Neix la Taula de Salut Mental de les Garrigues

18/12/2017

Notícia publicada per Territoris.cat Les Garrigues (14-12-2017)

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest dijous, 14 de desembre, a les 12.00 hores al Consell Comarcal de les Garrigues. Hi han assistit representants territorials de l’administració, tècnics de sanitat i socials i representants d’entitats socials i de salut mental del territori com l’Associació Talma, Creu Roja i Salut Mental Terres de Lleida.

La Taula de Salut Mental de les Garrigues propiciarà el treball de tots els agents del territori de forma transversal i serà un espai per poder articular de forma conjunta línies d’actuació en l’àmbit comarcal, segons han explicat els seus promotors. Tot això amb l’objectiu d’oferir una actuació més eficaç envers la salut mental, tant des de l’àmbit assistencial com des de l’àmbit social i laboral a les Garrigues, que ajudi a millorar el benestar, la rehabilitació i la integració de les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies.

A més, la Taula també serà un espai d’intercanvi d’informació, de coordinació i recerca per trobar solucions a les problemàtiques en el món de salut mental del territori i facilitar l’accés als recursos i serveis existents a través de polítiques i accions de proximitat. El treball transversal s’estructurarà a partir de la coordinació dels diferents agents, de moment 10. En concret, el Consell Comarcal de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques, tècnics de sanitat del territori (CAPS de les Borges i Cap de la Granadella).

També hi col·laboren els tècnics representants territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, del Departament de Justícia, del Departament de Salut, del Departament d’Interior i dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Ensenyament. També hi ha tècnics de l’EAP les Garrigues, Creu Roja, Salut Mental Terres de Lleida i Talma.