Més de 200 jugadors participaran a la 13a Cloenda de la Lliga Esport i Salut de futbol sala

21/06/2019

El proper dissabte 29 de juny, la Federació Salut Mental Catalunya (SMC) i les entitats Aixec, Arep, CPB i Joia organitzen el Torneig de Cloenda de la XIII Lliga de Futbol Sala ‘Esport i Salut’. L’esdeveniment aplegarà uns 216 jugadors i jugadores, dels 227 que han participat enguany a la Lliga. El projecte s’emmarca dins del programa ‘Esport i Salut’ que té per objectiu crear espais on persones amb i sense problemes de salut mental puguin practicar l’esport en un ambient inclusiu i contribuir a la millora de la qualitat de vida i a la lluita contra l’estigma en salut mental. Actualment, un 25% dels jugadors no provenen de serveis de salut mental.

La cloenda de la Lliga 2018-2019 se celebrarà al Poliesportiu Municipal Bon Pastor de Barcelona. La jornada començarà a les 10:00h, amb una competició eliminatòria entre els 16 equips inscrits, i continuarà amb el lliurament de trofeus i reconeixements als vencedors, al campió de la temporada i als equips i jugadors més destacats. El president de la Federació SMC, Israel Molinero, i la Comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, seran els encarregats del lliurament de premis.

Els partits del torneig de cloenda tenen una durada de 10 minuts, segueixen la normativa de futbol sala i són dirigits per àrbitres de la Federació Catalana de Futbol. A l’edició del proper dissabte participaran 16 equips: Pol Turó, Marina, Aixec 2, Los Rayos 1, Los Rayos 2, UE Cirera, Santboià, Polivalente, Sala 5 Martorell, Chicago LH, Tanit Gramenet, Turó Positiu, Garraf, Joia Sants, Joia Montjuïc i La Xamba. La totalitat dels equips participants a la Cloenda, i a la Lliga Esport i Salut, són de la província de Barcelona: Barcelona, Granollers, L´Hospitalet de Llobregat, Martorell, Mataró, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedés i Vilanova i la Geltrú.

Esport i Salut

El projecte ‘Esport i Salut’ forma part de l’aposta pel model sociocomunitari d’atenció a la salut mental de la Federació Salut Mental Catalunya. Entre els beneficis de la pràctica inclusiva de l’esport per al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental destaquen la incorporació d’hàbits de vida saludables; la millora de l’autoestima i l’autonomia; la promoció de la participació activa en la comunitat; i la vinculació a les instal·lacions i serveis del territori.

Nike se suma als col·laboradors de la Lliga de futbol 2018-19

El programa d’Esport i Salut de la Federació SMC, i en concret la Lliga Esport i Salut, compten amb el suport de diferents institucions: Ajuntament de BarcelonaBarcelona Esport Inclou, Nike, Fundació Repsol i Obra Social “la Caixa”..

Nike ha impulsat la Lliga 2018-19, en el marc de la seva política de RSC, per donar suport a projectes socials que promouen l’activitat física i els esports a entitats de Barcelona.