Nou xat de suport emocional gratuït per a joves

26/07/2022

L’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de les persones més joves de la ciutat un xat amb atenció 24h

El nou servei, que és confidencial i immediat, es troba a disposició d’adolescents i joves que tinguin la necessitat de parlar sobre el seu patiment i malestar emocional. Quaranta orientadors i orientadores, formades per especialistes de la salut mental, seran les encarregades de gestionar el xat, operatiu les 24h del dia i els 365 dies de l’any.

Com funciona el xat de suport emocional?

El nou xat funciona a través de l’aplicació WhatsApp, al número de telèfon 679 333 363 i s’adreça especialment a joves d’entre 14 i 25 anys, essent una franja d’edat que té més resistència a l’atenció telefònica o presencial.

L’objectiu del telèfon, a més de parlar del malestar i patiment psicològic, és el de fer una atenció preventiva i orientar la persona atesa cap al servei més adient de la xarxa de recursos adreçats a joves.

Aquest nou servei s’ha posat en marxa en conveni amb la Fundació Ajuda i Esperança, nova entitat federada de Salut Mental Catalunya, qui ja gestiona el Telèfon del Suïcidi, en el marc del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022.

Més informació

enllaç amb més informació Fundació Ajuda i Esperança

enllaç amb més informació Telèfon de Prevenció del Suïcidi