monestir, el museu i caminarem pel meravellós entorn que ens ofereix la zona.

 • Allotjament: Hotel Ciutat Martorell.
 • Característiques: El dissabte passarem el dia a Montserrat; demanarem pícnic a l’hotel, i no tornarem fins a mitja tarda.
 • Reunió informativa: Dimecres 22 març – 16 h Fundació SMC c/Nou Sant Francesc, 42, local
 • Preu: 80 euros

Natura, volcans i passejades per Olot

Del 10 al 12 març 2017
Olot, terra de volcans. Visitarem aquesta ciutat situada a una de les comarques més boniques de Catalunya. Pujarem al volcà Montsacopa i visitarem els racons més bonics de la ciutat.

 • Allotjament: Alberg Torre Malagrida d’Olot. Casa residencial de luxe de fa 100 anys.
 • Característiques: Dificultat MITJANA. La distància entre l’estació de tren i l’alberg és de, aproximadament, 20 minuts. Pujarem al volcà Montsacopa, amb una inclinació d’aproximadament 45 graus.
 • Reunió sortida: Dimecres 8 març – 16 h Fundació SMC c/Nou Sant Francesc, 42, local
 • Preu: 80 euros

Totes les sortides tenen un preu de 80 euros i per inscriure’s o demanar més informació us heu de posar en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@salutmental.org o al telèfon 93 175 0327. Les sortides estan obertes a persones amb problemes de salut mental, estiguin o no vinculades a associacions, clubs socials i altres entitats de salut mental.

El Programa Respir Sortides és una eina que pretén incloure socialment la persona afectada en el seu mitjà social més proper. L’objectiu del programa és promoure l’autonomia i potenciar les capacitats individuals de la persona amb trastorn mental, i oferir un recurs que alleugereixi el nivell de dependència que sol establir amb la persona cuidadora.

Les sortides que organitza poden ser de cap de setmana o per vacances de Setmana Santa i estiu (4-5dies), per a grups de 10 persones, amb dos educadors especialitzats.

El Programa Respir compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

LogoAjuntamentComunicacioFlotant2013